Huawei pois pelistä – mistä uusi puhelin?

Google lopetti yhteistyön Huawein kanssa, mikä tekee Huawei-puhelimesta ongelmaluurin. Katso tästä vaihtoehdot Huaweille.

keskiviikko 22. toukokuuta 2019 teksti N. Ernst


Kävikö mielessä hankkia Huawei-puhelin tai Honor-puhelin (joka myös on Huawein brändi)? Kannattaa harkita toinenkin tovi, jos et jo tehnyt kauppoja. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pisti kiinalaisen älypuhelinjätin mustalle listalle, kuten uutisista on saatu lukea.

Boikotti merkitsee, että Huawei ei jatkossa voi enää käyttää laitteissaan Googlen sovelluksia, kuten muun muassa YouTubea, Gmailia ja Google Play Kauppaa. Ilmeisesti myöskään Googlen Android-tietoturvapäivityksiä ei Huawein malleihin tule.

Tiistaina 21. toukokuuta Yhdysvaltain kauppaministeriö kuitenkin myönsi Huawei-kauppaboikotille 90 päivän lykkäyksen. 

Täysin varmaa ei ole, mitä kauppakielto ja sen seurauksena syntynyt Googlen päätös panna Huawei-laitteet pannaan vaikuttaa Huawei-käyttäjiin. 

Huawei on suosittu merkki, mutta ainakin tällä hetkellä kannattaa tarkastella myös vaihtoehtoja, jos on hankkimassa uutta puhelinta. 

Pistimme samalle viivalle pari suosittua Huawei-puhelinta ja niille harkinnan arvoiset vaihtoehdot.

Samsung Galaxy S10 vs. Huawei P30:
Parhaista parhaimmat

Kun kiikarissa on erinomainen näyttö, loistoluokan kamera ja luksustason rakenne, niin kiikari pysähtyy helposti Huawein huppumallin, Huawei P30 -puhelimen kohdalla.

Samsung Galaxy S10 vaihtoehto Huawei P30 -puhelimelle
Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 pärjää kaikilla mittareilla – mutta lohkaisee myös ison loven lompakkoon. Tällä hetkellä se on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto suositulle Huawei P30 -puhelimelle.

© Samsung

Hyvä vaihtoehto Huawei P30 -puhelimelle on Samsung Galaxy S10 – se saa hymypoikamerkin niin kameralle, näytölle kuin kokoonpanolle. 

Samsungin puhelimessa on myös hienoja toimintoja, kuten esimerkiksi toisen laitteen langaton lataus laittamalla laitteet vastakkain.

> Lue Samsung Galaxy S10:n arvio täällä Testinurkassa.

OnePlus 6T vs. Huawei P20:
Huippuominaisuuksia edullisesti

Jos et halua sijoittaa lähes tuhatlappusta uuteen puhelimeen, niin Huawein viimevuotinen lippulaivamalli Huawei P20 on edullisen hankinta ja tarjoaa paljon vastinetta rahalle. 

Sillekin on vaihtoehtoja, jos Googlen ja Huawein välinen tilanne huolestuttaa.

OnePlus 6T
OnePlus 6T.

OnePlus 6T:n kamera ei aivan yllä kilpailijoiden tasolle, mutta kyseessä on edullinen ja erinomainen älypuhelin.

© OnePlus

OnePlus 6 ja sen seuraaja OnePlus 6T ovat 500-600 euron hintaluokassa kovia tekijöitä, jotka tarjoavat kilpailijoiden huippumalleja vastaavat ominaisuudet lähes puolta halvemmalla. 

OnePlussan kamera ei ehkä ihan pärjää muiden valmistajien huippumalleille, eikä laitteessa ole luksusominaisuuksia kuten langatonta latausta tai vesitiiviyttä.

Ne ovat kuitenkin ominaisuuksia, joita ilman pärjää mainiosti, ja OnePlus tarjoaa silti huippuluokan ominaisuudet edulliseen hintaan. 

> Lue OnePlus 6T:n arvio täällä Testinurkassa.

Hanki edullinen puhelin

Huawein valikoimassa on huippumallien lisäksi myös monta edullista puhelinta. 

Huaweille löytyy myös haastajia, kun hintaluokka on korkeintaan muutaman satasen tuntumassa.

Moto Z3 Play
Moto Z3 Play.

Alle 500 euron Motorola Moto Z3 Play on erittäin toimiva puhelin.

Esimerkki hyvästä vaihtoehdosta on Motorolan Moto Z3 Play, joka huokeimmillaan irtoaa pari kymppiä päälle 400 euron. 

Motossa on iso kuusituumainen näyttö, neljä gigatavua muistia ja 64 gigatavun tallennustila, jota voi laajentaa muistikortilla. Paikan voi antaa myös toiselle sim-kortille.

> Lue puhelimen arvio täällä Testinurkassa


Ehkä sinua kiinnostaa...