Hakkerit kehittävät yli 100 miljoonaa haittaohjelmaa vuodessa
Haittaohjelmat

Hakkerit ovat pelkästään vuonna 2021 kehittäneet yli sata miljoonaa ainutlaatuista haittaohjelmaa Windows-laitteisiin.

© Shutterstock

Hakkerit kehittävät yli 100 miljoonaa haittaohjelmaa vuodessa

Vuonna 2021 verkkorikolliset ovat kehittäneet yli 100 miljoonaa erilaista haittaohjelmaa Windows-laitteisiin. Näin paljastaa uusi raportti.

maanantai 29. marraskuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Kuulemme yhä useammin uusista hakkerihyökkäyksistä.

Hyökkäyksiä tulee kaikkialta, eivätkä ne rajoitu vain laajamittaisiin hyökkäyksiin, kuten yhdysvaltalaiseen öljy-yhtiöön Colonial Pipelineen tehtyyn hyökkäykseen tai Ruotsin COOP-supermarkettien sulkemiseen.

Hakkerit yrittävät myös jatkuvasti tartuttaa puhelimiimme haitallisia sovelluksia, ja meitä pommitetaan väärennetyillä mainoksilla ja houkuttelevilla sähköpostiviesteillä, joiden tarkoituksena on saada meidät lataamaan haitallisia ohjelmistoja.

Erityisesti Windows-laitteet ovat olleet tänä vuonna tulituksen kohteena.

Uuden raportin mukaan hakkerit ovat kehittäneet jopa 107 miljoonaa erilaista haittaohjelmatyyppiä, jotka on suunniteltu saastuttamaan Windows-laitteita.

LUE MYÖS: Suojaa puhelimesi haittaohjelmilta

Suurta kasvua vuodesta 2020

Turvallisuusyritys Atlas VPN on laatinut raportin, jonka johtopäätökset ovat pelottavia.

Tässä raportissa kerrotaan, että kyperrikolliset ovat kehittäneet yli 100 miljoonaa erityyppistä Windows-laitteisiin kohdistuvaa uhkaa pelkästään vuonna 2021, ja vuotta on jäljellä vielä kokonainen kuukausi.

Atlas VPN:n mukaan luku on kasvanut vuodesta 2012, mutta vuoden 2021 luku päihittää kaikki ennätykset. Raportti paljastaa muun muassa, että hakkerit ovat kehittäneet 328 000 haittaohjelmauhkaa päivittäin.

Tämä tarkoittaa 16,53 miljoonaa erilaista uhkaa lisää vain yhden vuoden aikana.

Haittaohjelman kehittäminen on helppoa

Atlas VPN:n mukaan siihen on erittäin hyvä syy, miksi Windows-laitteisiin kohdistuvien haittaohjelmauhkien määrä on niin suuri vuonna 2021. Haittakoodien kehittäminen ei ole yhtä monimutkaista kuin aiemmin.

Hakkeri ei myöskään tarvitse vaikuttavia ohjelmointitaitoja. Sen sijaan verkkorikolliset voivat vain ostaa muiden kehittämää haittaohjelmakoodia ja muokata sitä.

Atlas VPN:n raportti kertoo myös, että nykyään on hakkereiden palkkaaminen on harvinaisen halpaa. Esimerkiksi pimeästä verkosta voi ostaa hakkerin vain 250 dollarilla hyökkäystä kohti.

LUE MYÖS: Tässä on hakkereiden uusin huijaus

Suojaa tietokoneesi ennen kuin pahin tapahtuu

Parasta, mitä voit tehdä välttyäksesi haittaohjelmilta ja viruksilta, on pysyä askeleen edellä ja asentaa tietokoneellesi hyvä tietoturvaohjelmisto etukäteen. 

Ne valvovat jatkuvasti tietokoneen tilaa ja varoittavat sinua vaaratilanteissa, esimerkiksi jos yrität avata vaarallisen tiedoston tai käyttää vaarallista verkkosivustoa. 

Suosittelemme KotiMikro-lehden kattavaa tietoturvapakettia, joka sisältää kuusi ohjelmaa, jotka suojaavat tietokonettasi erinomaisesti. 

> Tietoturvapaketti löytyy Etunurkasta täältä

Sinun täytyy kirjautua Etunurkkaan, jotta voit käyttää ohjelmia. Voit saada käyttöoikeuden saman tien 3,90 eurolla.  

Ehkä sinua kiinnostaa...