Paras puhelin 2023
Paras älypuhelin?

Mikä puhelin kannattaa valita juuri nyt? Valitsimme kolme älypuhelinta, jotka ovat mielestämme parhaita juuri nyt. 

© Shutterstock

Tässä on vuoden 2023 paras puhelin

Uuden puhelimen ostaminen voi tuntua melkoiselta viidakolta. Tässä on kolme parasta älypuhelinta, jotka ovat saatavilla vuonna 2023.

maanantai 2. tammikuuta 2023 teksti M. Østergaard

Suurten, tyylikkäiden puhelimien valikoima on suurempi kuin koskaan.

Mutta mitkä puhelimet ovat parhaita juuri nyt? 

Kokosimme tähän kolme parasta älypuhelinta, joita olemme testanneet testilaboratoriossamme viime aikoina.

Google Pixel 7 Pro: Upea kamera

Pixel 7 Pro hyödyntää kaikkia Googlen oman Android-käyttöjärjestelmän vahvuuksia. Puhelimen käyttökokemus on todella mukava, ja kaikki valikot ja sovellukset toimivat sujuvasti ilman katkonaisia animaatioita tai muita häiriöitä.

Useimmissa puhelimissa eri puhelinmerkkien valmistajat ovat virittäneet Android-käyttöjärjestelmää, mutta Pixel 7 Pro -puhelimessa on Android 13:n – Androidin uusimman version – puhdas versio.

Tämä tarkoittaa, että saat uudet Android-päivitykset ensimmäisten joukossa, koska niitä ei tarvitse enää säätää. Siinä on muutamia erikoisominaisuuksia, kuten mahdollisuus tallentaa kuorsausta nukkuessasi. Ominaisuuden voi kuitenkin vain jättää käyttämättä.

Näyttö on suuri, terävä ja hyvännäköinen. Lasi kaartuu sivuilta, ja ruudun kuva ulottuu reunaan asti. Jos katsot siitä elokuvaa, voit nauttia erinomaisesta kontrastista ja kiinteistä stereokaiuttimista, jotka tuottavat mukavan äänen ottaen huomioon, että kyseessä on puhelimen kaiuttimet.

Google Pixel 7 Pro
Googlen oma käyttöjärjestelmä:

Pixel 7 Prossa on täysin puhdas Android-versio.

© Google

> Voit ryhtyä KotiMikron tilaajaksi jo 3,90 eurolla. Tilaajana saat käyttöösi Etunurkka-palvelun, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa sekä ohjelmien käyttöä esitteleviä oppaita. Tutustu tarjoukseen täällä.

ASUS Zenfone 9: vankka matkapuhelin, jossa on monia ominaisuuksia

ASUS Zenfone -versio 9 on hieman pienempi kuin useimmat puhelimet. Toisaalta prosessori on salamannopea, näyttö on huippuluokkaa, ja kaikilla kameroilla saa hyviä kuvia ongelmitta.

Puhelin ei ole halpa, mutta se on todella hyvä.

ASUS Zenfone 9 on objektiivisesti ja subjektiivisesti tarkasteltuna huippunopea: Geekbench-tulos 4 380 on ennätystasoa. Näyttö reagoi nopeasti, ja kaikki liikkuu sujuvasti ja tyylikkäästi. Kaikki tämä ilman ylikuumenemisongelmia, jotka voivat vaivata muita nopeita puhelimia.

Puhelimen takana olevat kaksi suurta kameraa hallitsevat puhelimen visuaalista ilmettä. Niissä on mekaaninen kuvanvakain, joka auttaa vakauttamaan kuvan varsinkin zoomia käytettäessä. Kun tottuu siihen, että kuva "leijuu" hieman, se on hyvä apu valokuvauksessa.

Kamerasovellus on helppokäyttöinen myös monien videokuvausvaihtoehtojen osalta. Voit tallentaa helposti pienellä tai suurella nopeudella ja kuvata videota jopa 8K-resoluutiolla.

> Lue arviomme ASUS Zenfone 9 -mallista ja katso tämänhetkiset hinnat Testinurkasta.

ASUS Zenfone 9:n etu- ja takaosa
Erinomainen kameramoduuli:

ASUS Zenfone 9:n kahdessa suuressa kamerassa on kuvanvakain, joten voit ottaa todella teräviä kuvia lähes kaikissa valaistusolosuhteissa.

© ASUS

iPhone 14 Pro: Loistava puhelin huimaan hintaan

iPhone 14 Pro on loistava puhelin. Jos nykyinen puhelimesi on ollut sinulla 3–4 vuotta tai kauemmin, puhelinten suorituskyky, muotoilu ja kamera ovat muuttuneet paljon vanhempiin iPhone-malleihin verrattuna.

Applen prosessorit ovat jo pitkään olleet kilpailijoitaan edellä. Se pitää paikkansa tälläkin kerralla, sillä iPhone 14 Pron A16-prosessori päihittää Android-puhelimet. Mittauksemme osoittivat myös merkittävää parannusta mallin edeltäjään iPhone 13 Prohon verrattuna. Emme kuitenkaan huomanneet selkeää eroa Pro-mallissa ja tavallisessa 14-mallissa. On joka tapauksessa hyvä tietää, että puhelimessa riittää tehoa, kun uusia ominaisuuksia ja vaativampia sovelluksia tulee saataville.

iPhone 14 Prossa on "aina päällä" -ominaisuus. Se on ollut vakiona monissa Android-puhelimissa jo vuosia. Usein se on kuitenkin pelkkää valkoista tekstiä mustalla pohjalla. Applen versio Always On -ominaisuudesta on radikaalimpi ratkaisu: Tässä tapauksessa koko näyttö on päällä koko ajan ja näyttää sekä taustan värit että erilaisia tietoja.

Kysymys kuuluukin, eikö se syö puhelimen virtaa loppuun nopeasti? Välitön vaikutelmamme on, että näin ei ole. iPhone 14 Prossa on dynaaminen näytön päivitys. Se vaihtuu siis 1:stä 120 Hz:iin, ja kun puhelin on lukittuna pöydällä, se vaihtaa 1 Hz:iin. Kun tähän lisätään OLED-tekniikka ja "itsenäisesti ajatteleva" prosessori, kulutus ei ole liiallista.

> Lue arviomme iPhone 14 Pro -puhelimesta ja katso tämänhetkiset hinnat Testinurkasta.

> Lue lisää iPhone 14 -malleista

iPhone 14 Pro -puhelimen kamera
iPhone 14 Pro

Jopa amatöörit saavat upeita kuvia iPhone 14 Pron edistyneellä kameralla.

© Apple

Pysy ajan tasalla uusista trendeistä ja tuotteista

KotiMikrossa testamme jatkuvasti uusia tuotteita. Pidämme tietosi ajan tasalla tietokoneiden, puhelimien ja uuden teknologian uusimmista trendeistä sekä lehdessä että uutiskirjeessämme.

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tärkeimmät uutiset suoraan sähköpostiisi. 

> Tilaa uutiskirje tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...