Näin poistat ohjelmat tietokoneelta kokonaan
Poista

Wise Program Uninstaller -ohjelmaa käyttämällä voit olla varma, että kaikki ohjelmat ja niihin liittyvät tiedostot ja kansiot poistetaan tietokoneesta samalla kertaa.

© Shutterstock

Näin poistat ohjelmat tietokoneelta kokonaan

Asentaessasi ohjelman se luo usein useita piilotettuja kansioita pienine tiedostoineen. Näitä kansiota ei aina poisteta, kun poistat ohjelman Windowsin omalla Poista ohjelmia -toiminnolla.

maanantai 25. lokakuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Olet ehkä joskus käyttänyt Lisää tai poista ohjelmia -toimintoa Windowsissa ohjelmien poistamiseen tietokoneeltasi. Työkalu on sisäänrakennettu kaikkiin tietokoneisiin, joissa on Windows-käyttöjärjestelmä, ja sitä on helppo käyttää.

Ongelmana on vain, että Windows ei aina poista koko ohjelmaa, vaikka luuletkin, että olet poistanut sen tietokoneeltasi.

Windowsin sisäänrakennettu poistotoiminto poistaa yleensä ohjelman, mutta ei ole varmaa, että kaikki ohjelman jäljet poistetaan myös tietokoneeltasi.

Monet ohjelmat luovat nimittäin kiintolevylle kansioita, joissa on pieniä tiedostoja, kun asennat ohjelman tai kun käytät ohjelmaa useammin. Nämä tiedostokansiot voivat joskus piiloutua Windowsin sisäiseltä poistotoiminnolta, jolloin jäljelle jää osia ohjelmasta, jonka olet itse asiassa poistanut.

LUE MYÖS: Poista nämä ongelmalliset ohjelmat

Poista ohjelmien jäämät Wise Program Uninstaller -ohjelmalla

Wise Program Uninstaller -ohjelman avulla voit varmistaa, että kaikki poistettavaan ohjelmaan liittyvät tiedostot ja kansiot poistetaan tietokoneeltasi. 

Wise Program Uninstaller on eräänlainen laajennettu versio Windowsin ohjelmien lisäys- ja poistotoiminnosta, mutta se on huomattavasti perusteellisempi.

Wise Program Uninstaller osaa ohjelmien jäämien poistamisen lisäksi poistaa myös hankalampia ohjelmia. Wise Program Uninstaller -ohjelman avulla voit esimerkiksi poistaa sisäänrakennettuja Windows-ohjelmia, kuten Groove Music- ja Cortana-ohjelmat, joita ei yleensä ole helppo poistaa. Voit myös poistaa ohjelmia, joiden asennuksen poisto-ohjeet ovat viallisia.

Näin saat enemmän tilaa kiintolevylle ja pystyt suojautumaan mahdollisilta ongelmilta. Ohjelmien jäämät tai unohtuneet pikakuvakkeet voivat nimittäin aiheuttaa ongelmia sinulle ja tietokoneellesi myöhemmässä vaiheessa, mutta vältät tämän Wise Program Uninstallerin avulla.

LUE MYÖS: Näin saat enemmän tallennustilaa kiintolevylle

Lataa ohjelma Etunurkasta

Jos olet tilannut KotiMikro-lehden, pääset myös Etunurkkaan. Etunurkasta voit ladata ilmaiseksi Wise Program Uninstallerin ja monia muita ohjelmia.

Voit ladata Wise Program Uninstallerin napsauttamalla tätä linkkiä.

Wise Program Uninstaller ei edellytä rekisteröitymistä, joten voit käyttää ohjelmaa saman tien. Olemme tietysti laatineet myös yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet, joiden avulla voit poistaa ohjelmat kokonaan tietokoneeltasi.

LUE MYÖS: Windows 10:n salainen työkalu palauttaa poistetut tiedostot

Ehkä sinua kiinnostaa...