Rockstar Gamesin hakkerointi
Rockstar Games hakkeroitu:

Hakkerit ovat vuotaneet tietoja tulevasta ja kauan odotetusta Grand Theft Auto 6 -pelistä.

© Shutterstock

Valtava hakkerihyökkäys pelialalla

Hakkerit ovat paljastaneet suositun Grand Theft Auto -pelisarjan uusimman tulokkaan suuren luokan hakkerihyökkäyksessä. Se voi maksaa valmistajalle paljon.

perjantai 23. syyskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Grand Theft Auto, eli GTA ,on yksi maailman suosituimmista tietokonepeleistä.

Sarja, jonka väkivaltainen ja poliittisesti epäkorrekti sisältö on aiheuttanut keskustelua, on valtava taloudellinen voitto Rockstar Gamesin kehittäjille.

Grand Theft Autoa on vuosien mittaan myyty miljardien dollarien edestä.

Vuonna 2018 pelisarjan viides versio valittiin jopa kaikkien aikojen tuottavimmaksi viihdetuotteeksi.

Hakkerit varastivat lähdekoodin

Sen vuoksi on melko huomiota herättävää, että hakkerit onnistuivat ujuttautumaan sisään Rockstar Gamesin sisäiseen viestintään ja paljastamaan huippusuositun pelisarjan seuraavan julkaisun.

Video tulevasta GTA 6 -pelistä on vuotanut julkisuuteen, mutta se ei ehkä ole kaikkein pahinta Rockstar Gamesille.

Myös tulevan pelin lähdekoodi on ilmeisesti päätynyt hakkereiden käsiin.

LUE MYÖS: Uusi minikonsoli perinteiseen peliin

Video uudesta pelistä on vuotanut

Grand Theft Auto -sarjan fanit ovat jo vuosien ajan odottaneet pelisarjan uusinta julkaisua, mutta kehittäjät ovat pitäneet kaikki tiedot tulevasta pelistä salassa. 

Nyt hakkerit ovat kuitenkin muuttaneet tilanteen.

GTA-fanien online-foorumilla julkaistiin 18. syyskuuta yhtäkkiä peräti 90 videota. Videot, joissa oli yhteensä 50 minuutin verran tallennuksia pelistä, esittelivät keskeneräisiä versioita tulevasta Grand Theft Auto 6:sta.

Tallennuksissa näkyi lähinnä erilaisia animaatio- ja pelimekaniikkatestejä, mutta niistä paljastuivat myös uuden pelin olennaiset elementit.

Kuten monet fanit olivat spekuloineet, videot osoittivat, että pelin päähenkilö on ensimmäistä kertaa Grand Theft Auton historiassa nainen ja että peli toteutetaan kuvitteellisessa Vice Cityssä, joka perustuu Miamiin Yhdysvalloissa.

LUE MYÖS: Asiantuntija 7-Eleven-hyökkäyksestä: Tästä tulee arkipäivää

Haluavat myydä pelin lähdekoodin

Keskeneräisen pelin ehdottoman luottamuksellisten videoiden vuotamisen lisäksi hakkerit väittävät varastaneensa uuden pelin lähdekoodin sekä GTA 5 -edeltäjän lähdekoodin.

Lähdekoodi on ohjelmisto, joka sisältää kaikki pelin toimimiseen liittyvät ohjeet, joten se on varsin arvokas kehittäjille. Jos lähdekoodi on vuotanut, lisää salaisia tietoja voi päästä päivänvaloon, ja pahimmassa tapauksessa kehittäjät voivat käyttää koodia pelin koostamiseen.

Hakkerit väittävät olevansa valmiita myymään GTA 5:n lähdekoodin 10 000 dollarilla, mutta he eivät vielä halua myydä tulevan GTA 6:n lähdekoodia.

LUE MYÖS: Hakkerit lamauttavat Venäjän alkoholimarkkinat

Kehittäjät vahvistavat

Keskeneräisen Grand Theft Auto -pelin monia videoita on viime päivinä jaettu runsaasti verkossa, mikä viittaa siihen, että tallenteet ovat aitoja.

Kehittäjä Rockstar Games vahvisti 20. syyskuuta, että heihin kohdistui hakkerihyökkäys, jossa varastettiin pelin luottamukselliset tiedot, mukaan lukien videot.

Samalla Rockstar Games sanoo olevansa "äärimmäisen pettynyt siitä, että tulevan pelin yksityiskohdat on jaettu tällä tavalla", mutta pelin työstäminen jatkuu suunnitelmien mukaan.

Vielä ei tiedetä, milloin uusi GTA-peli julkaistaan, mutta Rockstar Games kertoo pitävänsä meidät kaikki ajan tasalla.

LUE MYÖS: Hakkerit tähtäävät kuluttajiin

Ehkä sinua kiinnostaa...