Tietovisa: Onko puhelimesi tietoturva hallussasi?
Tietovisa

Testaa tietosi KotiMikron tietovisan avulla! Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja katso, oletko perillä turvallisuudesta. 

© Shutterstock

Tietovisa: Onko puhelimesi tietoturva hallussasi?

Miten nopeasti puhelimen voi hakkeroida – ja miksi avointa Wi-Fi-verkkoa ei kannata käyttää? Tarkista tietoturvallisuusosaamisesi vastaamalla puhelimen tietoturvaa koskevaan tietovisaamme.

maanantai 24. toukokuuta 2021 teksti N. Ernst

Matkapuhelin oli ennen suhteellisen yksinkertainen laite, jonka avulla voi lähettää tekstiviestejä ja soittaa puhelinmuistion yhteystietoihin.

Nykyään kehittynyt puhelin muodostaa monimutkaisen linkin itsemme ja muun maailman välille, ja siinä on lukemattomia eri toimintoja. 

Matkapuhelin on monelle digitaalinen valokuva-albumi, josta kuvat ja videot jaetaan muiden kanssa – usein Facebookin, Messengerin ja Snapchatin kaltaisten sosiaalisten medioiden ja viestipalveluiden avulla.

Toisille puhelin tarjoaa tunnistautumisen pankkitunnuksien avulla, kun taas jotkut käyttävät matkapuhelinta osakkeiden ostamiseen, verkko-ostosten tekemiseen ja kokouksista muistuttamiseen. Vain mielikuvitus asettaa rajat matkapuhelimen käytölle. 

> Lue myös: Näin teet Android-puhelimestasi turvallisen

Testaa tietosi mobiiliturvallisuudesta

Voit kuitenkin ensin testata alla olevalla tietovisalla omat tietosi matkapuhelimen tietoturvasta.

Jos vastaat tietovisassa väärin moniin kysymyksiin, saat artikkelistamme vinkkejä, joiden avulla teet puhelimestasi turvallisen. 

Kännykkä on hakkereiden huvipuisto

Puhelin ei ole enää pelkkä puhelin, ja siitä on samalla tullut todellinen huvipuisto hakkereille ja IT-rikollisille. Jos hakkerit ja rikolliset saavat käyttöoikeudet puhelimeesi, he voivat päästä käsiksi henkilötietoihisi ja maksutietoihisi.

> Lue myös: Onko luurisi tietoturva kunnossa?

Siksi kannattaa suojata puhelimesi parhaalla mahdollisella tavalla. 

Ehkä sinua kiinnostaa...