»On tärkeää tuntea olonsa suojatuksi niin, että identiteetti ja tilit ovat turvassa ja että voit varmistaa, että ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä, ovat keitä väittävät olevansa«.
Näin Meta, Facebookin ja Instagramin takana oleva yritys, kirjoittaa blogikirjoituksessaan yrityksen verkkosivuilla. Varmasti moni on samaa mieltä tämän asian suhteen.
Toisaalta käyttäjät eivät välttämättä innostu sitaatin jälkeen tulevasta uutisesta.
Mikä on Meta Verified?
Mark Zuckerberg ja Meta ottavat käyttöön sinisen varmennusmerkin, joka liittyy maksullisiin Facebook- ja Instagram-profiileihin.
Kun käytät Facebookia ja Instagramia, saatat jo törmätä pieneen siniseen varmennusmerkkiin joidenkin profiilien vieressä. Se on merkki siitä, että Meta takaa henkilön tai yrityksen olevan se, joka se väittää olevansa.
Aiemmin varmennusmerkki on näkynyt vain suurempien seuraajamäärien profiilien käytössä, esimerkiksi suuryrityksten, vaikuttajien ja julkkisten profiileissa, jotka on vahvistettu esimerkiksi erityisen hakuprosessin kautta.
Jatkossa sininen vahvistusmerkki on myytävänä.
Meta kutsuu ilmiötä nimellä Meta Verified. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön koevaiheessa – ensin Uudessa-Seelannissa ja Australiassa – mutta ei kestä kauaa, ennen kuin voit itse lisätä Facebook- tai Instagram-tilisi uskottavuutta.
Tai ainakin törmäät yrityksiin ja vaikuttajiin, jotka tekevät niin.

Sininen merkki Facebookin tai Instagramin profiilin vieressä tarkoittaa, että profiili on varmennettu. Tulevaisuudessa sinisen varmennusmerkin voi ostaa.
Näin paljon sininen varmennusmerkki maksaa
Profiilin varmentamisen hinta on selaimessa 12 dollaria kuukaudessa tai 15 dollaria matkapuhelimella. Hinnat euroissa ovat n. 11 ja 14 euroa.
Kuten hinnat osoittavat, tavalliset Facebook-käyttäjät tuskin tarttuvat tarjoukseen.
Tämä on pikemminkin mahdollisuus yrityksille ja julkkiksille, jotka haluavat varmistaa suuremman uskottavuuden ja vaikutusmahdollisuudet kommunikoidessaan Facebookissa tai Instagramissa.
Lue myös: Näin poistat Facebook-tilisi pysyvästi
Elon Muskin jalanjäljissä
Kun Elon Musk osti Twitterin viime vuonna, hän toi markkinoille vastaavan sinisen merkin: Twitter Bluen, jolla voi ostaa itselleen varmennetun tilin.
Kokeilulle laitettiin stoppi, kun valekäyttäjät pystyivät esiintymään julkkiksina ostamalla itselleen sinisen varmennusmerkin.
Sen jälkeen Twitter Blue otettiin taas käyttöön, ja se maksaa 11 dollaria kuukaudessa.
A- ja B- ryhmät Facebookiin?
Meta Verified -palvelun tilaajana saat myös laajennetun pääsyn Facebook- ja Instagram-tukeen sekä mahdollisuuden käyttää monia työkaluja, joita tavalliset käyttäjät saavat hakea pitkään.
Eikä siinä vielä kaikki. Sinisellä valintamerkillä merkityille profiileille luvataan myös, että heidän julkaisunsa tavoittavat yleensä suuremman yleisön.
Tämä tarkoittaa, että uusi aloite voi olla yritys luoda A- ja B- luokan ryhmät Facebookiin ja Instagramiin, joissa tavalliset ilmaiset käyttäjät saattavat olla vähemmän näkyviä ympäröivälle maailmalle kuin suuret maksavat yritykset.
Meta Verified on ensimmäinen esimerkki käyttäjämaksusta Metan sosiaalissa medioissa, mutta se on käynnistänyt spekulaatiot siitä, onko tämä ensimmäinen askel oikeaan käyttäjämaksuun esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. Aika näyttää.
Lue myös: Parhaat vinkit Facebookin Messengeriin