Microsoft on julkaissut uuden Bing-hakukoneen
Chattirobotti Bingissä:

Microsoft lupaa, että tulevaisuudessa vastausten saaminen kaikkiin hakuihin on helpompaa ja nopeampaa.  

© Microsoft

Microsoft haluaa murskata Googlen – rakentaa chatbotin Bingiin

Microsoft haluaa ohittaa Googlen ja tehdä Bingistä suosikkihakukoneesi. Sen salainen ase on tehokas tekoäly.

keskiviikko 8. helmikuuta 2023 teksti N. Ernst

Käytätkö Bingiä verkkohakuihin?

Luultavasti et. Sen todennäköisyys, että teet niin jossain vaiheessa, on juuri kasvanut uskomattoman paljon.

Lähitulevaisuudessa Microsoft tarjoaa uuden version Bing-hakukoneestaan kaikille, jotka haluavat tietää lisää tietystä aiheesta, löytää pannukakkureseptin tai muuntaa hintoja valuutasta toiseen.

Bingin uuden version erityispiirre on se, että siinä käytettävän tekoälyn taustalla on OpenAI-yhtiö, joka vastaa muun muassa ChatGPT-chattirobotista, joka on viime kuukausina valloittanut nettiä ja jolla on nyt yli 100 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

LUE MYÖS: ChatGPT: Kokeile chatbottia, josta kaikki puhuvat

Löydä haluamasi Bingin ja tekoälyn avulla

Microsoftin mukaan Bing käyttää uudempaa versiota samasta mallista, johon ChatGPT perustuu.

Ideana on, että voit esimerkiksi kirjoittaa monimutkaisen kysymyksen suoraan Bingin hakukenttään ja saada vastauksen tuttuun tapaan ChatGPT:ssä.

LUE MYÖS: DALL·E 2: Näin teet sanoista kuvia tekoälyn avulla

Valmistaudu siis siihen, että tulevaisuudessa hakusi perustuvat enemmän vuoropuheluun. 

Tällä hetkellä olet tottunut kirjoittamaan hakukenttään kysymyksen tai tekstiä, tarkistamaan tulokset ja tarkentamaan tekstiä, jos et löytänyt etsimääsi. Tekoälyn avulla voit keskustella enemmän siitä, mitä tietoja etsit ja miten haluat, että ne esitetään sinulle.

Toisin kuin tavallinen ChatGPT, uusi Bing-hakukone pystyy hakemaan Internetistä aivan uusia tietoja, kun taas ChatGPT rajoittuu ennen vuotta 2021 kerättyihin tietoihin. Tämä tekee hauista reaaliaikaisempia, kuten "tavallisessa" hakukoneessa.

Googlen toimitusjohtaja on lähes samaan aikaan ilmoittanut vastaavasta aloitteesta – chattirobotista, jonka nimi on Bard. Voit lukea aiheesta lisää Kotimikro.fi -sivustolta piakkoin.

Näin pääset testaamaan Bing-hakukonetta

Tekoälystä tulee myös osa uutta ja parannettua Edge-selainta, jossa voit esimerkiksi pyytää tiivistelmän siitä, mitä pitkällä verkkosivustolla lukee.

Rekisteröidy jonotuslistalle uuden Bing-hakukoneen testaajaksi. Voit tehdä sen täällä. Hakukone tulee myöhemmin kaikkien käytettäväksi, ja sitä voi käyttää myös puhelimella Bing-sovelluksen kautta.

LUE MYÖS: Edge-selaimen suosio kasvaa

Alla on esimerkki keskustelusta Bingin kanssa englanniksi.


Mikä ChatGPT on?

Lyhyesti sanottuna ChatGPT on tekoäly, algoritmi, joka perustuu suuriin ja monimutkaisiin tietomääriin, joilla sitä on ruokittu. Näiden tietojen perusteella ChatGPT:tä koulutetaan jatkuvasti vastaamaan entistä paremmin ja tarkemmin.

Tämä saa sen käyttämisen tuntumaan enemmän ihmisen kuin robotin kanssa kirjoittamiselta ja kommunikoinnilta.

Voit esittää robotille kysymyksiä, keskustella sen kanssa tai pyytää sitä kirjoittamaan jonkin tekstin. 

ChatGBT:n viime kuukausina maailmaa valloittanut versio sisältää tietoja vain vuoteen 2021 asti. Se ei siis voi vastata tätä uudempiin kysymyksiin. Bing-hakukoneeseen yhdistettynä chatbot osaa vastata kaikkeen. 

Ehkä sinua kiinnostaa...