Apple Pay, Android Pay, MobilePay jaSamsung Pay toimivat puhelimella

Mobiilimaksulla maksaminen hoituu puhelinta vilauttamalla.

© Shutterstock

4 maksusovellusta mobiilikäyttäjälle

Katsastimme mobiilimaksusovellukset, jotka ovat tällä hetkellä käytettävissä – ja ennakoimme niitä, jotka todennäköisesti tulevat myös Pohjolaan.

tiistai 31. lokakuuta 2017 teksti SLO

Viikko sitten Applen suosittu maksusovellus Apple Pay tuli vihdoin saataville myös Suomeen. 

Mobiilimaksamisen ideana on, että maksukortin sijasta voi maksaa esimerkiksi kaupan kassalla pelkästään vilauttamalla puhelinta maksupäätteelle.

Mobiilimaksusovellukset käyttävät tunnistautumiseen joko bluetooth-tekniikkaa tai nfc-lähimaksutekniikkaa.

Lue uusista elämää helpottavista tekniikoista

4 mobiilia maksutapaa:

Apple Pay

Apple Pay -mobiilimaksu toimii kaikissa lähimaksupäätteissä ja tukee Wallet-sovelluksen kautta Nordean ja St1:n Mastercard-kortteja.

Maksun voi tehdä pitämällä iPhonea maksupäätteen lähellä ja vahvistamalla maksu esimerkiksi iPhonen sormenjälkilukijalla. Puhelimen lukitusta ei tarvitse avata, sillä puhelin havaitsee lähellä olevan maksupäätteen.

Kaupoissa Apple Pay toimii iPhone SE-, iPhone 6- ja uudemmissa iPhone-malleissa ja Apple Watch -älykellolla.

Lue myös: Mobiilimaksun etuja ja haittoja

Samsung Pay

Samsung Pay ei vielä toimi Suomessa, eikä tänne tulon päivämäärää ole vahvistettu. Pohjoismaista Samsung Pay on käytössä vasta Ruotsissa. Eurooppaan Samsung Pay tuli vuosi sitten kesällä, ensimmäisenä Espanjaan. 

Samsung Pay -järjestelmän avulla voi maksaa ostoksia lähimaksuna nfc-tekniikan eli lyhyen kantaman langatonta tiedonsiirtoa tukevissa laitteissa. Nfc:n lisäksi Samsung Pay käyttää mst-teknologiaa (magnetic secure transmission), joka tuo mobiilimaksamisen mahdolliseksi myös paikoissa joissa lähimaksaminen ei ole tuettuna.

Samsung Pay toimii näissä puhelimissa: Galaxy Note8, Galaxy S8 ja S8+, Galaxy S7 ja S7 edge, Galaxy A5 (2017) ja A5 (2016) sekä Gear S3 -älykellossa.

MobilePay

Danske Bank esitteli Mobilepay-maksutavan vuonna 2013. Palvelulla on Pohjoismaissa miljoonia käyttäjiä.Tosin Norjassa tilanne on muuttunut. Siellä Vipps-palvelulla enemmän tai vähemmän monopoli.

MobilePay oli alkuun kahden henkilön välisen rahan siirtämistä, mutta palvelu yleistyi mobiilimaksuna viime vuonna. MobilePaylla on Suomessa satoja tuhansia käyttäjiä.

Android Pay

Android Pay julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 2015. Eurooppaan Android Pay tuli 2016. Palvelu on Euroopassa saatavana tällä hetkellä Belgiassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Puolassa. Pohjolaan Android Payta saadaan vielä odotella.

Googlen Android Pay -mobiilimaksujärjestelmä käyttää digimaksulaitteissa yleistä nfc-tekniikkaa, jolla maksutiedot siirtyvät maksupäätteelle.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimesta ei lopu virta kesken shoppailun. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...