iPhone 14
iPhone:

iPhone 14 on vasta tullut myyntiin, mutta meillä on jo hyvä käsitys siitä, miltä ensi vuoden iPhone 15 näyttää.

© Apple

iPhone 15: Kaikki mitä tiedämme Applen seuraavasta puhelimesta

iPhone 15 julkaistaan syksyllä 2023, ja meillä on jo hyvä näkemys siitä, millainen se tulee olemaan. Kerromme kaiken, mitä tiedämme Applen seuraavasta iPhonesta.

maanantai 7. marraskuuta 2022 teksti M. Østergaard Testredaktør

Applen seuraava iPhone on nimeltään iPhone 15. Siitä ei ole epäilystäkään. 

Vaikka iPhone 14:n julkaisusta ei ole vielä kovinkaan kauan, voimme jo nyt alkaa hahmotella kuvaa siitä, miltä Applen suositun puhelimen seuraava versio näyttää.

Tiedämme esimerkiksi, että iPhone 15:stä tulee ensimmäinen iPhone, jossa on USB-C-latausliitäntä. Tästä voit lukea lisää jäljempänä olevasta artikkelista.

Tässä artikkelissa saat vastaukset näihin kysymyksiin:

Mikä on iPhone 15:n merkittävin uutuus?

Yksi iPhone 15:n merkittävimmistä uudistuksista näyttää olevan se, että puhelimen kyljessä olevat fyysiset painikkeet on korvattu nykyisen näytön alla olevan painikkeen kaltaisilla solid state -painikkeilla.

Tämä tarkoittaa, että painikkeet aktivoidaan koskettamalla, jolloin puhelin värisee hieman ja ilmoittaa, että olet painanut fyysistä painiketta.

Tämän etuna on muun muassa se, että puhelin on paremmin suojattu pölyltä ja vedeltä, kun kehyksissä on vähemmän aukkoja.

Tieto uusista painikkeista on peräisin markkina-analyytikko Ming-Chi Kuolta, joka on aiemmin ollut oikeassa ennusteissaan.

Lisäksi saat luonnollisesti nauttia kaikista toiminnoista, jotka on äskettäin otettu käyttöön iOS 16 -käyttöjärjestelmässä.

> Lue myös: Tässä on uusi iPhone 14

Mitkä iPhone 15:n mallit tulevat myyntiin?

Apple on jo lopettanut iPhone Mini -mallin valmistuksen ja esitteli sen sijaan iPhone 14 Plus -mallin edullisempana iPhone-versiona.

Todennäköisesti ensi vuoden iPhone-valikoima on samanlainen kuin tämän vuoden valikoima. 

Tämä tarkoittaa, että valittavana on todennäköisesti neljä mallia: iPhone 15 ja iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max, joista Pro-mallit ovat hienoimpia ja kalleimpia.

Amerikkalaisen Bloombergin Apple-asiantuntija Mark Gurman kuitenkin huomauttaa, että iPhone 15 Pro Max -puhelimen huippumallin nimeksi voisi muuttaa iPhone 15 Ultra, jotta se erottuisi vieläkin paremmin yrityksen huippumallina.

Apple on jo lanseerannut Ultra-nimen Apple Watchin uusimpien versioiden yhteydessä, jotka ovat nyt Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 ja huippumalli Apple Watch Ultra.

iPhone 14, iPhone 14 PRO, iPhone 14 Plus ja iPhone 15 PRO Max
iPhone 14:

iPhone 14:n eri versiot näyttävät tältä, ja Applen iPhone 15 -mallit näyttävät todennäköisesti suunnilleen samanlaisilta.

Milloin iPhone 15 julkaistaan?

Tämä on todennäköisesti se asia, josta voimme olla varmimpia jo nyt.

Apple esittelee uudet huippupuhelimensa lähes aina syyskuun ensimmäisellä viikolla, yleensä tiistaina. IPhone 15 julkaistaan siis 5. syyskuuta 2023 – tai suunnilleen tuohon ajankohtaan.

Applen puhelimet tulevat tavallisesti myyntiin noin 10 päivän kuluttua niiden esittelystä.

> Lue myös: Olimme niin iloisia ensimmäisestä iPhonesta

Onko iPhone 15:ssa USB-C-liitäntä?

Kyllä, seuraavan sukupolven iPhonessa on USB-C-liitäntä Applen oman Lightning-liitännän sijaan.

Apple on itse vahvistanut, että yritys noudattaa EU:n vaatimuksia siitä, että kaikissa puhelimissa on USB-C liitäntä lataamiseen vuodesta 2024 eteenpäin.

Tekniikkamedia 9to5Mac kertoo myös, että Pro-malleihin saattaa tulla Applen oma Thunderbolt-liitäntä, jonka Apple on jo esitellyt suurimmissa iPad-malleissaan.

iPhone 15:n lataamiseen voi tietysti käyttää edelleen myös langatonta latausta.

> Lue lisää EU-lainsäädännöstä, joka määrää USB-C-liitännän käyttöönotosta laitteisiin

Paljonko iPhone 15 maksaa?

Emme ole kuulleet mitään konkreettista tulevien iPhone 15 -mallien hinnoista, mutta iPhone 14 oli hieman kalliimpi kuin iPhone 13, emmekä usko, että tämä suuntaus muuttuu. 

iPhone 15:n hinta on todennäköisesti hieman korkeampi kuin iPhone 14:n. 

Vanhempien mallien hinnat kuitenkin laskevat, kun markkinoille tulee uusi iPhone. Jos siis harkitset iPhonen päivittämistä, harkitse, voitko odottaa syyskuuhun 2023, jolloin iPhone 14:n hinta laskee.

> Lue myös: Tässä ovat iOS 16:n tärkeimmät uudet ominaisuudet

Ehkä sinua kiinnostaa...