Microsoft 365 Copilot
Microsoft 365 Copilot:

Microsoftin verkkosivuilta voit lukea yhtiön suurhankkeesta: Tekoälyä toimistoon.

Microsoft 365 Copilot: Tekoäly suoraan toimisto-ohjelmapakettiin

Microsoft sisällyttää tekoälyn Microsoft 365 -toimisto-ohjelmapakettiin. Se on suurin uutinen sitten internetin ja iPhonen, Microsoft väittää. Katso huikea esittely uudesta parhaasta ystävästäsi tai vihollisestasi.

sunnuntai 26. maaliskuuta 2023 teksti S. Nielsen

Internet syntyi vuonna 1994. Vuonna 2007 oli iPhonen vuoro mullistaa maailma. Vuonna 2023 markkinoille tulee Copilot – Microsoftin älykäs työkalu, joka mullistaa Wordin, Excelin ja PowerPointin kaltaisten toimisto-ohjelmien käytön.

Suuret sanat ovat Microsoftin omia. Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ei säästellyt sanojaan äskettäisessä YouTubessa pitämässään puheessa, jossa hän esitteli Microsoft 365 Copilotin ja muita tekoälyhankkeita, joiden parissa Microsoft työskentelee.

"Olemme nyt tietotekniikan uuden aikakauden kynnyksellä", hän sanoi lueteltuaan muita historian suuria teknologisia saavutuksia.

Microsoft hyödyntää ChatGPT:tä

Kuten Nadellan sanoista voi päätellä, Microsoft ottaa uuden hankkeensa hyvin vakavasti.

Microsoft 365 Copilot perustuu suurelta osin ChatGPT-järjestelmään, jonka kehittämiseen Microsoft on osallistunut.

Microsoftin mukaan Copilot on kuitenkin vielä kehittyneempi kuin Bingiin jo integroituchatbot.

Lue lisää ChatGPT:n toiminnasta tästä artikkelista

Mikä Copilot on?

Copilot tarkoittaa varaohjaajaa tai perämiestä, ja se on siten sopiva termi sille, millainen rooli työkalulla on Microsoftin toimisto-ohjelmapaketissa Microsoft 365, joka tunnettiin aiemmin nimellä Microsoft Office.

Lue myös: Officen nimi muuttuu Microsoft 365:ksi

Copilot auttaa sinua analysoimaan taulukoita, luomaan esityksiä ja kirjoittamaan tekstejä.

Kuten tiedät, Office-paketti koostuu ohjelmista, kuten Word, Excel, PowerPoint ja Outlook-sähköpostiohjelma. Tulevaisuudessa Copilotin tekoäly yhdistää kaikki nämä tutut työkalut toisiinsa ja tekee ohjelmissa työskentelystä paljon tehokkaampaa.

Microsoftin mukaan Copilot toimii yhdistämällä asiakirjojen tiedot kehittyneeseen kielimalliin, jonka avulla voit keskustella toimistosovellusten kanssa, ja tehdä sitten osan työstä puolestasi.

Lue myös: Microsoft haluaa murskata Googlen. Chatbotin rakentaminen Bingiin

Näet Copilotin toiminnassa alla olevalla videolla:

Näin Copilot toimii käytännössä

Microsoft 365 Copilot saattaa kuulostaa hieman abstraktilta, sillä mitä chattyökalu oikeastaan tekee, kun kirjoitat esimerkiksi Word-dokumenttia?

Onneksi Microsoft antaa (osan) vastauksesta jännittävällä esittelyvideolla. Esimerkiksi englanninkielisessä videossa henkilö pyytää PowerPointia laatimaan esityksen toisessa asiakirjassa olevien tietojen perusteella.

PowerPoint (tai ohjelman tekoäly) huolehtii sitten PowerPoint-esityksen asetteluista niin, että käyttäjälle jää vain hienosäätämistä.

On tietenkin mukavaa, kun ei tarvitse tehdä töitä, mutta on myös hieman pelottavaa, miten helposti toimistotyöntekijät voidaan korvata roboteilla. 

Milloin Copilot on tulossa käyttöön?

Ennen kuin avaat kiireesti toimisto-ohjelmapakettisi tutustuaksesi Copilotiin, joudumme valitettavasti toppuuttelemaan vielä hetken aikaa. 

Microsoftin kauniit sanat Copilot-vallankumouksesta eivät sisällä mitään konkreettista tietoa siitä, milloin työkalusta tulee kiinteä osa toimisto-ohejlmapaketteja. Ei ole poissuljettua, että ainakin jotkin toiminnot olisivat maksullisia. 

Ei ole myöskään selvää, onko Copilot saataville matkapuhelimissa vai vain tietokoneissa.

Lue myös: Chat-GPT. Chatbot, joka osaa vastata lähes kaikkiin kysymyksiisi

Microsoft 365 Copilot matkapuhelimessa
Microsoft 365 Copilot:

Copilotista odotetaan tulevan osa Microsoftin 365-toimisto-ohjelmapakettia tietokoneilla - ja ehkä myös matkapuhelimiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...