Päivitimme Windows 11-versioon Näin helppoa se oli
Windows 11 -päivitys:

Windows 11 on täällä ja asensimme järjestelmän toimituksen tietokoneelle. Katso tästä, miten se sujui. 

Päivitimme Windows 11-versioon Näin helppoa se oli

Odotusaika on vihdoin päättynyt, ja voit päivittää Windows 11 -käyttöjärjestelmän tietokoneellesi. Näytämme tässä, miten ohitat jonon ja saat päivityksen jo nyt. Jos siis tietokoneesi on siihen valmis.

tiistai 5. lokakuuta 2021 teksti N. Ernst

Pitkien valmistelujen jälkeen tämä päivä koitti viimein: Microsoft on vihdoinkin saanut valmiiksi Windows 10:n seuraajan Windows 11:n.

Aloitusvalikko on uusi ja moderni, voit käyttää Android-sovelluksia (myöhemmin) ja suorituskyky on optimoitu Windows 10:een verrattuna.

Miten voit siirtyä Windows 10:stä Windows 11:een? Annamme siihen vastauksen tässä artikkelissa, jossa päivitämme toimituksen oman tietokoneen.

LUE MYÖS: Kaikki, mitä sinun täytyy tietää Windows 11:stä

Tarkista, toimiiko Windows 11 tietokoneellasi

Kuten minkä tahansa muunkin päivityksen yhteydessä, tiedostojen varmuuskopiointi kannattaa tehdä aina ennen aloittamista siltä varalta, että päivitys epäonnistuu. Katsot vinkit varmuuskopiointiin täältä.

Kun se on tehty, voit aloittaa ensimmäisen vaiheen: Selvitä, tukeeko tietokoneesi Windows 11 -käyttöjärjestelmää. Muussa tapauksessa päivitys ei onnistu.

Tarkastimme tietokoneemme Microsoftin omalla työkalulla, PC Health Checkillä, joka selvittää, pystyykö Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttämään tietokoneella.

Voit lukea kaiken, mitä sinun täytyy tietää Microsoftin päivitystyökalusta tästä artikkelista, jotta voit tarkistaa, täyttääkö tietokoneesi vaatimukset.

Saimme selville, että HP Pavilion 15-ec1813no -tietokoneemme on tuettu ja täyttää Microsoftin tiukat Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat vaatimukset. 

Siirrymme siis seuraavaan vaiheeseen.

LUE MYÖS: Windows 11:stä puuttuu tärkeä toiminto lanseerauksen yhteydessä

Valmiina Windows 11:een?
Valmiina Windows 11:een?

Windows 11 -käyttöjärjestelmän päivittäminen uuteen tietokoneeseemme kesti noin tunnin. Jos käytössäsi on vanhempi tietokone, et välttämättä saa siihen Windows 11:tä. 

© sdx15 / Shutterstock.com

Käytä Microsoftin päivitystyökalua

Windowsin päivitys tapahtuu yleensä Windows Updatessa, joka löytyy tietokoneesi asetuksista kohdasta päivitykseet ja suojaus. 

Koska Windows 11 -päivitys tulee todella monille käyttäjille, voi kestää viikkoja tai kuukausia, ennen kuin se on tarjolla automaattisesti.

Käytämme siksi Microsoftin omaa Windows 11 Installation Assistant -päivitystyökalua, jonka avulla voimme ohittaa jonon ja ladata Windows 11:n jo nyt. 

Voit tehdä samoin, jos tietokoneesi tukee Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

Lataa Windows 11 Installation Assistant Etunurkasta tästä

Kun olet ladannut sen tietokoneellesi ja avannut sen, voit ladata Windows 11:n.

LUE MYÖS: Huomaa erot: Windows 11 vs. Windows 10

Näin päivität Windows 11 -käyttöjärjestelmän tietokoneelle

Avatessamme Windows 11 Installation Assistant -ohjelman saimme heti ilmoituksen, että tietokoneemme on Windows 11:n vaatimusten mukainen – sinun tulisi myös saada tämä ilmoitus, kun avaat ohjelman.

Napsauta sitten Hyväksy ja asenna .

Noudata seuraavaksi näytön ohjeita ja ole kärsivällinen, sillä päivitys voi viedä paljon aikaa.

Meillä Windows 11:n asennus vei noin tunnin.

LUE MYÖS: Nämä kaikki Microsoft hylkää Windows 11:ssä 

Helppo, nopea ja ilmainen Windows 11 -päivitys

Kun päivitys on ladattu, tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen ja päivitys asennetaan.

Sen jälkeen tietokoneellaamme oli Windows 11 -käyttöjärjestelmä valmiina käyttöön. Päivitys onnistui siis yllättävän helposti ja nopeasti.

Jos sinulla on ongelmia Windows 11 -päivityksen kanssa, voit kokeilla toista Microsoftin suosittelemaa menetelmää, joka löytyy täältä.

Päivittäminen Windows 10:stä Windows 11:een on maksutonta. Jos tietokoneesi ei ole yhteensopiva eikä sitä voi päivittää, voit kuitenkin jatkaa Windows 10:n käyttöä aina vuoden 2025 puoliväliin asti. Microsoft lopettaa Windows 10:n tuen vasta silloin.

Ehkä sinua kiinnostaa...