Bkavin silikoninaamio

Vietnamilainen tietoturvayhtiö Bkav onnistui huijaamaan iPhone X:n Face ID -toimintoa.

© Bkav

Applen Face ID -toimintoa huijattiin silikoninaamiolla

Applen iPhone X:n kasvojentunnustustoiminto on epäluotettava, väittää vietnamilainen tietoturvayhtiö. Videolla näytetään, kuinka 3D-tulostettu silikoninaamio avaa iPhonen Face ID:n lukituksen.

keskiviikko 15. marraskuuta 2017 teksti SLO

Yksi syyskuussa esitellyn iPhone X:n uusista ominaisuuksista on Face ID -kasvojentunnistustoiminto.

Uudella tunnistustekniikalla luodaan syvyysmalli käyttäjän kasvoista. Mallin perusteella Face ID avaa puhelimen lukituksen, kun käyttäjä katsoo laitetta.

Valokuva ei Face ID -toiminnolle kelpaa, ja laite tallentaa syvyysmallin salatussa muodossa.

Lue myös: Näytä yhteystietosi iPhonen lukitusnäytöllä

Apples Face ID huijattavissa

Jo viikko iPhone X:n myyntiin tulon jälkeen vietnamilaisen tietoturvayhtiö Bkavin tutkijat onnistuivat huijaamaan Face ID:tä naamarilla ja osoittamaan, että toiminto ei ole riittävän turvallinen.

Bkav kertoo naamiohuijauksesta yhtiön blogikirjoituksessa, jossa julkaistu video demonstoi Face ID:n päihittämistä naamarilla.

Katso alta YouTube-video, jossa Bkav näyttää, kuinka Face ID:tä huijataan.

 

Lue lisää iPhone X:stä ja sen uusista ominaisuuksista.

Apple testasi naamareilla

Bkav kertoo huijanneensa Face ID:tä 3D-tulostetun silikoninaamarin avulla, joka on muotoiltu käyttäjän kasvojen mukaan. Videolla näkyy, kuinka Bkavin kyberturvayksikön johtaja Ngo Tuan Anh avaa iPhone X:n sen eteen laitetulla naamarilla sekä myös omilla kasvoillaan.

Naamarilla avaamisen onnistuminen on sikäli erikoista, että Applen julkistustilaisuudessa hehkutettiin, kuinka Face ID:tä on nimenomaan testattu ammattimeikkaajien ja naamioiden tekijöiden kanssa, jotta Face ID:n tekoäly torjuisi naamiointihuijaukset.

Apple ei ole vielä kommentoinut Bkavin demonstraatiota.

> Lue lisää iPhonesta

Ehkä sinua kiinnostaa...