Black Friday -ostopäivä

Tietokone- ja muissa tietotekniikkahankinnoissa voi tehdä säästöjä Black Friday -ostopäivänä perjantaina 24. marraskuuta 2017.

© Shutterstock

Bongaa parhaat Black Friday -tarjoukset

Perjantaina on Black Friday, kauppojen tarjouspäivä, joka lupaa Suomessakin aikaisempaa laajempaa ostohuumaa. Nyt on mahdollista tehdä hyviä löytöjä.

keskiviikko 22. marraskuuta 2017 teksti VAR

Jos kiikarissa on uusi matkapuhelin tai muuta elektroniikkaa, niin perjantaina 24. marraskuuta 2017 kannattaa seurata kauppojen tarjouksia.

Perjantaina on Black Friday – kaupan alan suuri tarjouspäivä, joka on nyt Suomessakin selvästi suositumpi tapahtuma.

Black Friday on Yhdysvalloissa jättimäinen nettishoppailupäivä, joka haukkaa ison siivun noin 100 miljardista dollarista, jotka amerikkalaiset laittavat joululahjoihin pelkästään verkossa.

Black Friday -tarjouspäivä on parissa vuodessa kasvanut Suomessakin jo jonkinlaiseksi ilmiöksi ja valvottaa elektroniikan shoppailijoita keskiyöstä alkaen tänäkin vuonna.

Ostohuumassa on silti hyvä olla tarkkana, niin tarjousmassan seasta voi tehdä hyviä löytöjä.

Black Friday tiputtaa hintoja neljänneksen

Kotimaisten verkkokauppojen hintoja seuraavan Hintaopas.fi-vertailupalvelun keräämät tiedot viime vuodelta kertovat, että päivä ylittää suosiossaan nykyisin jopa joulun alennusmyynnit.

Viime vuonna Black Friday näkyi Hintaoppaan hauissa jo kolme kertaa suurempana kuin edellinen Black Friday vuonna 2015, jolloin tarjouspäivä rantautui Suomeen.

Hintojen vertailu on verkossa helppoa ja kannattaa, sillä Hintaoppaan mukaan Black Fridayn aikaan hinnat ovat halvempia kuin koko loppuvuonna: keskimäärin elektroniikan hinnat putoavat 25 prosenttia.

"Kuluttajan kannattaa pitää pää kylmänä ja vertailla hintoja. Vaikka varmaa on, että perjantaina voi tehdä todella edullisia löytöjä, kannattaa silti tarkistaa esimerkiksi Hintaoppaasta, onko mainoksessa luvattu hinta todella halvin mahdollinen", sanoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hintaoppaalla on Black Friday -teemasivut, joille kerätään verkkokauppojen tarjoukset.

Selaimen lisäksi Black Friday -tarjouksia voi seurata Hintaoppaan mobiilisovelluksella, joka on saatavana Android- ja iOS-laitteille.

KotiMikron numerossa 17/2017 olevasta osto-oppaasta voi lukea, mitä asioita on syytä pitää mielessä tietokonetarjouksia tutkiessa. Tarjouksia tarkkailemalla voi säästää uuden laitteen hinnassa jopa kymmeniä prosentteja – lue lisää täältä.

KotiMikron verkkosivuilla on myös artikkeli, jossa esitellään tämän hetken 3 hyvää tietokonetarjousta. Artikkelia päivitetään Black Fridayn tarjouksiin.

Pää kylmänä Black Fridayna

Suomessa mainostus on tänä vuonna alkanut jo hyvissä ajoin ennen "Black weekin” alkua ja jatkunee Hintaoppaan arvion mukaan viikonlopun yli Cyber Mondayhin saakka. Kehitys on ollut tämän suuntaista muissa Pohjoismaissa jo aiempina vuosina.

Vaikka osaa tarjoustuotteista on saatavana vain rajoitettu erä, niin ostokuumeen noustessa ei silti ole pahitteeksi laskea kymmeneen.

Seuraamalla hintavertailusivustoilla tuotteen hintakehitystä pysyy Black Friday -huumassa ja kauppojen jättialennuksia kailottavien mainosten keskellä helpommin järjissään. Eikä lompakko välttämättä kevene niin, että heti seuraavan päivän lehden ääressä harmittaa.

Lue tuoretta tietoa tietokoneista

Ehkä sinua kiinnostaa...