Facebook-tilin poisto

Facebook-tilinsä voi poistaa pysyvästi. Pelkkä sovelluksen poisto ei siihen kuitenkaan riitä.

© Shutterstock

Kysy meiltä: Kuinka poistan Facebook-tilini?

Facebook-tilin voi poistaa, kunhan löytää tarvittavan kohdan palvelun valikoista.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2020 teksti E. Jensen

Lukija lähetti KotiMikron toimitukseen alla olevan kysymyksen Facebook-tilin poistamisesta:

Kysymys: Pitkään harkittuani päätin lopettaa Facebookin käytön ja poistaa tilini palvelusta. Löysin kuitenkin vain kohdan, jossa tilin voi sulkea väliaikaisesti, mutta en sellaista, jolla tilin saisi pois lopullisesti.

Varmaan sellainenkin menetelmä on, jolla tili lähtee kuin hauki rannasta, mutta missä?

Vastaus: Käyttäjätilin saa kyllä poistettua lopullisesti. Facebook ei tietenkään halua luopua käyttäjistä, joten poistotoiminnosta on tehty hieman monimutkainen. 

Aikaisemmin toiminto oli kätketty sangen tehokkaasti, mutta nyt asetuksia on päivitetty ja kohta löytyy helposti. 

(Juttua on päivitetty 27.4. ja tilin poiston vaihtoehdot korjattu nykyasetuksia vastaaviksi.)

Alla olevalla ohjeella pääset päättämään Facebook-päiväsi.

poista-facebook-tilisi

Facebook ei tietenkään halua luopua käyttäjistä, joten poistotoiminnosta on tehty hieman monimutkainen.

© JLMcAnally / Shutterstock.com

Näin pääset eroon Facebookista

  1. Avaa Facebook tietokoneen selaimeen. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja valitse Kirjaudu sisään.
  2. Valitse oikean yläkulman nuolipainike ja valitse esiin tulevasta valikosta rivi Asetukset (tai ensin Asetukset ja yksityisyys, jos käyttä uutta näkymää).
  3. Valitse vasemman reunan luettelosta Facebook-tietosi.
  4. Valitse Käytöstäpoisto ja pysyvä poistaminen.
  5. Esiin tulee sivu, jonka ylemmällä vaihtoehdolla voit valita, että käyttäjätilisi poistetaan käytöstä väliaikaisesti. Alemmalla vaihtoehdolla tili poistetaan pysyvästi.
  6. Valitse vaihtoehdosta riippuen joko Jatka ja poista käyttäjätili käytöstä tai Jatka ja poista käyttäjätili.

Voit peruuttaa valintasi 30 päivän sisällä. 

> KotiMikron tilaajana voit jättää tietokoneaiheisia kysymyksiä KotiMikron Kysy meiltä -foorumille, jossa voit saada apua muilta käyttäjiltä. Pääset tilaajaksi ja saat kaikki tilaajaedut käyttöösi jo 3,90 eurolla.

Ota jakamasi sisältö talteen ennen Facebook-tilin poistoa

Jos valitsit tilin poiston, mitään sisältöjä ei voi enää palauttaa aikarajan umpeuduttua. Ennen tilisi poistoa voit kuitenkin tallentaa sisällöt tietokoneellesi.

Vaikka pysyisitkin Facebook-käyttäjänä, niin valitse pesänhoitaja, joku läheinen, joka huolehtii käyttäjätilistäsi, kun sinua ei enää ole.

> Lue myös: Näin kopioit Facebook-kuvasi Google Kuviin


Ehkä sinua kiinnostaa...