Office-paketin loppu
Officen loppu:

Vastaisuudessa Windows-jätin toimistopaketista käytetään nimeä "Microsoft 365".

Microsoft: Officea ei pian enää ole

Kaikki pc-käyttäjät tietävät, että Microsoftin toimisto-ohjelmapaketti on nimeltään Office. Näin ei kuitenkaan pian enää ole. Microsoftin toimistopaketin nimi muuttuu näinä päivinä.

tiistai 25. lokakuuta 2022 teksti S. Nielsen

Pc-maailmassa kuohuu.

Microsoft on nimittäin ilmoittanut,että yritys luopuu Microsoftin toimisto-ohjelmapaketin Microsoft Office -nimestä. 

Paketti on jatkossa nimeltään Microsoft 365. Muutoksia on jo otettu käyttöön toimisto-ohjelmapaketin monilla alustoilla. Office.com-sivuston nimi on jo vaihdettu Microsoft365.com-muotoon.

Office on 34-vuotias

Bill Gates mainitsi ensimmäistä kertaa Microsoft Office -nimen vuonna 1988, kun Microsoft lanseerasi useita toimistokäyttöön tarkoitettuja ohjelmia. 

Microsoft Officesta on sittemmin tullut yleisimmin käytössä oleva toimistopaketti yksityishenkilöille ja yrityksille, ja se on sitä edelleen, vaikka Googlen ilmaiset selaimessa toimivat toimisto-ohjelmat ovat yhä suositumpia.

Lue myös: Uusi maksuton Microsoft Office on tulossa

Toimistopaketti, johon kuuluvat muun muassa Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint ja Microsoft Outlook, on tästä eteenpäin nimeltään Microsoft 365.

Paketin yksittäiset ohjelmat säilyttävät alkuperäiset nimensä, joten esimerkiksi Microsoft Word pysyy samannimisenä, kun muutos tulee voimaan.

Microsoft Officesta tulee Microsoft 365
Microsoft 365:

Microsoft on julkaissut "breaking news" -uutiskirjeen omalla verkkosivustollaan. Microsoft Office katoaa.

Hämmennystä Microsoftin Office-paketista

Uuden nimen julkistaminen tapahtuu ajanjakson jälkeen, jolloin nimi on saattanut aiheuttaa hämmennystä Microsoft Officen tavallisille käyttäjille.

Office-paketti – nyt Microsoft 365 – on siis saatavana sekä tietokoneelle tarkoitettuna ohjelmapakettina, Microsoftin verkkosivustolla online-versiona että mobiililaitesovelluspakettina

Toimisto-ohjelmapaketin voi hankkia kertaostoksena, tilauksena tai ilmaisena verkkoversiona. Paketista on saatavana myös perheversio sekä yhden henkilön käyttöön tarkoitettu versio.

Lue myös: Microsoft Office -paketti puhelimeen

Tervetuloa Microsoft 365:een

Jonkin verran hämmennystä aiheuttaa vielä se, mikä versio paketista pitäisi valita, mutta nimihämmennys on varmasti poistumassa nyt, kun "Office" on historiaa. 

Jatkossa koko tuotepaketin nimi on nimittäin Microsoft 365.

Microsoftin verkkosivustolla on vastaukset kaikkiin muutoksiin liittyviin kysymyksiin. Sieltä löytyvään artikkeliin on nimittäin koottu usein kysyttyjä kysymyksiä (englanniksi).

Lue myös: Tällainen on uusi Office Windows 11:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...