Discord: Kaikki, mitä palvelusta täytyy tietää
Discord

Discord-ohjelman avulla voit kommunikoida helposti muiden kanssa kirjallisesti, puhumalla tai videon välityksellä.

© Shutterstock

Discord: Kaikki, mitä palvelusta täytyy tietää

Suosittu Discord-ohjelma on suunniteltu pelaajille, jotka haluavat viestiä tekstillä, puheella ja videoilla tietokoneella pelatessaan.

perjantai 9. syyskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Discord on ohjelma, jota voidaan käyttää viestintään verkossa. Ohjelma on erityisen suosittu nuorten ja pc-pelaajien keskuudessa.

Discord on nimittäin suunniteltu pelaajille, sillä sen avulla on helppo olla yhteydessä muihin verkkopelaajiin.

Voit myös jakaa näyttösi Discordin kautta ja suoratoistaa reaaliajassa, jotta muut voivat seurata peliäsi, tai voit itse seurata muiden pelejä.

LUE MYÖS: Mikä on Facebook Messenger?

Lähetä viestejä Discordilla

Discord on ennen kaikkea chat-palvelu.

Ohjelma toimii useimpien muiden chat-palveluiden tavoin, joten voit lähettää viestejä ja GIF-animaatioita ja liittää siihen erilaisia tiedostoja, kuten valokuvia ja videoita.

Discordissa voit kirjoittaa suoraan yhdelle henkilölle tai luoda ryhmäkeskusteluja, jotka ovat ehkä tuttuja Facebookin Messenger-sovelluksesta.

Kaikki keskustelut järjestetään luetteloksi, ja kun saat Discord-viestin, saat ilmoituksen matkapuhelimeen tai tietokoneelle.

LUE MYÖS: Signal-viestipalvelu: Mikä se on?

Käytä Discord ääni- ja videokeskusteluihin

Discordin suurin etu on puheella kommunikointi. Tietokonepelejä pelattaessa on harvoin aikaa kirjoittaa samalla.

Discordin avulla voit helposti keskustella pelin tiimitovereidesi kanssa. Discordiin tarvitsee vain yhdistää mikrofoni. Tämä helpottaa strategian laatimista tietyissä tietokonepeleissä, mikä tuo puolestaan sosiaalisen näkökulman verkkopelaamiseen.

Discordia käytetään usein myös chat-paikkana, jolla ei ole mitään tekemistä pelaamisen kanssa, mutta jossa voi puhua kaikesta ja jakaa kaikenlaista sisältöä.

Discord mahdollistaa myös videokeskustelut. Voit käydä niitä puhelimen kameralla tai tietokoneella, jos siihen on yhdistetty webkamera.

LUE MYÖS: Chat-palvelu voi kuunnella sinua mikrofonin ollessa pois päältä

Livestream Discordilla

Discord on suunniteltu pelaajille, ja pelaajat loistavat pelien livestriimauksessa.

Livestriimaus eli suoratoisto tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että henkilö jakaa näyttönsä muiden kanssa pelatessaan tietokonepeliä.

Discordin avulla voit suoratoistaa pelejä ystävillesi ja seurata muiden pelaajien pelejä. Suoratoiston aikana katsojat voivat jutella keskenään.

Näytön jakaminen Discordissa ei ole pelkästään viihdyttävä elementti. Se voi myös olla erityisen hyödyllinen toiminto, jos haluat näyttää konkreettisia toimintoja ohjelmassa tai pelissä.

LUE MYÖS: Näin paljon suoratoisto nielee dataa

Discord
Discord tietokoneella:

Kun Discord on asennettu tietokoneellesi, voit helposti kommunikoida muiden verkkopelaajien kanssa. Discord on erittäin suosittu etenkin nuorten keskuudessa. 

Discord sosiaalisena mediana

Sinun täytyy ensin rekisteröityä käyttäjäksi Discord-ohjelmaan. Se tapahtuu muun muassa antamalla profiilinimi.

Kuten monissa muissakin sosiaalisissa medioissa, Discordissa on mahdollista vaihtaa profiilikuvaa, lisätä henkilökohtainen kuvaus ja lisätä ystäviä ystävälistalle.

Discordin ystävälistalta voit helposti soittaa ystävälle tai kirjoittaa hänelle suoraan, jos henkilö on online-tilassa. Voit myös lisätä ystäviä synkronoimalla puhelimesi yhteystiedot.

LUE MYÖS: Näin käytät Google Chattia

Discordin palvelimet

Discordissa suurin osa viestinnästä tapahtuu palvelimilla. Palvelimet toimivat yksittäisinä keskusteluhuoneina, joihin liittyminen edellyttää kutsua.

Jokaisella Discord-palvelimella, jonka kuka tahansa käyttäjä voi luoda, vain palvelimen osallistujat voivat seurata viestintää. Voit liittyä useisiin palvelimiin kerralla, ja kaikki palvelimet on järjestetty listaksi.

Jokaisella Discord-palvelimella on lisäksi eri alakanavia. Voit esimerkiksi luoda tekstikanavia, joissa vaihdetaan vain tekstiviestejä, tai ns. Voice Channel -kanavia, jossa kommunikoidaan vain mikrofonin kautta.

LUE MYÖS: Testaa itse: Näin nopea prosessorisi on

Discord maksuttomana sovelluksena ja ohjelmana

Discord on maksuton, ja se on saatavana sekä tietokoneohjelmana että puhelinsovelluksena.

Discord-sovelluksen voi ladata maksutta Google Play Kaupasta, jos sinulla on Android-puhelin, tai jos sinulla on iPhone, voit ladata sovelluksen Applen App Storesta.

Discord-ohjelman voi ladata tietokoneelle Discordin verkkosivulta. Jos olet KotiMikro-lehden tilaaja, voit ladata Discordin Etunurkasta.

> Lataa Discord Etunurkasta napsauttamalla tästä.

Älypuhelinten Discord-sovellus yhdistetään automaattisesti pc-versioon, kun olet kirjautunut laitteillesi. Tämä tarkoittaa, että voit tekstata, puhua, suoratoistaa ja jakaa näytön muiden kanssa eri laitteilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...