Facebook Messenger, Microsoft Messenger, Messenger

Facebook Messenger on suosittu sovellus, jolla viestitellään ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Mikä on Facebook Messenger?

Facebook Messenger on pikaviestipalvelu, jota voi käyttää puhelimella ja tietokoneella. Palvelua voi käyttää myös ilman Facebook-tiliä.

tiistai 12. marraskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Messengerin suomenkielisiä vastineita ovat viestinviejä, sanansaattaja, viestintuoja ja lähetti. Facebookin lisäksi moni muu yhtiö, kuten esimerkiksi Microsoft ja Yahoo, ovat käyttäneet samaa nimeä palveluissaan.

Aikaisemmin Messenger yhdistettiin Microsoftin pikaviestimeen, Windows Live Messengeriin tai pelkästään Windows Messengeriin.

Kummastakaan ei uusia versioita ole, ja Live Messenger sulautettiin Skypeen jo vuonna 2012. Ja Windows Messengerin viimeisin versio on vuodelta 2008.

Facebook julkaisi oman Messengerinsä vuonna 2011. Siitä on tullut maailman suosituin pikaviestipalvelu, ja kun nykyään puhutaan Messengeristä, tarkoitetaan nimenomaan ja pelkästään Facebookin palvelua.

Mikä on Facebook Messenger?

Facebook Messenger tai pelkästään Messenger on pikaviestipalvelu ja yksi Facebookin palveluista.

Messenger on tarkoitettu kahden tai useamman käyttäjän väliseen viestintään, kun taas Facebookissa keskustellaan selaimen tai sovelluksen kautta avoimilla tai puoliavoimilla foorumeilla.

Facebook Messenger on omiaan lyhyissä kahdenkeskisissä pikaviesteissä tai pitemmissä keskusteluissa.

Messenger-viestittely ei näy muille kuin keskusteluun osallistuville, ja Messengerillä saa suoraan yhteyden toiseen käyttäjään.

Näin käytät Facebook Messengeriä tietokoneen selaimella

Tietokoneen selaimessa Messenger on osa Facebook-tiliä. 

Messengerin Keskustelu-paneeli nousee esiin Facebook-sivun oikeasta alakulmasta. 

NIKSI: Saat keskustelun isoon ikkunaan, kun valitset luettelosta keskustelukumppanin, avaat valinnat hammasrattaasta ja valitset Avaa Messengerissä.

Keskustelu siirtyy koko selainikkunan kokoiseksi, jolloin kirjoittaminen ja keskusteluketjujen hallinta on helpompaa kuin pikkuikkunassa. 

Näin käytät Facebook Messengeriä puhelimessa

Facebook Messengeriä voi käyttää myös mobiililaitteella, niin puhelimella kuin taulutietokoneella. 

Mobiilisovellus on saatavana iPhonelle sekä iPadille laitteen sovelluskaupassa täällä sekä Android-laitteille täällä.

Facebook Messenger -sovellusta voi käyttää myös ilman Facebook-tiliä. Riittää kun asentaa sovelluksen, valitsee uuden tilin luonnin ja ilmoittaa siinä puhelinnumeronsa. Muuta ei tarvita. Keskustelu ja kuvien sekä muiden tiedostojen siirto onnistuu, vaikka käytössä ei olekaan Facebook-tiliä.

Facebook Messenger on erittäin suosittu

Vaikka pikaviestimiä onkin tarjolla useita, niin Facebook Messenger on edelleen erittäin suosittu palvelu. 

Messengerillä on yli 1,2 miljardia käyttäjää. Palvelun helpot toiminnot ovat yksi sen suosion selittäjä. Palvelussa voi esimerkiksi luoda ryhmäkeskustelun valittujen käyttäjien kanssa, ja keskusteluja voi myös nimetä, mikä helpottaa niiden hallintaa. 

Viestejä voi totuttuun tapaan höystää emojeilla, animoiduilla kuvilla ja muilla keskustelua piristävillä elementeillä.

Antoisia keskusteluja niin selaimessa kuin puhelimessa!


Ehkä sinua kiinnostaa...