Microsoft päivittää Windows 10:een uuden varmuuskopiointiominaisuuden
Mahtavaa:

Microsoft ilmoitti aiemmin, ettei Windows 10:een ei tule enää uusia ominaisuuksia. Ei voi muuta kuin olla iloinen, kun se ei pidäkään paikkaansa.

Windows 10:een tulee uusi varmuuskopiointiohjelma

Windows 10:n uuden ja suuren valinnaisen päivityksen myötä käyttöjärjestelmään tulee uusia ominaisuuksia ja korjauksia. Pääset muun muassa kokeilemaan upouutta varmuuskopiointiohjelmaa.

perjantai 1. syyskuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Windows 10:n käyttöikä päättyy 14. lokakuuta 2025, ja Microsoft on ilmoittanut, että tänään tietokoneeseesi asennettu versio 22H2 on viimeinen Windows 10:n pääversio.

Keväällä Microsoft heitti vielä yhden lapiollisen multaa Windows 10:n haudalle ilmoittamalla selvästi, ettei käyttöjärjestelmään lisätä enää uusia ominaisuuksia.

Käsittelimme tapausta tietysti myös KotiMikrossa.

Siksi meille ja muille tekniikan harrastajille ympäri maailmaa tuli suurena yllätyksenä, että Windows 10:n uusin päivitys sisältää vielä uuden sovelluksen.

Valinnainen päivitys, jossa on uusia ominaisuuksia

Uuden päivityksen nimi on "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2", ja se sisältää yhteensä 16 parannusta ja uutta ominaisuutta Windows 10:een.

Tämä on niin sanottu valinnainen päivitys, jota ei ladata automaattisesti tietokoneellesi. Sen sijaan löydät sen Windows 10 -tietokoneesi kohdasta Päivitys ja suojaus, josta voit ladata sen itse.

Uusien ominaisuuksien joukosta löytyy entistä parempi sijaintipalvelu, joten sinulle tarjotaan muun muassa parempia sääennusteita, ja tietysti useita korjauksia Windows 10:n virheisiin ja puutteisiin.

> Lue myös: Tässä ovat 3 parasta sääpalvelua

Täysin uusi varmuuskopiointisovellus Windows 10:lle

Valinnainen päivitys sisältää kuitenkin myös täysin uuden Windows 10:n varmuuskopiointiohjelman, joka tuo tähän vanhempaan Windows-versioon samat varmuuskopiointimahdollisuudet kuin Windows 11:ssä. 

Windows 11:ssä varmuuskopiointivaihtoehdot löytyvät Windowsin asetuksista kohdasta Tilit ja Windowsin varmuuskopiointi.

Windows 10:ssä samat vaihtoehdot ovat tähän asti olleet hajallaan eri asetuksissa ja ohjelmissa, mutta nyt ne on koottu yhteen sovellukseen - aivan kuten Windows 11:ssä. 

> Lue myös: Kuinka usein tietokone pitäisi varmuuskopioida?

Tallenna sovellukset ja asetukset OneDriveen

Uudella Windows Backup -sovelluksella voit tallentaa valitut tiedostot ja kansiot OneDriveen, tallentaa sovellusasetukset sekä kopioida Windows-asetukset, salasanat ja verkkojen salasanat - myös OneDriveen.

Nämä vaihtoehdot ovat jo käytettävissä, mutta sinun täyty mennä tiliasetuksiin ja OneDriveen saadaksesi ne käyttöösi, jos et käytä varmuuskopiointisovellusta.

Turvallisen varmuuskopion luominen on helpottunut huomattavasti Windows 10:ssä.

> Lue myös: Mitä OneDriven, Google Driven ja Dropboxin tallennustilat maksavat?

Windows 10:n uusi varmuuskopiointiohjelma on nimeltään Windows Backup
Helppoa varmuuskopiointia:

Uusi varmuuskopiointiohjelma, Windows Backup, kokoaa nykyiset Windows 10:n ominaisuudet Microsoft-tilin varmuuskopiointia varten yhteen kätevään paikkaan.

Näin saat uuden päivityksen Windows 10:een

Uusi päivitys, joka sisältää uuden varmuuskopiointiohjelman, on niin sanottu valinnainen päivitys, joka löytyy Windowsin asetuksista tavallisten päivitysten alta.

Täältä kannattaa etsiä päivitystä nimeltä "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2".

Asenna päivitys tietokoneelle valitsemalla Lataa ja asenna.

Sinua saatetaan kehottaa käynnistämään tietokoneesi uudelleen päivityksen lataamisen jälkeen.

Tämän jälkeen voit etsiä uutta varmuuskopiointiohjelmaa tietokoneeltasi kirjoittamalla Windows Backup tehtäväpalkin hakukenttään.

> Lue myös: Windows 11:n tehtäväpalkki muuttuu syksyllä radikaalisti

Uutta Windows 10 -päivitystä ei ladata automaattisesti tietokoneelle, joten asenna päivitys Windowsin asetuksista kohdassa Päivitys ja suojaus.
Valinnainen päivitys:

Uusi Windows 10 -päivitys on nimeltään "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2". Se ei lataudu automaattisesti tietokoneelle, vaan se täytyy asentaa Windowsin asetuksista kohdasta Päivitys ja suojaus.

Ehkä sinua kiinnostaa...