Windows 11 saa pian uuden ja kaivatun äänitoiminnon
Äänen hallinta:

Jos sinuakin on ärsyttänyt Windowsin rajallinen äänenhallinta, meillä on hyviä uutisia. 

© Shutterstock

Uusi äänenhallinta tulossa Windows 11:een

Se on vienyt aikansa, mutta pian äänen ja musiikin hallinta Windowsissa on paljon helpompaa. Katso täältä, miten se toimii – ja miten voit parantaa äänenhallintaa jo tänään.

perjantai 27. tammikuuta 2023 teksti N. Ernst

Yksi alue, jolla Microsoft on ollut nukuksissa monta vuotta, on äänihallinta.

Kun napsautat Windowsin tehtäväpalkissa olevaa pientä äänikuvaketta, äänenvoimakkuutta ja äänen sointipaikkaa voi hallita hyvin suppeasti. Esimerkiksi se, ettei eri ohjelmille voi valita eri äänenvoimakkuutta, on ärsyttävän rajoittavaa.

LUE MYÖS: Uutta Windows 11:ssä: Ota kuvakaappauksia suoraan Windowsissa

Jos olet halunnut hallita Windowsin ääntä kunnolla, olet joutunut käyttämään kolmansien osapuolten ohjelmia, kuten erinomaista EarTrumpetia, jonka voit ladata Etunurkasta sivustoltamme.

EarTrumpet-äänenhallinta Windowsiin
EarTrumpet:

Kun EarTrumpet on asennettu, voit hallita ääntä erikseen eri Windows-ohjelmissa. Vastaava toiminto on tulossa Windows 11:een, mutta emme vielä tiedä, milloin se on saatavilla.

© EarTrumpet


EarTrumpet-ohjelma laajentaa sisäistä äänenhallintaa, joten voit säätää jokaisen tietokoneella avoinna olevan ohjelman äänenvoimakkuutta erikseen.

LUE MYÖS: Päivitimme Windows 11 -versioon – näin helppoa se oli

Microsoft on vihdoinkin kuunnellut

Nyt Microsoft on kuitenkin (vihdoinkin) tehnyt jotain Windowsista puuttuville toiminnoille. Teknologiasivusto The Verge kertoo, että Windows 11:n uusimmassa kehittäjäversiossa on tehty suuria muutoksia äänenohjaukseen.

LUE MYÖS: Jaa tiedostoja langattomasti tietokoneelta toiselle

Microsoft on nyt toteuttanut suuren osan EarTrumpetin toiminnoista suoraan Windowsissa. Näin äänenvoimakkuutta on helpompi hallita eri ohjelmissa, joten Spotify-musiikki voi olla voimakasta, kun taas sähköpostiohjelman ilmoitukset voi hiljentää. 

Alla näet uuden äänenvoimakkuuden hallintanäkymän kehittäjäversiossa. 

Testaa toimintoa ennen sen tuloa Windowsiin

Se helpottaa myös vaihtamista kaiuttimien, langallisten kuulokkeiden ja Bluetooth-äänilähteiden välillä, joten voit valita, mistä ääni kuuluu.

LUE MYÖS: Näin päivität Windows 11:n ohjaimet

Toistaiseksi toiminto on vain piilotettuna Windows 11:n kehittäjäversiossa, joten emme vielä tiedä, milloin se tulee osaksi normaalia Windowsia. 

Jos kuitenkin haluat saman toiminnon käyttöösi heti, voit ladata EarTrumpetin Etunurkasta sekä Windows 10:lle että 11:lle.

Katso uuden Windows 11 -toiminnon englanninkielinen esittelyvideo täältä:

Ehkä sinua kiinnostaa...