Facebook-profiili kannattaa määrittää yksityiseksi.
Tee Facebook-profiilistasi yksityinen:

Facebook-profiili kannattaa määrittää yksityiseksi, jos et halua, että henkilöllisyytesi varastetaan verkossa. 

© Shutterstock

Tämän vuoksi Facebook-profiili kannattaa määrittää yksityiseksi

Jos Facebook-profiilisi on julkinen niin, että kaikki näkevät sen, harkitse sen vaihtamista yksityiseksi. Tietosi voivat nimittäin olla kullanarvoisia hakkerille, joka haluaa varastaa henkilöllisyytesi.

maanantai 5. kesäkuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Jos Facebook-profiilisi ja siihen liittyvät yksityiset tiedot, valokuvat ja julkaisut ovat kaikkien nähtävissä, voit joutua pulaan.

Sosiaalisessa mediassa – ja erityisesti Facebookissa, jossa on lähes 3 miljardia profiilia – rikolliset voivat nimittäin helposti päästä käsiksi yksityisiin tietoihin, joita voidaan käyttää esimerkiksi henkilöllisyytesi varastamiseen.

Identiteettivarkauden uhriksi joutumisella voi olla sekä taloudellisia että psyykkisiä seurauksia. Sen vuoksi Facebook-profiili kannattaa määrittää mahdollisimman yksityiseksi, ja se on onneksi helppoa.

LUE MYÖS: Ole tarkkana, kun myyt tavaroitasi verkossa

Näin teet Facebook-profiilistasi yksityisen

Jos kuitenkin teet profiilistasi yksityisen, jotta kaikki eivät näe tietojasi, huijareiden on vaikeampi varastaa henkilöllisyyttäsi Facebookista. Facebook-profiilista on itse asiassa helppo tehdä yksityinen kätevän työkalun avulla.

Facebook on nimittäin laatinut tätä varten helppokäyttöisen oppaan, jossa voit käydä läpi kaikki Facebook-profiilisi tiedot ja hallita helposti sitä, kuka ne voi nähdä. 

Löydät ohjeet seuraavasti:

  1. Kirjaudu Facebookiin.
  2. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvakuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja yksityisyys.
  4. Napsauta Tietosuojatarkistus.

Täällä näet viisi opasta, joita voit napsauttaa. Kannattaa käydä ne kaikki läpi, jotta voit olla varma, että jaat mahdollisimman vähän tietojasi julkisesti.

LUE MYÖS: Varo tietojenkalastelua: Tässä ovat vaarallisimmat palvelut

Näin vältät identiteettivarkaudet verkossa

Identiteettivarkaus ei ole pelkästään epämiellyttävä kokemus. Sillä voi olla myös valtavia taloudellisia seurauksia. Vaarana on muun muassa, että tililtäsi tyhjennetään rahat tai että huijarit ottavat lainoja nimissäsi.

LUE MYÖS: Näin henkilöllisyytesi varastetaan verkossa

Voit kuitenkin ryhtyä moniin varotoimiin vähentääksesi riskiä verkossa tapahtuville identiteettivarkauksille altistumiselle. KotiMikro-lehden numerosta 10/2023 voit lukea, miten suojaudut parhaiten.

Kerromme myös, mitä pitää tehdä, jos pahin tapahtuu ja joudut identiteettivarkauden uhriksi.

Jos olet KotiMikro-lehden tilaaja, voit lukea artikkelin PDF-version täältä. Lue artikkeli napsauttamalla tästä.

LUE MYÖS: Röyhkeillä lainasovelluksilla on 15 miljoonaa uhria

Ehkä sinua kiinnostaa...