FingerScan

Sormenjälkesi voidaan varastaa

Jos sormenjälkesi varastetaan, et voi hyväksyä sillä mitään enää koskaan.

perjantai 30. lokakuuta 2015

Sormenjälkilukijalla varustetut mobiililaitteet yleistyvät koko ajan, ja jossain vaiheessa tulee mahdolliseksi käyttää sormenjälkeä maksun hyväksymiseen niin netissä kuin kivijalkamyymälässä. Tämä on käytännöllistä, mutta ei välttämättä niin turvallista kuin uskotaan.

Eräänkin HTC-puhelimen tallentamat sormenjäljet muuttuivat julkisiksi ja tulivat kaikkien saataville, kun tiedot tallennettiin vahingossa salaamattomina verkkoon. Muun muassa tämä tapaus löytyy Juniper Research -tutkimusyhtiön lokakuun lopussa julkaisemasta raportista Mobile Identity, Biometric Authentication & Tokenisation 2015–2020.

Tahattomien virheiden lisäksi tietovuotoja tapahtuu rikollisten toimesta. Jos rikollinen pääsee verkossa käsiksi käyttäjän sormenjälkitietoihin, seuraukset voivat olla huomattavasti pahemmat kuin tilanteessa, jossa salasana varastetaan.

”Jos salasanasi tai pin-koodisi murretaan, niiden vaihtaminen on helppoa. Jos taas joku varastaa sormenjälkesi, vahinko on korvaamaton”, sanoo raportin kirjoittaja, Juniper-yhtiön tutkimuspäällikkö Windsor Holden.

Jos siis sormenjälkesi varastetaan, et voi hyväksyä sillä mitään enää koskaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...