Tallenna näyttökuvaa Kuvakaappaustyökalulla Windows 11:ssä
Kuvakaappaustyökalu:

Kuvakaappaustyökalun päivitetyssä versiossa voit valita näytöltä alueen, joka otetaan mukaan kuvaan. Jos haluat tallentaa videotallenteen, napsauta Aloita.

Helpompia ruutukaappauksia Windows 11:n Kuvakaappaustyökalussa

Pian et tarvitse erillistä ohjelmaa videoiden kuvaamiseen näytöstäsi. Jos tietokoneellasi on Windows 11, toiminto on pian integroituna Kuvakaappaustyökalussa.

torstai 15. joulukuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Joskus muille on helpompi selittää, miten jokin tehtävä tehdään Windowsissa tai miten jokin asia löydetään verkosta, jos voit näyttää heille tallenteen näytöstä.

Siksi olemme toisinaan esitelleet Etunurkassa sovelluksia, jotka voivat tallentaa sekä videoita että kuvia siitä, mitä näytöllä tapahtuu – esimerkiksi erinomainen ohjelma ShareX.

Pian et kuitenkaan tarvitse enää ohjelmaa videoiden kuvaamiseen näytöstä, ainakaan, jos käytät Windows 11:tä. 

Windows 11:n laajennettu toiminto

Jos tietokoneellasi on Windows 11, siihen tulee pian päivitys Kuvakaappaustyökaluun. 

Kuvakaappaustyökalun avulla voit jo nyt – sekä Windows 10:ssä että 11:ssä – tallentaa kuvia siitä, mitä näytölläsi tapahtuu, eli ns. kuvakaappauksia.

Uusi, Windows 11:n Kuvakaappaustyökaluun tulossa oleva toiminto tallentaa videoita myös esimerkiksi Työpöydästä, avoimesta ohjelmasta tai siitä, mitä selaimessa tapahtuu.

Tällä toiminnolla voit helposti ja nopeasti tallentaa lyhyen videon, jossa näkyy jokin tietty toiminto. Voit lähettää videon niille, joiden täytyy vaikkapa nähdä, miten he voivat tehdä saman.

> Lue myös: Näin otat kuvakaappauksen tietokoneellasi

Uuden Kuvakaappaustyökalun tallennustoiminto on erittäin helppokäyttöinen.
Paljon helpompaa:

Uuden Kuvakaappaustyökalun tallennustoiminto on erittäin helppokäyttöinen. Kun muut ohjelmat vaativat enemmän tietoa, Kuvakaappaustyökalussa voit vain valita alueen ja napsauttaa Aloita.

Tutustu uuteen toimintoon jo tänään

Jos olet mukana Microsoftin Insider-ohjelmassa, voit kokeilla uutta Kuvankaappaustyökalun versiota jo tänään.

Toiminto on integroitu Kuvankaappaustyökalun versioon 11.2211.35.0.

Olemme aiemmin kirjoittaneet Windows Insider -ohjelmasta artikkelin, jossa näytämme, miten pääset mukaan tähän rajoitettuun joukkoon. Voit lukea sen täältä.

> Lue myös: Videoi näytön näkymiä Windows 10:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...