Yr sääennuste

Sääpalveluita on tarjolla useita niin tietokoneelle kuin puhelimelle. Esittelemme kolme hyvää sääsovellusta, joista toimituksen suosikki on norjalainen Yr.

3 hyvää sääpalvelua

Sääennuste tulee tarkistettua ennen suunniteltua ulkoilua, mutta mistä tarkat ennusteet saa? Esittelemme kolme suosittua sääpalvelua.

tiistai 25. huhtikuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Suomessa käytetyimpiä palveluita ovat Ilmatieteen laitos ja Foreca, jotka käyvät melko tasaväkistä vääntöä tarkimpia ennusteita antavasta palvelusta.

Myös norjalainen Yr on suosittu. Se luonnollisesti tarjoaa tarkimmat ennusteet Norjaan ja norjalaisille, mutta palvelulla on oma käyttäjäkuntansa myös Suomessa.

Isoja eroja ei välttämättä palveluiden välittämissä ennusteissa välttämättä ole, ja kaikki tarjoavat niin luotettavaa dataa kuin säätä ennustamalla voi.

Valitsimme tähän kolme suosittua sääpalvelua, joita voi selaimen lisäksi käyttää myös mobiilisovelluksella. Pelkistä sovelluksista kannattaa kokeilla Supersäätä, joka näyttää rinnakkain ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennusteen.

  1. Ilmatieteen laitoksen sää
  2. Foreca
  3. Yr.no

LUE MYÖS: Suosikkimme: 10 sovellusta, jotka tarvitset puhelimeesi

1. Ilmatieteen laitoksen sää

Ilmatieteen laitoksen sivusto on laaja kokonaisuus, joka tarjoaa kymmenistä erilaisia säähän liittyvistä ratkaisuista koostuvan tuotepaletin.

Kattavasta tarjonnasta huolimatta sivusto on rakenteeltaan selkeä ja helppokäyttöinen. Heti etusivulta saa paikallissään pikavalikon avulla nopeasti sääennusteen noin 17 000 paikkaan Suomessa.

Palveluvalikoimaan kuuluu muun muassa sadetutka- ja satelliittikuvat. Tutkakuvia on Suomesta ja pohjoismaista, satelliittikuvia puolestaan pohjoismaista ja Euroopasta. Samoin esimerkiksi siitepölytiedote kuuluu vakiopalveluihin.

Ilmatieteen laitoksella on lisäksi mobiilisivut ja myös hyvin toimiva mobiilisovellus. Sovelluksella voi myös raportoida omia säähavaintoja.

Sää-sovelluksessa, jota on pari kuukautta sitten uudistettu, on kevyt sadetutka, ja innokkaimmalle sääharrastajalle on tarjolla vielä erillinen säätutkasovellus RainMan, joka näyttää reaaliaikaisen sade- ja ukkostilanteen samalla tarkkuudella, jota ilmatieteen laitoksen meteorologit käyttävät työssään.

> Pääset Ilmatieteen laitoksen sivustolle tästä

> Lataa ilmainen Sää-sovellus Androidille Google Play -palvelusta täältä

> Lataa ilmainen Sää-sovellus iOS-laitteille Apple App Storesta täältä

> Lataa ilmainen RainMan-sovellus Androidille Google Play -palvelusta täältä

> Lataa ilmainen RainMan-sovellus iOS-laitteille Apple App Storesta täältä

Ilmatieteen laitoksen sää

Ilmatieteen laitoksen sivustolla on valtavasti tietoa säästä ja ilmastosta. Esiin saa myös muun muassa Euroopan sääkartan sekä tietoa revontulien esiintymisestä ja avaruussäästä.

2. Foreca

Forecalla on mainoksista huolimatta selkeät ja ketterästi toimivat sivut, joilta löytyy tarvittavat säätiedot. 

Kotimainen Foreca on täyden palvelun säätalo, kuten yhtiö itseään kuvailee.

Etusivulta voi valita paikkakuntakuntaisen, viiden vuorokauden säätilan pikavalikosta. Tarjolla on myös 10 ja 15 vuorokauden ennusteet.

Samoin etusivulta pääsee sadetutkaan, jonka tietoja voi tarkastella valitsemalla koko maan, alueittain Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomen mukaan tai valitsemalla jonkin 14 suurimmasta kaupungista.

Sadekertymätiedot perustuvat Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan tutkakuviin, joista on laskettu sadekertymien arvioita tuntitasolla. Veneilysää-osastosta löytyy muun muassa salamatutka.

Forecan sivuston palveluihin kuuluva Omasää on näppärä työkalu säätietojen seuraajalle. Omasäähän voi valita kolme paikkaa mistä tahansa maailmalta ja paikkojen ennuste näkyy automaattisesti sivun alareunassa, josta nimeä napsauttamalla pääsee siirtymään kyseisen kohteen säätietoihin.

Forecan sivusto on täysin mukautuva, eli se toimii myös mobiililaitteessa, aivan kuten Ilmatieteen laitoksenkin sivusto. Forecan mobiilisovellus Foreca Weather on hyvin ylläpidetty ja myös sen ulkoasu on uudistunut huhtikuisen päivityksen myötä.

> Pääset Forecan sivustolle tästä

> Lataa ilmainen Foreca Weather -sovellus Androidille Google Play -palvelusta täältä

> Lataa ilmainen Foreca Weather -sovellus iOS-laitteille Apple App Storesta täältä

Foreca Weather

Forecan sivut toimivat hyvin myös puhelimessa, vaikka sovellus kätevämpi onkin. Mainoksetkaan eivät pahasti häiritse edes pienellä ruudulla, jossa ne voi aina vierittää näkymättömiin.

3. Yr.no

Norjan ilmatieteen laitoksen ja Norjan yleisradioyhtiön toteuttaman Yr-sääpalvelun sivusto ja sovellus ovat ulkoasultaan vähäeleiset ja selkeät. Tarjolla on kuitenkin varsin monipuolinen valikoima havaintotietoja ja sääanimaatioita.

Kotimaiset paikkakunnat löytyvät helposti haun avulla. Paikka­kuntakohtainen yleisnäkymä sisältää kuuden tunnin jaksoihin jaetun ennusteen kuluvalle päivälle ja kahdelle seuraavalle päivälle.

Sivustolla on myös sääkartta, jossa voi tarkastella ennustetta animoituna. Karttaa napsauttamalla esiin tulee suurempi Pohjois-Euroopan kartta, joka näyttää muun muassa kahden vuorokauden pilvisyyden, sademäärän, lämpötilan sekä tuulen suunnan ja nopeuden havainnollisina animaatioina.

Yleisnäkymän lisäksi tarjolla on tunneittain esitetty ennuste sekä yksityiskohtainen taulukkonäkymä, joka sisältää esimerkiksi ilmanpaineen, ilman kosteuden ja tarkempia tietoja pilvisyydestä. Saatavilla on myös yhdeksän vuorokauden ennuste.

Yr-mobiilisovellus on toteutukseltaan selkeä. Ennusteita voi tarkastella kahden vuorokauden kaaviona, tuntitaulukkona ja kartta-animaatioina. Lisäksi sovellus osaa näyttää myös lähimpien tiekameroiden kuvat. 

Sovellus on niin simppeli käyttää, että sen englanninkielisyys ei haittaa. Sovelluksen muina kielivaihtoehtoina on ainoastaan norja. Sivustolla kieleksi voi valita myös suomensukuisen kveenin.

> Pääset Yr-sivustolle tästä

> Lataa ilmainen Yr-sovellus Androidille Google Play -palvelusta täältä

> Lataa ilmainen Yr-sovellus iOS-laitteille Apple App Storesta täältä

Yr-sääennuste

Toimivan ja helppokäyttöisen Yr-sovelluksen yleisnäkymässä on näyttävä animaatio, jossa voi liikkua eteenpäin pyyhkäisemällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...