7 syytä valita Android iPhonen sijaan
Android vai iPhone?

Hinta on hyvä peruste Androidin valitsemiseksi iPhonen sijaan, mutta Androidissa on itse asiassa enemmän etuja, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin valitset Androidin ja iPhonen välillä.

Tämän vuoksi kannattaa harkita Androidia iPhonen sijaan

Jos teet valintaa Android-matkapuhelimen tai iPhonen välillä, on useita syitä, joiden vuoksi kannattaa valita Android. Seuraavassa kerromme Androidin seitsemän etua iPhoneen verrattuna (ja syyn siihen, miksi useimmat ihmiset eivät siirry pois iPhonesta, kun he ovat aloittaneet)

sunnuntai 20. elokuuta 2023 teksti L. Olesen

Jos olet hankkimassa uutta puhelinta, valinta tehdään yleensä iPhonen ja Androidin välillä. 

Iphonen valitsemiseen on monia hyviä syitä. 

Ehkä perheelläsi ja ystävilläsi on sellainen, ja sen kanssa on helpompi saada apua, tai ehkä sinulla on jo iPhone ja hyödynnät Applen maailman monia etuja. 

Jos näin on, sinun ei tarvitse lukea pidemmälle. 

Jos et ole varma, pitäisikö valita jompikumpi, Androidissa on joitakin todellisia etuja. Kerromme ne tässä. 

> Lue myös: Mikä on Android? Kaikki matkapuhelinten ja tablettien käyttöjärjestelmästä

1. Saat lisää mahdollisuuksia ja toimintoja

Android-puhelimessa on enemmän vaihtoehtoja muotoilun, koon, värin ja ennen kaikkea hinnan suhteen.

Monet eri valmistajat, kuten Samsung, OnePlus ja Motorola, valmistavat Android-kännyköitä, joten valittavana on paljon useampia malleja monissa eri hintaluokissa.

Näin on helpompi löytää tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva Android-puhelin, joten et maksa monista ominaisuuksista, joita et ehkä koskaan käytä.

> Lue myös: Tässä on paras puhelin juuri nyt

2. Sama laturi kaikille laitteillesi

Nykyään lähes kaikki Android-puhelimet käyttävät USB-C:tä, ja se on sama kaapeli, jota käytät myös muissa laitteissa, kuten kannettavassa tietokoneessa, kuulokkeissa ja ulkoisessa kiintolevyssä. 

Jopa uusimmat iPadit ja MacBookit käyttävät USB-C:tä.

Tämä tarkoittaa, että voit ladata kaikki laitteesi samalla johdolla. Se helpottaa laturin lainaamista, jos unohdat omasi, ja voit ostaa uuden helposti ja edullisesti.

> Lue myös: Näin lataat puhelimesi tehokkaimmin oikealla kaapelilla

Toistaiseksi Apple pitää kiinni omasta Lightning-kaapelistaan lataamisen suhteen, eikä laturi sisälly pakkaukseen, kun ostat uuden iPhonen. Se täytyy ostaa erikseen.

EU on määrännyt, että Applen on myös siirryttävä USB-C:hen, mutta voi kestää vielä muutaman vuoden ennen kuin se on vakiona iPhonessa. 

USB-C on nykyään vakiona useimmissa matkapuhelimissa ja muissa laitteissa.
USB-C:

Useimmat digitaaliset laitteet käyttävät nykyään USB-C:tä lataamiseen. Näitä ovat puhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet, kuulokkeet, varavirtalähteet, kaiuttimet ja monet muut. Mutta toistaiseksi iPhone käyttää Applen erityistä Lightning-liitintä.

3. Saat enemmän tilaa

Voit helposti täyttää puhelimen sisäisen muistin valokuvilla, videoilla, musiikilla ja sovelluksilla, ja useimmissa Android-kännyköissä voit laajentaa muistia microSD-kortilla. 

Tätä mahdollisuutta ei ole iPhonessa. 

Molemmissa paikoissa voit toki laajentaa tallennustilaa pilvipalvelussa, mutta tämä edellyttää jatkuvaa maksua esimerkiksi Googlelle tai iCloudille.

> Lue myös: Tallennustilan hinta Dropbox-, Google Drive- ja OneDrive-palvelussa

4. Omistat Windows-tietokoneen

Jos sinulla on Windows-tietokone, synkronointi Android-matkapuhelimen kanssa esimerkiksi USB-kaapelilla tai Bluetoothilla on paljon helpompaa kuin iPhonen kanssa. 

Samoin iPhonen synkronointi Macin kanssa on helpompaa. 

Mutta kun yhdistät Windows-tietokoneen ja iPhonen – tai päinvastoin – se on vain hankalampaa. 

5. Et halua olla lukittu yhteen järjestelmään

Sekä Apple että Google tarjoavat monia erilaisia tuotteita, ohjelmia, sovelluksia ja palveluja, mutta Applen järjestelmä on suljetumpi kuin Googlen, missä on sekä plussia että miinuksia. 

Jos sinulla on iPhone, ostat todennäköisemmin useita Apple-tuotteita, kuten MacBookin, iPadin tai Apple Watchin, koska ne toimivat täydellisesti yhdessä. 

Siinä ei ole mitään vikaa, mutta siitä tulee nopeasti kallista hupia. 

Googlen Android-maailma on sen sijaan avoimempi – osittain siksi, että Android on avoimen lähdekoodin alusta, jota voivat käyttää kaikki, kuten Samsung, Sony, OnePlus jne. Kehittäjien on myös helpompi saada sovelluksia ja palveluita Google Play Kaupasta kuin Apple App Storesta, joten sinulla on enemmän valinnanvaraa. 

Applen suljettu järjestelmä tarkoittaa kuitenkin myös parempaa tietoturvaa, sillä kyseenalaiset sovellukset pääsevät vain harvoin laaduntarkastuksen läpi. 

> Lue lisää iPhonen turvallisuudesta artikkelistamme "Voiko iPhoneen tulla viruksia?" täällä

6. Enemmän vapautta tehdä puhelimesta "oma"

Koska Android on avoimen lähdekoodin laite, sinulla on enemmän mahdollisuuksia muokata Android-laitetta. 

Androidissa voit muuttaa kaikkea taustanäytöstä ja väreistä sovellusten ja pienohjelmien kokoon, kun taas iPhonessa rajoituksena ovat Applen antamat vaihtoehdot (joita tosin on ajan myötä tullut paljon).

Androidissa voit myös asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia ja pienohjelmia, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, kuten uusia fontteja ja näppäimistöjä. 

7. Haluat parhaan digitaalisen avustajan

Kun siihen tottuu, puhelimen ääniavustaja on loistava työkalu. 

Voit kysyä äänelläsi sääennustetta, asettaa ajastimen, soittaa naapurille ja paljon muuta. 

Ja vaikka Applen Siri oli ensimmäinen laatuaan, se ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Google Assistant, jota voit hyödyntää Androidissa. Siri on hidas ja epätarkka, eikä se vastaa kysymyksiisi yhtä hyvin kuin Google Assistant. 

Onneksi voit asentaa Googlen iPhoneen, jolloin voit käyttää Google Assistantia, mutta menetät muutamia älykkäitä toimintoja. 

> Lue myös: Mitä ovat Google Assistant, Amazon Alexa ja Siri?

Tämän vuoksi sinun pitäisi valita iPhone...

Yllä olevat seitsemän hyvää puolta on kirjoittanut innokas iPhone-käyttäjä, joka ei ikinä uneksisi vaihtavansa Android-puhelimeen. 

Olin iPhone-aallon mukana alusta asti, kaikilla perheessäni on iPhone, meillä on Macit talossa, Apple Watch käsivarressani ja AirPodit korvissani. 

Kun olet kerran päässyt Apple-maailmaan, on erittäin helppoa saada eri laitteet keskustelemaan keskenään, yhdistää perheen laitteet samalle tilille ja ennen kaikkea saada kaikki irti, kun investoit uuteen laitteeseen. 

Siksi minä ja perheeni pidämme kiinni iPhonestamme. Ainoa asia, joka todella puhuu sitä vastaan, on hinta.

Ehkä sinua kiinnostaa...