Virus Alert

Lue, kuinka pääset eroon häirikkösovelluksista.

© Shutterstock

Poista nämä sovellukset puhelimestasi

Tietoturvayhtiö löysi 29 Android-sovellusta, jotka saastuttavat puhelimen mainoksilla. Tarkista, oletko ladannut haitallisen sovelluksen – ja lue, kuinka siitä pääsee eroon.

maanantai 3. elokuuta 2020 teksti N. Ernst


Haitalliset sovellukset ovat mobiilimaailmassa yhä yleisempiä. Googlen sovelluskaupasta löytyy välillä monta väärennettyä sovellusta, jotka ovat livahtaneet kaupan valvonnan ohi.

> Lue myös: Vaarallisia Android-sovelluksia ladattu yli 4,5 miljoonaa kertaa

Tällä kertaa tietoturvayhtiö White Ops on löytänyt 29 haitallista sovellusta, joita on ladattu yhteensä yli 3,5 miljoonaa kertaa.

Nyt löydetyt ovat häirikkösovelluksia, jotka alkavat pommittaa käyttäjää mainoksilla heti, kun sovellus on asennettu.

Lisäksi moni sovelluksista on toteutettu niin, että sen sovelluskuvake katoaa asennuksen jälkeen, mikä vaikeuttaa sovelluksen poistamista.

> Lue myös: Suojaa puhelimesi vakoilusovelluksilta

Löydöksistä suosituimpia, kuten Square Blur Photoa, Photo Bluria ja Smart Photo Bluria, on kutakin ladattu yli 500000 kertaa.

Tämän jutun lopussa on häirikkösovellusten lista, jonka avulla voit tarkistaa, ettei listan sovelluksia ole omassa puhelimessasi.

Näin poistat piiloutuneen sovelluksen

Jos puhelimessasi on jokin 29 häirikkösovelluksesta, sen poistaminen ei välttämättä onnistu suoraan aloitusnäytön kautta, kuten edellä todettiin.

Vaikka sovellusta ei pääse poistamaan aloitusnäytöllä olevaa kuvaketta napauttamalla, sovellus löytyy kuitenkin puhelimen asetuksissa olevasta sovellusluettelosta.

Avaa puhelimen asetukset, valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja avaa sovellusluettelo. Kohdan nimi vaihtelee puhelimen merkin, mallin ja järjestelmäversion mukaan.

Valitse poistettava sovellus luettelosta ja valitse Poista, niin sovellus poistetaan puhelimesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...