Microsoft on nyt tarttunut toimeen Tehtäväpalkin suunnittelussa ja herättää henkiin sen muutamia vanhoja hyviä ominaisuuksia.
Tehtäväpalkki:

Microsoft on nyt tarttunut toimeen Tehtäväpalkin suunnittelussa ja herättää henkiin sen muutamia vanhoja hyviä ominaisuuksia.

© Microsoft

Windows 11:n tehtäväpalkki muuttuu syksyllä radikaalisti

Syksyn aikana Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneellesi tulee suuri toimintopäivitys, joka muun muassa uudistaa Tehtäväpalkkia niin, että se muistuttaa Windows 10:stä tuttua versiota, ja siihen tulee myös aivan uusia toimintoja.

keskiviikko 26. huhtikuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Kun Windows 11 julkaistiin lähes pari vuotta sitten, uutta käyttöjärjestelmää kritisoitiin sen Tehtäväpalkista, joka oli huomattavasti huonompi edeltäjäänsä Windows 10:een verrattuna.

Muun muassa tiedostoja ja pikakuvakkeita ei voinut enää raahata suoraan Tehtäväpalkkiin, eikä palkkia voinut enää sijoittaa näytön yläosaan tai sivulle.

Windows 7:ssä ja 10:ssä pystyi myös käyttämään yksittäisiä kuvakkeita avoinna olleille ohjelmaikkunoille, kun taas Windows 11:ssä ne on aina ryhmitelty, joten esimerkiksi Chrome-selaimelle näkyy vain yksi kuvake, vaikka auki olisi neljä Chrome-ikkunaa.

> Lue myös: Näin saat verkkosivuston avautumaan automaattisesti Windowsissa

Microsoft tekee täyskäännöksen

Vaikka Windows 11:n käyttäjät ovat valittaneet käyttöjärjestelmän puutteista sen julkaisusta lähtien, valitukset ovat toistaiseksi kaikuneet kuuroille korville. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Microsoft on tekemässä uusia myönnytyksiä.

Windows 11:n uusimmassa versiossa, joka on Windows Insider -testiohjelman vapaaehtoisten testaajien saatavilla, on useita mullistavia toimintoja tulossa (takaisin) Tehtäväpalkkiin.

Kuka tahansa voi osallistua Windows Insider -ohjelmaan, ja voit lukea tästä, miten pääset alkuun, jos haluat myös itse kokeilla uutuuksia ennen muita.

Kiinnitä etikettejä kuvakkeisiin

Microsoft lanseerasi uudelleen mahdollisuuden raahata tiedostoja Tehtäväpalkkiin jo viime vuoden lopussa. Toimintoa on kaivattu Windows 11:n julkaisun jälkeen.

Uudessa Windows 11 Build 23440:ssä, jonka Windows Insider -testaajat ovat juuri saaneet tietokoneilleen, kuvakkeet on lisäksi jälleen mahdollista ryhmitellä niin, että esimerkiksi kolmesta Chrome-ikkunasta näkyy myös kolme kuvaketta Tehtäväpalkissa.

Samalla yritys on ottanut uudelleen käyttöön mahdollisuuden lisätä etikettejä kuvakkeisiin, joten sinun ei tarvitse arvata tai siirtää hiiren osoitinta kuvakkeen päälle nähdäksesi, mikä ohjelma on kyseessä.

> Lue myös: Nämä Windows 11:n uudet toiminnot saatiin viimeisimmästä päivityksestä

Nyt voit jälleen ryhmitellä kuvakkeet tehtäväpalkkiin ja laittaa merkintöjä kuhunkin ohjelmaan, jotta näet helpommin, mitä ohjelmia olet avannut.
Etiketit:

Nyt voit jälleen ryhmitellä kuvakkeet tehtäväpalkkiin ja laittaa merkintöjä kuhunkin ohjelmaan, jotta näet helpommin, mitä ohjelmia olet avannut.

© Windowslatest

Täysin uusia toimintoja Tehtäväpalkkiin

Sen lisäksi, että Microsoft ottaa uudelleen käyttöön ominaisuuksia, jotka ovat toimineet hyvin aiemmin, mutta jotka yhtiö on lopettanut, tulossa on myös uusia toimintoja.

Jälleen sama Build 23440 paljastaa korvaamattoman Tehtäväpalkin uudistuksen.

Sen lisäksi, että voit laittaa merkintöjä kuvakkeisiin ja ryhmitellä niitä, voit myös tehdä Tehtäväpalkin ulkoasusta selkeämmän poistamalla muuten kiinnitetyt kohteet ilmoitusalueelta oikealta. 

Toiminnon avulla voit poistaa kellon käytöstä, jolloin koko ilmoitusalue vie vähemmän tilaa, mikä on erinomaista, jos näyttö ei ole kovin suuri tai käytät tablettia.

> Lue myös: Näin saat sekuntinäytön Windows 11:n kelloon

Ensimmäistä kertaa Tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevat häiritsevät elementit, kuten kello, voidaan pian poistaa.
Loppu häiriöille:

Häiritsevien elementtien, kuten Windows 11:n tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevan kello, poistaminen on pian mahdollista ensimmäistä kertaa.

© Windowslatest

Tietokoneesi päivitetään syksyllä

Uudet mahdollisuudet koskevat kaikkia Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttäviä tietokoneita syksyllä 2023 – todennäköisesti lokakuussa. 

Ne sisältyvät suureen Windows 11 23H2 -toimintopäivitykseen, joka lähetetään vuorotellen kaikkiin Windows 11 -koneisiin. 

Tämä päivitys tuo tietokoneeseesi myös muita mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten radikaalin muutoksen vanhaan hyvään Resurssienhallintaan ja uuden gallerianäkymän, jossa voit katsella eri paikkoihin tietokoneelle tallennettuja valokuvia.

Seuraamme asiaa tiiviisti ja kerromme sivustossamme, kun huomaamme uusia toimintoja tulevassa päivityksessä.

> Lue myös: Nyt näet enemmän mainoksia Windowsissa

Ehkä sinua kiinnostaa...