Vihainen mies ja puhelin

Varmista omat tiedostosi, kun päivität iPhonea.

© Shutterstock

Uusi Apple-päivitys voi vaarantaa tiedostosi

Varmuuskopioi tiedostosi, ennen kuin päivität Apple-laitteeseesi uusimman järjestelmäversion, sillä tiedostojärjestelmää on muutettu.

maanantai 13. maaliskuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Omat tiedostot on hyvä aina varmistaa ja varsinkin nyt, kun tulossa on päivitys iOS 10.3 -järjestelmään.

Apple nimittäin esittelee päivityksen myötä uuden tiedostojärjestelmän. Asiasta on kirjoittanut muun muassa Business Insider.

Applen iOS-järjestelmä siirtyy vanhasta HFS+-tiedostojärjestelmästä uuteen APFS-järjestelmään (Apple File System). On veikkailtu, että uusi järjestelmä olisi myös tulevassa Mac OS X 10.13 -käyttöjärjestelmässä.

Varmista varmuuden vuoksi

Käyttöjärjestelmä muuntaa tiedostot automaattisesti uuteen tiedostojärjestelmään, mutta jos jokin menee vikaan uuden järjestelmän asennuksen aikana, osa käyttäjän laitteeseen tallentamista tiedostoista saattaa olla menetetty.

Päivitys todennäköisesti kehottaa varmistamaan tiedostot ennen päivittämistä, ja vaikkei kehottaisikaan, niin täyden varmuuskopion tekemisestä ennen 10.3-päivitystä ei ole muuta harmia kuin tekemisen vaiva.

Varmuuskopioinnin voi tehdä iPhonelle ja iPadille iCloudin tai iTunesin kautta.

Varmuuskopiointi iTunesissa

Käytä varmistukseen iTunesia tai iCloudia.

Voit tehdä täydellisen varmuuskopion iPhonestasi tai iPadistasi iTunesin avulla. Silloin voit tarvittaessa palauttaa laitteen ennalleen, jos päivitys sotkee sen.

Kytke laitteesi tietokoneeseen ja kirjaudu iTunesiin, niin voit ryhtyä varmistamaan.

Juuri ilmestyneessä KotiMikrossa 5/2017 on 22 muuta hyvää käyttövinkkiä Windows 10:lle. Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...