Puhelin kartalla

Sovelluksen avulla on mahdollista paikantaa kadonnut puhelin.

Näin paikannat kadonneen puhelimen

Sekä Android-puhelimissa että iPhonessa on toiminto, jonka avulla voi paikantaa kadonneen puhelimen.

torstai 1. helmikuuta 2018 teksti P. Jensen


Siihen nähden kuinka tärkeä väline matkapuhelin on, se on myös uskomattoman helppo hukata. Siksi onkin tärkeää varmistaa, että kadonnutta puhelinta voi yrittää paikantaa.

Käytettävissä on kolme toimivaa keinoa etsiä puhelinta paikantamalla.

Paikanna Android-puhelin

Jos Android-puhelin on hukkunut, laitteen jäljille pääsee Paikanna puhelin -toiminnon avulla, kunhan toiminto on etukäteen otettu käyttöön laitteen asetuksista.

Varmista, että etäpaikannus on sallittu puhelimen asetuksissa: Valitse Asetukset -> Google -> Tietoturva -> Paikanna puhelin.

Jos käytät tablet-laitettasi puhelimesi jäljittämisen, niin asenna tablet-laitteeseen Googlen Find My Device -sovellus, jota voit hakea sovelluskaupasta myös hakusanoilla paikanna puhelin.

Voit myös etsiä puhelinta minkä tahansa tietokoneen selaimella tekemällä Google-haun etsi puhelimeni tai etsi puhelin, molemmat toimivat.

Voit myös kirjautua suoraan Google-tilillesi, niin näet kaikki laitteesi, joissa on Google-tili käytössä, esimerkiksi Gmail-sovelluksessa. Tällöin voit yrittää paikantaa minkä tahansa mobiililaitteesi.

Tarvittaessa voit lukita laitteesi ja jopa tyhjentää, jos epäilet sen joutuneen vääriin käsiiin.

Googlen Paikanna puhelin -palvelun avulla voit jäljittää kadonnutta puhelintasi.

Voit jäljittää puhelinta Googlen Paikanna puhelin -palvelun avulla, kunhan etäpaikannus on sallittu puhelimen asetuksissa.

Etsi iPhone

Kadonneen tai varastetun iPhonen jäljittäminen onnistuu Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Varmista, että toiminto on käytössä: Valitse Asetukset. Napauta ylimpänä olevaa nimeäsi. Valitse esiin tulevasta valikosta iCloud. Vieritä valikkoa alaspäin ja valitse Etsi iPhoneni.

Ota käyttöön Etsi iPhoneni ja Lähetä viimeisin sijainti. Nyt puhelin on jäljitettävissä.

Kirjaudu iCloudiin, niin näet puhelimesi sijainnin kartalla. Voit tarvittaessa lukita laitteesi ja jopa tyhjentää sen.

Voit myös tehdä yhteystiedoistasi lukitusnäytön taustakuvan. Kun rehellinen löytäjä näkee yhteystietosi, kuten sähköpostiosoitteen, puhelimesi näytöllä, hän todennäköisesti ottaa sinuun myös yhteyttä.

Etsi puhelin TrackView-ohjelmalla

Voit myös käyttää tietokoneeseen ja puhelimeen asennettavaa TrackView-sovellusta ja jäljittää kadonnutta puhelinta tietokoneen avulla.

TrackView, joka esitellään KotiMikron numrossa 3/2018, jäljittää puhelinta gps-paikannuksella ja puhelimen saa soittamaan hälytysääntä.

Ohjelman erikoisuutena on toiminto, jolla puhelimen videokuvaa voi katsella suorana lähetyksenä, jolloin voi helpommin selvitä, missä laite on. Sovellus on saatavana Windows- ja Mac-tietokoneille sekä Android- ja iOS-laitteille.

KotiMikron lukijat voivat ladata sovelluksen Etunurkasta, jossa on myös ladattavana ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli.

Tilaa yksi numero KotiMikroa ja saat samalla pääsyn Etunurkkaan – maksat vain 3,90 euroa!

Ehkä sinua kiinnostaa...