Kuinka usein tietokone pitää varmuskopioida?

Ajan tasalla olevat varmuuskopiot voivat pelastaa päiväsi.

© Shutterstock

Kuinka usein pitää varmuuskopioida?

Varmuuskopiointi auttaa turvaamaan tiedot tietokoneen rikkoutumisen tai haittaohjelman hyökkäyksen varalta. Mutta kuinka usein varmistus pitäisi tehdä?

perjantai 5. huhtikuuta 2019 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Tiedostojen turvaaminen onnistuu helpoiten varmuuskopiointiohjelmalla, joka hoitaa tehtävän parhaimmillaan automaattisesti.

Yksinkertainen toimenpide auttaa turvaamaan korvaamattomat tiedot kiintolevyn hajoamisen, kannettavan katoamisen tai haittaohjelman hyökkäyksen varalta.

Tietokone saattaa joutua esimerkiksi digikaappareiden kynsiin, sillä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin nimenomaan kiristyshaittaohjelmat ovat tällä hetkellä yleisimpiä tietoturvan uhkia.

Tiedostot voi varmuuskopioida esimerkiksi ulkoiselle kiintolevylle – ja varmistus on syytä tehdä usein, kuten myös varmistustyökaluja valmistavat ohjelmistotalot suosittelevat.

Lue myös: 6 hyvää suojakeinoa ransomwarea vastaan

Näin usein tietokone pitää varmuuskopioida

Tärkein data pitää varmistaa vähintään kerran päivässä. Näin neuvoo esimerkiksi varmistusohjelmistoistaan tunnettu Easeus.

Samoilla linjoilla on Data Recovery Labs, joka on Yhdysvaltojen johtavia tiedostonpalautukseen erikoistuneita yrityksiä.

Varmuuskopioi tietokoneesi

Tietokoneen tietojen varmuuskopioinnin voi tehdä ulkoiselle kiintolevylle tai pilvipalveluun. KotiMikron tilaajana saat omille tiedostoillesi maksutta 50 gigatavua tallennustilaa Keepit-palvelusta. Lue lisää täältä...

Varmista käytöstä riippuen

Ohjelmistoyhtiö O&O Software puolestaan neuvoo, että varmistustiheyden voi sovittaa sen mukaan, kuinka usein ja paljon tietokonetta käyttää.

Päivittäisessä käytössä oleva tietokone pitää varmistaa päivittäin, mutta vähemmällä käytöllä riittää viikoittainen varmistus silloin, kun luo tai muokkaa tiedostoja harvoin.

Kaipaatko helppoa varmistusohjelmaa? Täältä löytyy hyvä varmistustyökalu ja sen käyttöä esittelevä artikkeli. (Vain tilaajille)

Valitse oma varmuuskopiointiohjelmasi

KotiMikron numerossa 7/2019 pannaan testipenkin tiukkaan puristukseen varmuuskopiointiohjelmat.

Testissä on mukana neljä varmistustyökalua – kaksi maksullista ja kaksi maksutonta ohjelmaa.

Varmuuskopiointiohjelmien vertailussa lähtökohtana oli selvittää, kannattaako varmuuskopiointiohjelmasta maksaa, vai riittävätkö ilmaisen varmistajan toiminnot.

> Testi on luettavissa Etunurkassa (vain tilaajille)

Ehkä sinua kiinnostaa...