Paint.net: Paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma Windowsissa
Paint.net:

Jokaisella tietokoneen käyttäjällä pitäisi olla hyvä kuvankäsittelyohjelma tietokoneellaan. Paint.net on hyvä vaihtoehto.

© Paint.net

Paint.net: Paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma Windowsissa

Hyvä kuvankäsittelyohjelma on yksi monipuolisimmista tietokoneellasi olevista ohjelmista. Yksi markkinoiden parhaista on Paint.net – ja se on vieläpä ilmainen.

tiistai 1. elokuuta 2023 teksti N. Ernst

On olemassa kourallinen ohjelmia, jotka pitäisi aina asentaa jokaiseen tietokoneeseen.

Hyvä selain, kuten Edge tai Chrome, virustorjuntaohjelma, videosoitin, pakkausohjelma, varmuuskopiointityökalu, toimisto-ohjelmat – eikä suinkaan vähäisimpänä kuvankäsittelyohjelma.

Yksi tehokkaimmista ja monipuolisimmista työkaluista, jonka voit asentaa tietokoneellesi, on nimittäin ohjelma kuviesi parantamiseksi – ja olemme erittäin innoissamme ilmaisesta Paint.net-ohjelmasta.

KotiMikro-lehden tilaajana saat käyttöösi 300 hyvää ja turvallista ohjelmaa ja niihin liittyvät vaiheittaiset ohjeet, joiden avulla pääset alkuun. Tutustu valikoimaan täällä.  

Tee valokuvistasi parempia helposti

Kuvankäsittelyohjelma tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet omien kuvien ja valokuvien muokkaamiseen, mutta myös perheenjäsenten ja ystävien auttamiseen lomakuvien muokkaamisessa, seinälle ripustettavan valokuvan hienosäätämisessä tai esimerkiksi laulunsanojen koristelemisessa.

LUE MYÖS: Älä tee tätä virhettä digitaalisten kuviesi kanssa

Kuvankäsittelyohjelma on kuin digitaalinen sveitsiläinen linkkuveitsi, jossa on runsaasti erilaisia toimintoja.

Hyvällä kuvankäsittelyohjelmalla voi muokata valokuvia niin, että niistä tulee parempia ja mielenkiintoisempia esitellä. Jopa yksinkertaisilla työkaluilla, kuten kirkkauden ja kontrastin säätämisellä, on suuri merkitys, ja niillä voi tehdä todella suuria muutoksia kuviin.

LUE MYÖS: Näppärä työkalu: Poista tausta kuvistasi helposti

Kuvankäsittelyä pieniin ja suuriin muokkauksiin

Paint.netin kaltainen ohjelma pystyy kuitenkin paljon muuhunkin kuin pelkkään kuvanmuokkaukseen. Kuviin on helppo lisätä esimerkiksi tekstiä tai grafiikkaa. 

Ohjelmasta tulee lähes korvaamaton, jos haluat tehdä kutsuja juhliin tai lisätä esimerkiksi pisteitä ja tekstiä kartalle.

LUE MYÖS: Nyt voit käyttää Googlen hienoa valokuvatyökalua puhelimella

Ohjelmaa voidaan käyttää myös edistyneempään muokkaukseen ja kuvankäsittelyyn. Voit esimerkiksi leikata osia yhdestä valokuvasta ja siirtää niitä toiseen. Voit myös muuttaa vanhan Erna-tädin hiustenväriä, jos se on haalistunut epäluonnollisen väriseksi vanhassa valokuvassa. 

Hyvää kuvauskäsittelyohjelmaa käytettäessä vain mielikuvitus on rajana.

Opi käyttämään Paint.netiä

Paint.net-kuvankäsittelyohjelma on ilmainen, ja KotiMikro-lehden uudessa numerossa 13/2023 esittelemme moniosaisen uuden sarjan, jonka avulla pääset alkuun ohjelman käytössä.

Tässä näytämme, miten eri työkaluja ja toimintoja käytetään. Yksinkertaisista harjoituksista edistyneempiin ja monimutkaisempiin toimintoihin.

Voit ladata ohjelman ja lukea sarjan ensimmäisen osan (ja lokakuun 2023 alusta alkaen kaikki kolme osaa) Etunurkasta jo nyt tästä linkistä

Ehkä sinua kiinnostaa...