Paras puhelin älypuhelin 2020
Paras älypuhelin?

Mikä puhelin kannattaisi hankkia juuri nyt? Nostamme esiin varteenotettavat vaihtoehdot.

© Shutterstock

Tässä on paras älypuhelin 2020

Puhelinmallien paljous panee ostajan pään helposti pyörälle. Tässä ovat KotiMikron toimituksen poimimat kolme ehdokasta parhaiksi älypuhelimiksi 2020.

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti M. Østergaard


Vuosi 2021 on kohta käsillä, ja mielenkiintoisia puhelimia on tarjolla runsaasti.

Perkasimme puhelinpaljouden joukosta esiin kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa tämän hetken parhaaksi puhelimeksi.

OnePlus 8 Pro tarjoaa kokoa, näköä ja suorituskykyä

OnePlus 8 Pro on varustettu suorastaan lyömättömillä ominaisuuksilla, ja tällaisia harvoin näkee puhelimessa. Ihanuudella on aina hintansa, ja tässä tapauksessa se on iso hintalappu.

OnePlus 8 Pro on täynnä uusinta tekniikkaa. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa 5g, Wi-Fi 6, viisi kameraa ja langaton pikalataus.

Laitteen erinomainen näyttö on korkea ja kapea, aivan kuten pystyyn nostettu elokuvateatterin valkokangas. Näyttö on kirkas ja värit ovat todella vaikuttavat.

Näytön 120 hertsin virkistystaajuus ja kosketusta tottelevan käyttöliittymän suuri näytteenottotaajuus tuottavat pehmeän ja nykimättömän liikkeen, kun esimerkiksi vieritetään jotain sivustoa.

Kasvojentunnistus toimii nopeammin kuin yhdessäkään aiemmin testaamassamme puhelimessa, mutta sormenjälkilukija on kutakuinkin samaa tasoa kuin kilpailijoilla.

> Lue OnePlus 8 Pron arvio ja tarkista päivän hinta täällä KotiMikron Testinurkassa.

OnePlus 8 Pro
Verraton kamera.

OnePlussalla saa otettua erittäin upeita kuvia ja makrolinssi on aivan mahtava. Laite on tämän hetken parhaimpia puhelimia.

© OnePlus

Sony Xperia 1 II on luksusluokan kamerapuhelin kunnollisella laukaisimella

Sony Xperia 1 II on hyvin tehty luksusluokan puhelin.

Sony-yhtiössä pidetään ilmeisesti pitkistä ja kapeista puhelimista, sillä myös Xperia 1 II -mallissa on 21:9-kuvasuhde. Se tarkoittaa, että puhelimessa on melko suuri näyttöalue, mutta puhelinta pystyy silti pitämään myös pienessä kädessä. Tosin puhelimen yläosaan on silloin vaikea ulottua ilman, että ottaa toisen käden avuksi.

On mukava huomata, ettei Sony ole pilannut oled-näyttöä sijoittamalla siihen etukameran mustaa aukkoa. Puhelimen muodosta johtuen etukameralle on löytynyt tilaa näytön yläpuolelta.

Käyttäjää odottaa miellyttävä yllätys, kun hän käynnistää puhelimen ensimmäisen kerran ja ryhtyy käymään läpi käyttöönottoasetuksia. Käyttäjä voi itse valita, mitä esiasennetuista sovelluksista ottaa käyttöön. Tarpeettomat sovellukset voi yksinkertaisesti ruksia pois päältä, jos ei halua käyttää esimerkiksi Booking.comin tai Amazonin sovellusta.

Kuten tämän hintaluokan puhelimelta voi odottaa, Xperia 1 II on salamannopea. Kaikki toimii viiveettä, ja puhelinta on yleisesti ottaen ilo käyttää..

> Lue Sony Xperia 1 II:n arvio ja tarkista päivän hinta täällä KotiMikron Testinurkassa.

Sony Xperia 1 II -puhelimessa on kameran laukaisin
Luksusluokan kamerapuhelin.

Sony Xperia 1 II -puhelimen kameran laukaisin on saanut oman painikkeensa puhelimen kylkeen, joten kuvia voi ottaa jättämättä rasvaisia sormenjälkiä näyttöön.

© Sony

Applen iPhone 12 on älypuhelinten aatelia

"Älä koskaan muuta toimivaa konseptia”, vaikuttaisi olevan Applen motto. Ainakin se pätee hyvin iPhone 12 -puhelimeen, kuten myös uuteen iPadiin.

On ymmärrettävää, että Apple ajattelee niin, sillä iPhone on ylivertainen tuote, mitä tulee laitteiston ja ohjelmiston yhteistyöhön. Vain harvat tuotteet toimivat yhtä sulavasti kuin iPhone, joka on edelleen luokkansa ykkönen.

Applen iPhone 12 -sarja koostuu neljästä puhelimesta. Edullisimman lähtöhinta on 829 euroa, ja kalleimman lähtöhinta on 1279 euroa. Kaikissa on 5G-tuki.

> Lue täältä lisää iPhone 12 -puhelimesta

Myös Applen uudessa iPhone 12 -puhelimen yläreunassa on leveä musta lovi.
iPhone 12.

Myös Applen uudessa iPhone 12 -puhelimen yläreunassa on leveä musta lovi.

© Apple

Ikäihmisille sopiva älypuhelin

Doro 8080 on helppokäyttöinen puhelin, jonka toiminnoissa on otettu huomioon erityisesti ikäihmisten tarpeet.

Laitteen käytettävyys on huippuluokkaa, ja siinä on monia hyödyllisiä toimintoja. 

Puhelin on esimerkiksi yhteensopiva kuulolaitteiden kanssa ja äänen voi optimoida taajuudelle, jonka seniori kuulee paremmin. 

Ominaisuuksiin kuuluu myös puhelimessa oleva hälytyspainike, jolla saa yhteyden määriteltyyn yhteyshenkilöön. Yhteyshenkilön puhelimen Doro-sovellus hälyttää, kun Doro-puhelimen käyttäjä painaa hälytyspainiketta.

> Lue Doro 8080:n arvio ja tarkista päivän hinta täällä KotiMikron Testinurkassa.

Doro 8080 -puhelimen takapaneelissa on hälytyspainike, jolla käyttäjä voi hälyttää apua.
Doro 8080.

Puhelimen takapaneelissa on hälytyspainike, jolla käyttäjä voi hälyttää apua.

© Doro

Toimiva yhdistelmä puhelinta ja tablet-laitetta 

Samsung Galaxy Note20 Ultra on hyvin tehty yhdistelmä puhelinta ja tablettia. Kokonsa puolesta Note20 Ultra osuu näiden kahden tuotekategorian väliin, sillä 6,9 tuuman näytöllä varustettuna se ei mahdu kaikkiin housuntaskuihin.

Puhelimen suurta näyttöä on ilo katsella. Kirkkaus ja kontrasti ovat huippuluokkaa, ja kaikki näytöllä tapahtuva näyttää hyvältä.

Galaxy Note20 Ultra -puhelimen nimessä esiintyvä ”Note”-sana on siinä hyvästä syystä, sillä puhelin on tehokas muistikirja. Puhelimen mukana tulevan S Pen -kynän saa rungosta esiin yhdellä painalluksella.

> Lue Samsung Galaxy Note20 Ultran arvio ja tarkista päivän hinta täällä KotiMikron Testinurkassa.

Kynän saa työnnettyä piiloon rungossa olevaan aukkoon.
Samsung Galaxy Note20 Ultra.

Puhelimen mukana tulevan kynän saa työnnettyä piiloon rungossa olevaan aukkoon.

© Samsung

Pysy ajan tasalla uusista suuntauksista ja tuotteista

Testaamme KotiMikrossa jatkuvasti uusia tuotteita. Lehdessä ja uutiskirjeessä pidämme sinut ajan tasalla niin tietokoneiden ja puhelimien kehityksestä kuin uusista tekniikoista.

Tilaa KotiMikron uutiskirje, niin saat tärkeimmät uutiset suoraan sähköpostilaatikkoosi. 

> Tilaa uutiskirje täällä


Ehkä sinua kiinnostaa...