Huawei Google

Huawei saa taas käyttää Googlen Androidia

Yhdysvaltain ja Kiinan välisessä kauppasodassa on tapahtunut uusi käänne: kiinalainen elektroniikkajätti Huawei saa taas ostaa tuotteita amerikkalaisilta yhtiöiltä.

torstai 4. heinäkuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Kirjoitimme kuusi viikkoa sitten, kuinka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti kauppaboikotin Huawein tuotteille. 

Pakotteilla oli tarkoitus estää Huaweita hankkimasta tekniikka ja laitteita  amerikkalaisyrityksiltä. Se tarkoitti myös sitä, että kiinalaisjätti ei voisi enää laittaa Googlen Android-sovelluksia laitteisiinsa. 

Kauppaboikotti herätti suurta hämmennystä käyttäjien keskuudessa ja vaikutti myös Huawein laitteiden myyntiin.

Aselepo kauppasodassa

Nyt asiassa on tapahtunut uusi käänne. 

Äskettäin Japanin Osakassa järjestetyssä G20-huippukokouksessa Donald Trump tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin. Tapaamisen jälkeen Trump tiedotti, että riitapukarit olivat solmineet aselevon kauppasodassa.

Huippukokouksen jälkeen Trump ilmoitti, että Huawei saa taas ostaa tuotteita amerikkalaisilta yrityksiltä.

Huawei jälleen suosiossa

Aselevon ansiosta Huawei voi siis taas käyttää puhelimissaan Androidia ja Googlen sovelluksia.

Amerikkalaisyritykset eivät kuitenkaan saa edelleenkään myydä Huaweille teknologiaa, jolla on merkitystä kansallisen turvallisuuden kannalta – kuten esimerkiksi sotilastekniikkaa – mutta Valkoisesta talosta on tarkennettu, että kiinalaisjätti saa ostaa amerikkalaistuotteita, jotka ovat "laajasti saatavilla".

Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota on edelleen tosiasia, joten asiasta varmaan kuullaan vielä lisää.

Nyt voi siis kuitenkin odottaa, että mustalle listalle joutuneet Huaweit käyvät taas kaupaksi. Kuten esimerkiksi Huawei P30, joka vakuutti KotiMikron toimittajan. Lue puhelimen arvio täällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...