Apple Pay iPhonessa
© Shutterstock

Apple Pay tuli Suomeen

Apple toi maksupalvelunsa Suomeen. Apple Pay -mobiilimaksu onnistuu viemällä iPhone maksupäätteen lähelle.

tiistai 24. lokakuuta 2017 teksti P. Jensen

Apple paljasti jo elokuussa, että sen suosittu vuonna 2014 esitelty maksupalvelu Apple Pay tulee Suomeen, ja nyt se on vihdoin viimein totta.

Nordean ja St1:n Mastercard-kortin käyttäjät voivat lisätä kortin digitaalisen version Apple Pay -maksusovellukseen. Esimerkiksi Nordean kortin voi liittää Apple Pay -lompakkoon mobiilipankissa, Nordea Pay -sovelluksessa tai Applen Wallet-sovelluksessa.

Maksun voi tehdä pitämällä iPhonea maksupäätteen lähellä ja vahvistamalla maksu esimerkiksi iPhonen sormenjälkilukijalla. Maksaminen onnistuu myös Apple Watchilla.

”Nyt kun Apple Pay täydentää jo ennestään laajaa mobiilimaksamisen palveluvalikoimaamme, voimme tarjota myös iPhonea ja Apple Watchia käyttäville asiakkaillemme helpon ja turvallisen maailmanlaajuisen palvelun, joka helpottaa arkea”, Nordean Personal Bankingin johtaja Topi Manner sanoo Nordean tiedotteessa.

Turvallinen käyttää

Kun Mastercardia käyttää Apple Payn kautta, oikeaa korttinumeroa ei tallenneta käytettävään laitteeseen eikä Applen palvelimille. Mastercardin suojaustekniikka luo jokaiselle laitteelle yksilöllisen salatun tunnuksen.

Lisäksi jokainen ostotapahtuma vahvistetaan kertakäyttöisellä, yksilöllisellä ja dynaamisella turvakoodilla, joten käytön pitäisi olla niin turvallista kuin se ylipäänsä voi olla.

Toistaiseksi ei ole tietoa, lähtevätkö muut pankit tukemaan Apple Pay -mobiilimaksua. Esimerkiksi Danske Bankin MobilePay on suosittu palvelu, ja jos samaan laitteeseen ottaa myös Applen Payn, niin iPhonessa Apple Paysta tulee mobiilimaksamisen oletussovellus, mikä voi hankaloittaa MobilePayn käyttöä.

Apple Payn etuna on muun muassa se, että palvelu toimii myös ulkomailla, kuten esimerkiksi Nordean oma Nordea Pay -sovellus. Danske Bankin MobilePaylla ei puolestaan voi maksaa ulkomailla.

Lisää kortti Wallet-sovellukseen, niin voit käyttää iPhonea lähimaksuvälineenä.

Tankkaa mobiilisti

Polttoaineyhtiö St1:n sovelluksella voi hakea St1 Mastercard -luottokorttia, vaikka ei olisi ennestään St1:n asiakas. St1 Mastercard -kortin digitaalista versiota voidaan käyttää Apple Pay -maksusovelluksessa.

St1 Mastercardista ei veloiteta kuukausimaksua, jos korttia käytetään vähintään kerran kuussa yhtiön St1- tai Shell-asemilla. Mobiilitankkaus toimii aluksi miehittämättömillä St1- ja Shell Express -asemilla Suomessa ja myöhemmin myös yhtiön palveluasemilla.

Lue myös: 100 parasta sovellusta

Suomessa Nordean asiakkaat voivat liittää Apple Payhin seuraavat Visa-kortit: Nordea Electron ja Nordea Debit sekä seuraavat Mastercard-kortit: Nordea Credit, Nordea Gold, Nordea Premium, Nordea Platinum, Nordea Black, Finnair Mastercard, Stockmann Mastercard ja Tuohi Mastercard.

Kaupoissa Apple Pay toimii iPhone SE-, iPhone 6- ja uudemmissa iPhone-malleissa ja Apple Watch -älykellolla.

Apple Pay -sovelluksella voi maksaa myös sitä tukevissa verkkokaupoissa, jolloin käyttäjän ei tarvitse naputella mitään tietoja vaan hän vahvistaa ostoksen Touch ID:n avulla.

Heti Apple Payn Suomi-julkistuksen myötä Apple Payta ilmoitti tukevansa muun muassa Lidl, Hesburger, EasyPark ja Zadaa.

Ja esimerkiksi Lidlissä Apple Pay -maksupalvelussa ei ole euromääräisiä rajoitteita eli Apple Payllä voi maksaa myös yli 25 euron ostoksia, toisin kuin lähimaksukorteilla.

Lue lisää älykkäistä sovelluksista

Ehkä sinua kiinnostaa...