Näppäimistön Print Screen -näppäin
Print Screen:

Microsoft muuttaa Print Screen -näppäintä Windows 11:ssä, joten se ei enää pelkästään ota kuvankaappausta.

© Shutterstock

Tämän vuoksi Microsoft muuttaa Print Screen -näppäintä

Microsoft päivittää Windows 11 -käyttöjärjestelmää jatkuvasti ja tekee siihen muutoksia. Nyt vuorossa on Print Screen -näppäin.

torstai 30. maaliskuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Windowsissa voi ottaa kuvankaappauksia monella eri tavalla. Tunnetuin tapa on painaa Print Screen -näppäintä kerran, mutta se tulee muuttumaan pian Windows 11:ssä.

Microsoft aikoo lisätä Print Screen -näppäimeen uuden toiminnon Windows 11:ssä, jotta se ei enää pelkästää ota kuvaa näytöstä ja tallenna sitä leikepöydälle tai jonnekin muualle tietokoneelle.

Sen sijaan Print Screen -näppäin avaa nyt Microsoftin räätälöidyn työkalun, jolla voi ottaa kuvankaappauksia ja videotallenteita näytöstä.

LUE MYÖS: Muokkaa kuvia suoraan selaimessa

Print Screen pikakuvakkeena Kuvakaappaustyökaluun

Print Screen -näppäimen painaminen avaa tulevaisuudessa Windows 11:n kuvakaappaustyökalun. Sillä voi ottaa kuvankaappauksen koko näytöstä tai tietystä näytön kohdasta tai tallentaa videotallenteen näytöstä.

Uusi Print Screen -näppäin helpottaa kuvankaappausten ottamista Windowsissa, koska voit itse päättää, mistä näytön osasta kuvat otetaan. 

Kuvakaappaustyökaluun sisältyy jo mahdollisuus muokata kuvankaappausta hieman ja valita, mihin haluat tallentaa sen, haluatko jakaa sen vai avata sen toisessa ohjelmassa.

Microsoftin mukaan vanha toiminto voidaan kuitenkin palauttaa Print Screen -näppäimeen säätämällä Windows 11:n asetuksia, mutta vielä voi tapahtua paljon, sillä uusi Print Screen -näppäin on tällä hetkellä vain testivaiheessa.

LUE MYÖS: Näin otat helposti kuvankaappauksia Windows 11:ssä

Lisää tapoja kuvankaappausten ottamiseen

Microsoftin ei odoteta muuttavan muita tapoja, joilla voit ottaa ja muokata kuvankaappauksia Windowsissa. Sinun ei tietenkään ole pakko käyttää pelkästään Microsoftin sisäistä kuvakaappaustyökalua.

Monet kolmannen osapuolen ohjelmat selviytyvät tehtävästä paremmin ja tarjoavat enemmän mahdollisuuksia kuin Windows. Esimerkiksi Greenshot-ohjelmalla voit ottaa kuvankaappauksia ja tallentaa ne tietokoneelle tai leikepöydälle tai lähettää ne suoraan tulostimeen tai Paint-ohjelmaan.

ScreenRec-ohjelmalla voit myös tallentaa, mitä näytöllä tapahtuu, ja jakaa tallenteen helposti muille.

KotiMikro-lehden tilaajana voit ladata molemmat ohjelmat ilmaiseksi Etunurkasta, jossa on myös tarkat ohjeet ohjelmien käyttöön.

> Lataa Greenshot napsauttamalla tästä.

> Lataa ScreenRec napsauttamalla tästä.

LUE MYÖS: Näin otat kuvankaappauksen tietokoneellasi

Ehkä sinua kiinnostaa...