Haittaohjelma puhelimessa

Google Play -sovelluskaupasta löytyi 41 haitallista sovellusta.

© Shutterstock

Haittaohjelma pääsi 36 miljoonaan puhelimeen

Tietoturvayhtiö löysi Googlen sovelluskaupasta 41 sovellusta, jotka levittivät haittaohjelmaa arviolta 36 miljoonaan Android-puhelimeen.

keskiviikko 31. toukokuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Normaalisti mainostaja saa rahaa sovelluksissa olevista mainoksista, kun käyttäjä oikeasti napauttaa mainosta. Mainosklikkauksia on myös mahdollista tehtailla automaattisesti haittaohjelman avulla.

Tietoturvayhtiö Check Point ilmoitti viime viikolla löytäneensä Googlen Play-sovelluskaupasta useita Android-sovelluksia, joihin piilotettu haittaohjelma naksutteli mainoksia automaattisesti ja tuotti näin rahaa haittaohjelman levittäjille.

Automaattisia klikkauksia tehnyt mainoshaitake, nimeltään Judy, löytyi Check Pointin tutkimuksissa 41 Android-sovelluksesta, jotka olivat korealaisen yhtiön tekemiä.

Laajimmalle levinnyt mobiilihaitake

Check Point arvioi, että Judy on voinut levitä jopa 36 miljoonaan Android-puhelimeen, mikä tekee siitä todennäköisesti kaikkien aikojen laajimmille levinneimmän haittaohjelman.

Haittaohjelmaa levitettiin Judy-brändillä varustetuissa ruokaan ja muotiin liittyvissä peleissä, joiden tekijäksi oli Google Play -kaupassa merkitty korealainen Enistudio.

Kun Judy-haittaohjelman sisältävä sovellus on asennettu, se ottaa salaa yhteyden palvelimeen ja tehtailee väärennettyjä mainosklikkauksia.

Google poisti sovellukset nopeasti sovelluskaupasta, kun Check Point oli raportoinut haittaohjelmalöydöksestä. Lisäksi Google päivitti Play-kaupan haittaohjelmavahdin, Bouncerin, joka on torjunut haittaohjelmia sovelluskaupan ovella jo vuodesta 2012.

Check Pointin blogissa on lisätietoa ja lista haittaohjelmaa levittäneistä sovelluksista.

Lähde: The Independent

Ehkä sinua kiinnostaa...