Väärennetty tietoturvasovellus voi tyhjentää tilisi
Väärennetty sovellus:

Tässä näet sovelluksen, joka väittää tarjoavansa parempaa turvallisuutta, mutta oikeasti se toimii päinvastaisesti. 

© Pradeo

Väärennetty tietoturvasovellus voi tyhjentää tilisi

Jos olet asentanut Android-puhelimeesi 2FA Authenticator -sovelluksen, poista se välittömästi. Se voi nimittäin luoda tuhoa ja tyhjentää tilisi.

perjantai 4. helmikuuta 2022 teksti N. Ernst

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on älykäs tekniikka, jonka avulla vain sinä voit kirjautua tilillesi.

Kaksivaiheisessa tunnistautumisessa kirjautumisyritys uusilla laitteilla hyväksytään matkapuhelimella tai tabletilla – joko tekstiviestikoodilla tai erillisellä sovelluksella. 

Kaksivaiheisen tunnistautumisen pitäisi siis tehdä tilistäsi erityisen turvallinen.

Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Ei ainakaan Android-alustalla, jossa tuhannet käyttäjät ovat viime aikoina ladanneet Google Play Kaupasta sovelluksen, jonka he uskoivat auttavan heitä kaksivaiheisen tunnistaumisen käyttöönotossa tileillään.

LUE MYÖS: Näin suojaat puhelimesi viruksilta

Voi vahingoittaa puhelintasi

Todellisuudessa sovellus nimeltä 2FA Authenticator oli suunniteltu haittaohjelmien piilottamiseen niihin puhelimiin, joihin se asennettiin.

LUE MYÖS: Näin suojaat puhelimesi haittaohjelmilta

Sovelluksen havaitsi tietoturvayritys Pradeo, jonka mukaan 2FA Authenticator pystyy tekemään tuhoa, jos se on asennettu puhelimeesi.

Sovellus voi muun muassa poistaa käytöstä puhelimen tietoturvatoiminnot, kuten salasanan ja näytön lukituksen, sekä ladata puhelimeen muita ja haitallisia sovelluksia.

Näin vältyt väärennetyiltä sovelluksilta

Jos tämä sovellus on puhelimessasi, poista se mahdollisimman pian. Googlen mukaan sovellus on ladattu yli 10 000 kertaa, mutta se on nyt poistettu sovelluskaupasta.

LUE MYÖS: Varo! Android-virus piiloutuu näihin 14 sovellukseen

Kun lataat sovelluksia myös Googlen tai Applen omasta kaupasta, ole aina tarkkana ja arvioi, onko kyseessä luotettava sovellus. 

Lisäksi suosittelemme, että käytät kaksivaiheiseen tunnistautumiseen vain virallisia sovelluksia, kuten Googlen työkalua, joka löytyy täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...