Muista varmuuskopiointi

Ajan tasalla olevat varmuuskopiot voivat pelastaa päiväsi.

© Shutterstock

Kuinka usein pitää varmuuskopioida?

Varmuuskopiointi auttaa turvaamaan tiedot tietokoneen rikkoutumisen tai haittaohjelman hyökkäyksen varalta. Mutta kuinka usein varmistus pitäisi tehdä?

maanantai 15. tammikuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Tiedostojen turvaaminen onnistuu helpoiten varmuuskopiointiohjelmalla, joka hoitaa tehtävän parhaimmillaan automaattisesti.

Yksinkertainen toimenpide auttaa turvaamaan korvaamattomat tiedot kiintolevyn hajoamisen, kannettavan katoamisen tai haittaohjelman hyökkäyksen varalta.

Tietokone saattaa joutua esimerkiksi digikaappareiden kynsiin, sillä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin nimenomaan kiristyshaittaohjelmat ovat tällä hetkellä yleisimpiä tietoturvan uhkia.

Tiedostot voi varmuuskopioida esimerkiksi ulkoiselle kiintolevylle – ja varmistus on syytä tehdä usein, kuten myös varmistustyökaluja valmistavat ohjelmistotalot suosittelevat.

Lue myös: 6 hyvää suojakeinoa ransomwarea vastaan

Näin usein tietokone pitää varmuuskopioida

Tärkein data pitää varmistaa vähintään kerran päivässä. Näin neuvoo esimerkiksi varmistusohjelmistoistaan tunnettu Easeus.

Samoilla linjoilla on Data Recovery Labs, joka on Yhdysvaltojen johtavia tiedostonpalautukseen erikoistuneita yrityksiä.

Varmista käytöstä riippuen

Ohjelmistoyhtiö O&O Software puolestaan neuvoo, että varmistustiheyden voi sovittaa sen mukaan, kuinka usein ja paljon tietokonetta käyttää.

Päivittäisessä käytössä oleva tietokone pitää varmistaa päivittäin, mutta vähemmällä käytöllä riittää viikoittainen varmistus silloin, kun luo tai muokkaa tiedostoja harvoin.

Kaipaatko helppoa varmistusohjelmaa? Täältä löytyy hyvä työkalu ja sen käyttöä esittelevä artikkeli. (Vain KotiMikron lukijoille.)

Vaivattomin keino varmistaa tiedostot

KotiMikron numerossa 2/2018 kerrotaan, kuinka voit varmistaa kaikki tiedostosi helposti pilvitallennuspalveluun.

Osta KotiMikro lehtipisteestä tai tee tilaus, niin voit lukea myös näköislehteä Wype-palvelussa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa – säästät lähes 60 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...