Hakkerit tähtäävät kuluttajiin
Kuluttaja tähtäimessä:

Tietoturvayritys Reason Labsin mukaan hakkerit kohdistavat yhä usemmat iskunsa tavallisiin ihmisiin vuonna 2022.

© Shutterstock

Hakkerit tähtäävät kuluttajiin

Tämä viittaa siihen, että hakkerit iskevät tavallisiin kuluttajiin useammin vuonna 2022 kuin vuonna 2021, jolloin yritykset olivat verkkorikollisten suosikkikohteita.

maanantai 7. maaliskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Vuodesta 2022 tulee todennäköisesti vuosi, jolloin sinun on todella suojauduttava hakkereilta. 

Toistaiseksi hakkerihyökkäykset ovat kohdistuneet pääasiassa eri kokoisiin yrityksiin. Nyt on sinun vuorosi.

Digitaalisen turvallisuuden asiantuntijat arvioivat, että verkkorikolliset kohdistavat vuonna 2022 enemmän hakkerihyökkäyksiä yksityisiä kuluttajia vastaan kuin aiempina vuosina.

Tämän paljastaa Reason Labs -tietoturvayhtiön tekemä analyysi .

Jos et ole vielä suojautunut hakkerointihyökkäyksiltä, se kannattaa tehdä nyt.

LUE MYÖS: Mitä hakkerointi tarkoittaa? Mitä eroa on hyvillä ja pahoilla hakkereilla?

Näin hakkerit iskevät sinuun

Digitaalisessa arjessa hakkerit voivat hyökätä monilla eri tavoilla. Reason Labsin mukaan hakkerit hyödyntävät pääasiassa kryptovaluutan ja NFT-taiteen markkinoita.

Markkinat ovat kehittyneet merkittävästi vuonna 2021, mutta kaikki eivät ole yhtä hyviä suojelemaan digitaalisia rahoja ja arvokkaita taideteoksia. Se puolestaan helpottaa hakkareiden työtä.

Lisäksi Reason Labsin 27 sivun mittainen raportti kertoo, että IT-rikolliset keskittyvät käyttämään adware-haittaohjelmia kirjautumistietojen varastamiseen tai käynnistävät jopa kiristysohjelmahyökkäyksiä.

LUE MYÖS: Mitä NFT-taide on?

Hakkerit hyödyntävät sinua

Tietoturvayritys Reason Labsin mukaan hakkerit pyrkivät todennäköisemmin iskemään tavallisiin kuluttajiin vuonna 2022. Syynä on se, että tärkeisiin yritysverkkoihin pääsee helpommin yksityishenkilöiden kautta.

Vaikka koronapandemia on hiljalleen laantumassa, yhä useammat työskentelevät edelleen kotona Covid-19-pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna, ja hakkerit voivat helposti hyödyntää tätä.

Koska kodin digitaalinen tietoturva ei ole läheskään aina samalla tasolla kuin yrityksen suojaus, yritysten palvelimiin on helpompi päästä käsiksi tätä kautta.

Tämä tapahtuu esimerkiksi houkuttelemalla yksityishenkilöitä tietojenkalasteluansoihin ja ottamalla näin haltuun työntekijän kirjautumistunnukset työpaikan verkkoon, mitä kautta hakkerit pääsevät sisään.

LUE MYÖS: Ole varovainen, jos saat tämäntyyppisen sähköpostiviestin

Suojaudu tietoturvapaketilla

Jos tietoturvayhtiö Reason Labsia on uskominen, tavallisiin ihmisiin kohdistuva kyberuhka on erityisen suuri vuonna 2022. 

Siksi digitaalista turvallisuutta kannattaa parantaa.

Tämä onnistuu helposti KotiMikron tietoturvapaketilla, jonka sisältämät ohjelmat suojaavat kiristyshaittaohjelmahyökkäyksiltä ja pysäyttävät virukset ja mainosohjelmat.

Löydät tietoturvapakettimme Etunurkasta. Tilaajana voit kirjautua sisään ja ladata kahdeksan ohjelmaa ja vaiheittaiset ohjeet, jotka olemme laatineet jokaisesta ohjelmasta.

> Siirry suoraan tietoturvapakettiin Etunurkan tietoturvasivultamme

Ehkä sinua kiinnostaa...