Nyt voit vihdoinkin käyttää iPhonea Windowsissa
iPhone Windows 11:ssä:

iPhonea voi käyttää Windows 11 -tietokoneella Puhelinlinkki-sovelluksen avulla.

© Microsoft

Nyt voit vihdoinkin käyttää iPhonea Windowsissa

Microsoft on vihdoinkin mahdollistanut iPhonen käytön Windowsissa. Tarvitset vain erään sovelluksen ja Windows 11 -käyttöjärjestelmän. Näytämme, miten käytät sitä.

keskiviikko 10. toukokuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Windowsiin sisältyvän Puhelinlinkki-sovelluksen (entinen Puhelimesi) ansiosta Android-käyttäjät ovat voineet yhdistää puhelimensa tietokoneeseen jo pitkään. 

Nyt ovat vuorossa myös iPhone-puhelimet.

Microsoft on vihdoin ottanut iOS:n käyttöön Puhelinlinkki-sovelluksessa, ja ominaisuutta otetaan parhaillaan käyttöön. Microsoft kirjoittaa aiheesta blogikirjoituksessaan.

Ottamalla iOS-käyttöjärjestelmän käyttöön Puhelinlinkissä iPhonen käyttäjät voivat nyt myös käyttää tietokonetta puheluiden soittamiseen ja niihin vastaamiseen, ilmoitusten tarkasteluun sekä tekstiviestien lukemiseen ja kirjoittamiseen.

LUE MYÖS: Apple kerää tietoja myös silloin, kun kiellät tiedonkeruun

Näin käytät iPhonea tietokoneella

Jos luulet, että uuden ominaisuuden myötä voit käyttää kaikkia iPhonen sovelluksia tietokoneellasi, joudut pettymään. iPhonen käyttö Windowsissa on suhteellisen rajoitettua.

Kun olet yhdistänyt iPhonen Windowsiin, voit käyttää vain puhelimen perusominaisuuksia: Voit soittaa puheluita, vastata puheluihin sekä lukea ja kirjoittaa tekstiviestejä.

Lisäksi näet puhelimen ilmoitukset suoraan Windowsissa, kuten myös koko yhteystietoluettelosi.

Microsoft ilmoittaa erityisesti, että Puhelinlinkillä ei pysty vastaamaan ryhmäviesteihin tai lähettämään valokuvia tai videoita viesteissä.

Jos käytät toimintoa Android-laitteella, mahdollisuuksia on enemmän. Sillä voit muun muassa käyttää puhelimen kuvia suoraan tietokoneella.

LUE MYÖS: Näin kopioit kuvia ja videoita puhelimesta tietokoneelle

Näin iPhone yhdistetään Windowsiin

Puhelimen yhdistäminen Windowsiin on melko helppoa, mutta sitä varten tarvitaan seuraavat:

  • Windows 11
  • Bluetooth-yhteys 
  • Puhelinlinkki-sovelluksen uusin versio
  • Lisäksi iPhonessa täytyy olla vähintään iOS 14 -käyttöjärjestelmä.

Jos sinulla on kaikki nämä, avaa Puhelinlinkki-sovellus Windowsissa ja valitse iPhone aloitusnäytöltä. Tämän jälkeen alkaa perusteellinen vaiheittainen opastus, jota täytyy seurata, kunnes puhelin on yhdistetty tietokoneeseen.

Microsoftin mukaan toimintoa laajennetaan jatkuvasti kaikille Windows 11 -käyttäjille, ja se tukee jo nyt 39 kieltä. Tarkkaa kieliluetteloa ei vielä ole saatavilla.

LUE MYÖS: Näin tarkistat iPhonesi iOS-version

Ehkä sinua kiinnostaa...