Tässä näkyy Microsoft Store tabletilla
Microsoft Store:

Voit ladata ja asentaa sovelluksia ja ohjelmia Microsoft Storesta muutamassa sekunnissa. 

© Shutterstock

Mikä Microsoft Store on – ja tarvitsenko sitä?

Voit ladata Microsoft Storesta monia ohjelmia ja sovelluksia, joilla saat tietokoneeseesi uusia toimintoja. Aloittaminen on helppoa ja turvallista.

torstai 27. tammikuuta 2022 teksti N. Ernst

Aikoinaan laatikosta täytyi vetää esiin suuri levyke ja kertoa tietokoneelle komentokehotetta käyttämällä, että uusi ohjelma pitäisi nyt asentaa tietokoneelle.

Myöhemmin CD-ROM-asemaan piti laittaa CD-levy ohjelmien asennusta varten. Vasta Internetin yleistymisen myötä pääsimme lataamaan ohjelmia suoraan tietokoneelle .exe-tiedostoina, joita voitiin asentaa tietokoneelle suoraan.

Nykyään sinun ei tarvitse enää edes ladata ja asentaa .exe-tiedostoja, sillä Microsoft on tehnyt ohjelmien asentamisesta tietokoneellesi entistäkin helpompaa ja nopeampaa.

Voit ladata ja asentaa ohejlmia Microsoft Storesta tietokoneellesi muutamalla hiiren napsautuksella.

LUE MYÖS: Windows 11 ei voi hyödyntää Android-sovelluksia lanseerauksen yhteydessä

Microsoft Storesta on paljon hyötyä

Sovellukset kannattaa ladata ennemmin Microsoft Storesta kuin verkosta.

Yksi syy tähän on se, että Microsoft Storesta ladattavat sovellukset ovat Microsoftin testaamia ja varmentamia. Kaikki sovellukset tarkistetaan virusten, haittaohjelmien ja vastaavien varalta ennen kuin ne tulevat Microsoft Storeen, joten voit olla varma, ettei tietokoneellesi päädy haittaohjelmia.

Lisäksi on kätevää, että kaikki lataamasi sovellukset yhdistetään automaattisesti tiliisi, joten ne on helppo löytää ja ladata uudelleen, jos vaihdat uuteen tietokoneeseen. 

Näin maksamasi ohjelmat ja sovellukset pysyvät hallinnassasi, ja ne on helppo ladata tietokoneelle uudelleen.

LUE MYÖS: Lanseerauksen jälkeen: 8 uutta virhettä Windows 11:ssä

Tutki kauppaa tarkasti

Kaiken tämän ylistyksen jälkeen voisi luulla, että kaikki on hyvin, kun napsautat Microsoft Store -kuvaketta ja astut Microsoftin digitaaliseen lahjatavarakauppaan. 

Se ei kuitenkaan ole koko totuus.

Microsoft Store on nimittäin edelleen suhteellisen uusi toimija, ja esimerkiksi Applen App Storeen tai Google Play Kauppaan verrattuna löydät vain murto-osan samoista ohjelmista ja sovelluksista Microsoft Storesta. 

Monet ladattavista sovelluksista eivät välttämättä ole kovin korkealaatuisia. Toisin sanoen parhaiden ja hyödyllisimpien sovellusten löytämiseen voi joutua näkemään vaivaa. 

KotiMikro-lehden uudessa numerossa 3/2022 olemme tehneet työn puolestasi ja löytäneet 10 uutta ja kätevää sovellusta Microsoft Storesta. Ne kaikki ovat ilmaisia ja tuovat Windowsiin uusia ja käteviä ominaisuuksia.

LUE MYÖS: Näin poistat ohjelmat tietokoneelta kokonaan

Voit ostaa uuden KotiMikro-lehden irtonumerona tai lukea artikkelin jo nyt Etunurkasta täältä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...