Huawei HarmonyOS -käyttöjärjestelmä

Huawein uusi käyttöjärjestelmä HarmonyOS ei ole tarkoitettu vain puhelimille. Järjestelmä tulee pyörimään myös yhtiön älykelloissa, älytelevisioissa ja autojen tietojärjestelmissä.

© ThamKC / Shutterstock.com

HarmonyOS: Huawei julkaisi uuden käyttöjärjestelmän

Huaweilla on viime aikoina ollut vaikeuksia Android-oikeuksien kanssa. Nyt elektroniikkajätti julkaisi uuden HarmonyOS-käyttöjärjestelmän.

perjantai 16. elokuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Kauppasota Kiina ja Yhdysvaltojen välillä sotki myös Huawein samaan soppaan, kun Trumpin boikotti esti kiinalaisia käyttämästä Googlen Android-järjestelmää.

Sittemmin pakotteita lievennettiin ja Huawein sallittiin taas ostaa tuotteita amerikkalaisyrityksiltä, eli ilmeisesti myös käyttää puhelimissaan Androidia ja Googlen sovelluksia. 

Kauppaboikotti ehti kuitenkin herättää suurta hämmennystä käyttäjien keskuudessa ja vaikuttaa myös Huawein laitteiden myyntiin. Tilanne on kuitenkin edelleen epäselvä.

> Lue myös: Google hylkää Huawein - mitä se merkitsee käyttäjälle?

HarmonyOS toimii eri laitteissa

Androidille saatiin haastaja viikko sitten Huawein kehittäjäkonferenssissa Kiinan Dongguanissa, missä elektroniikkajätti julkaisi uuden HarmonyOS-käyttöjärjestelmän. 

Uusi ohjelmisto tulee moottoriksi yhtiön puhelimiin ja lisäksi järjestelmä otetaan käyttöön myös autoissa sekä älytelevisioissa, älykelloissa ja muissa älylaitteissa. 

Omalla järjestelmällä Huawei on vähemmän riippuvainen amerikkalaisista tuotteista. HarmonyOS voi myös jatkossa olla vaihtoehto nyt hallitseville mobiilijärjestelmille, Androidille ja iOSille.

Huawein mukaan uusi HarmonyOS-käyttöjärjestelmä on täysin erilainen kuin Android ja iOS.

Huawei HarmonyOS älykellossa

HarmonyOS-käyttöjärjestelmää testataan aluksi älykelloissa ja älytelevisioissa. Sen jälkeen järjestelmä otetaan käyttöön auton navigointilaitteistoissa ja kolmannessa vaiheessa HarmonyOS toimii Huawein puhelimissa.

© ThamKC / Shutterstock.com

HarmonyOS testataan älykelloissa ja älytelevisioissa

HarmonyOS-käyttöjärjestelmä nähdään ensin älykelloissa ja televisioissa, puhelimiin se tulee myöhemmin. 

Huawein mukaan HarmonyOS 1.0 otetaan ensimmäiseksi käyttöön myöhemmin tänä vuonna julkaistavissa älynäyttölaitteissa. 

Seuraavien kolmen vuoden aikana HarmonyOS-käyttöjärjestelmää optimoidaan ja se otetaan vähitellen käyttöön laajemmassa älylaitevalikoimassa, johon sisältyy puettavia laitteita, Huawei Vision -laitteita ja autojen laitteita.

Huawei ei ole ainoa elektroniikkayhtiö, joka operoi useilla käyttöjärjestelmillä.

Samsung käyttää puhelimissaan Androidia ja yhtiön Tizen-järjestelmä toimii muun muassa kelloissa ja televisioissa.

Vastaavasti LG:llä on webOS-järjestelmä yhtiön televisioissa, ja puhelimissa Android.

Jos uusi järjestelmä ei innosta ja olet aikeissa luopua Huaweistasi, niin tässä artikkelissa on pari vaihtoehtoa.

Ehkä sinua kiinnostaa...