Vanha iPhone, jossa on iOS-käyttöjärjestelmä
iPhone:

Jos sinulla on vanhempi iPhone, joudut ehkä päivittämään sen käyttöjärjestelmän.

© Shutterstock

Apple poistaa vanhemmista iPhone-puhelimista palveluita, kuten App Storen

Apple rajoittaa monien vanhempien iPhonen iOS-käyttöjärjestelmien käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi sovelluskauppaa, App Storea, ei voi enää käyttää.

tiistai 18. huhtikuuta 2023 teksti M. Østergaard

Jos sinulla on vanhempi iPhone, iPad, Mac tai muu Apple-laite, et ehkä voi enää käyttää App Storea sovellusten lataamiseen toukokuusta alkaen.

Apple varoittaa nimittäin, että laitteilla, joissa on iOS-käyttöjärjestelmän vanhempi versio, ei pian pysty käyttämään Applen palveluita, kuten Siriä, App Storea ja Apple TV+:aa.

iCloud on kuitenkin edelleen käytettävissä.

Jos käytössäsi on vanhempi Apple-laite, siitä voi tulla lähes käyttökelvoton, jos et päivitä sitä heti. 

> Lue myös: Kaikki, mitä tiedämme iPhone 15:stä – Applen seuraavasta iPhonesta

App Store ei toimi toukokuusta eteenpäin

Apple itse ei kerro, missä iOS-versioissa on ongelmia, mutta sen paljastaa eräs Twitter-käyttäjä, jolla tiedetään olevan luotettavaa sisäpiiritietoa Applelta.

Käyttäjä @StellaFudge kirjoittaa Twitterissä, että Apple-palveluja ei voi enää käyttää toukokuun 2023 alusta alkaen seuraavissa malleissa:

  • iPhonet ja iPadit, joissa on iOS-versio 11-11.2.6 
  • Mac-tietokoneet, joissa on MacOS 10.13-10.13.3
  • Apple TV:t, joissa on tvOS 11-11.2.6 ja 
  • Apple Watch -kellot, joissa on WatchOS 4-4.2.2. 

Nämä Applen iOS-versiot julkaistiin vuonna 2017, joten useimmilla käyttäjillä on onneksi jo uudempi käyttöjärjestelmän versio asennettuna.

> Lue myös: Näin päivität puhelimen sovellukset

Päivitä Apple-laitteesi välittömästi

App Store on verkkokauppa, josta voit ladata sovelluksia ja pelejä iPhoneen ja iPadiin. 

App Storessa on suuri valikoima sovelluksia, ja sieltä voit myös ladata päivityksiä sovelluksiisi, joten ilman sitä voi olla vaikea tulla toimeen.

Vältät ongelman päivittämällä käyttöjärjestelmän siihen uusimpaan versioon, joka on saatavilla laitteellesi. 

Laitteisiin, joissa käytetään kyseisiä versioita, pitäisi pystyä päivittämään vähintään iOS 12, mikä ratkaisee ongelman. Jos sinulla on iPhone 7 tai vanhempi laite, sitä ei ehkä voi päivittää. Mieti siis, olisiko aika hankkia uusi puhelin. 

Näet itse helposti, mikä käyttöjärjestelmän versio puhelimessasi on. Olemme laatineet oppaan käyttöjärjestelmän päivittämisestä.

iPhonen päivittäminen

Apple julkaisee jatkuvasti iOS-käyttöjärjestelmään päivityksiä, jotka tuovat mukanaan uusia toimintoja, parempaa suorituskykyä ja tietoturva-aukkojen korjauksia. Päivitykset on helppo ladata ja asentaa antamalla puhelimelle luvan ladata ja asentaa ne.

Jos puhelimesi ei lataa päivityksiä automaattisesti, voit ladata ne manuaalisesti napsauttamalla valikosta Asetukset, sen jälkeen Yleiset ja valitsemalla Ohjelmistopäivitys. Jos puhelimeesi on saatavilla päivitys, se näkyy tässä ja voit asentaa sen täältä.

Jos se ei toimi, voit päivittää iPhonen yhdistämällä sen tietokoneeseen. Apple kertoo tietosivullaan, mitä sinun täytyy tehdä, jos haluat tehdä päivityksen tällä tavalla

Yhtiö ei kerro tarkalleen, milloin palvelut suljetaan, vaan käyttäjille ilmoitetaan, kun näin tapahtuu. Apple on myös kertonut yksityiskohtaisesti, mihin laitteisiin ongelma vaikuttaa.

> Lue myös: Olimme niin iloisia ensimmäisestä iPhonesta

Ehkä sinua kiinnostaa...