Muokkaa kuvia suoraan selaimessa

Uusi verkkotyökalu mahdollistaa tehokkaan ja edistyneen kuvanmuokkauksen. 

© Shutterstock

Muokkaa kuvia suoraan selaimessa

Oletko liian pihi maksaakseen Photoshopista, mutta unelmoit silti kaikista sen mahdollisuuksista ja työkaluista? Siinä tapauksessa tämä sivusto on sinulle sopiva ratkaisu.

torstai 28. heinäkuuta 2022 teksti N. Ernst

Photoshop on kätevä työkalu valokuvien muokkaamiseen, säätämiseen ja muokkaamiseen. Sen suuri miinus on kuitenkin se, että ohjelma on kallis.

LUE MYÖS: Pelasta vanhat kuvasi nopeasti kätevän sovelluksen avulla

Ongelman ratkaisee verkkotyökalu Photopea. Se tarjoaa useita etuja, joista tärkein on hinta. Se on täysin ilmainen, eikä sinun tarvitse edes rekisteröityä käyttäjäksi.

Lisäksi se toimii suoraan selaimessasi, joten sinun ei tarvitse ladata ja asentaa ohjelmaa tietokoneellesi ennen kuin aloitat.

Samat toiminnot kuin Photoshopissa

Toinen Photopean suuri etu ovat sen monet ja varsin edistyneet toiminnot. Sekä käyttöliittymän että toimintojen osalta se muistuttaa nimittäin paljon maksullista Photoshop-ohjelmaa.

LUE MYÖS: Näppärä työkalu: Vaihda valokuviesi tausta

Voit esimerkiksi käyttää helposti tasoja, jolloin tekstisi voi olla yhdessä tasossa, kuvat toisessa ja muut grafiikat kolmannessa tasossa.

Voit myös käyttää kehittyneitä suodattimia, jotka lisäävät epätarkkuutta, terävyyttä, tarkennusta, pikselöintiä ja paljon muuta. Lisäksi kuvissa voi käyttää maskeja, jolloin tehosteita lisätään vain tiettyihin kuvan osiin.

Muokkaa useita kuvia kerralla

Photoshopin ja Photopean kaltaisissa ohjelmissa on kuitenkin joitakin rajoituksia. Se ei esimerkiksi sovellu monien kuvien muokkaamiseen kerralla.

Esimerkiksi, jos haluat muuttaa lomaltasi otettujen kuvien kokoa, jotta ne on helpompi jakaa perheen ja ystävien kanssa. Tai ehkä haluat muuttaa kuvien nimiä, jotta saat niistä paremman yhteenvedon tietokoneella.

LUE MYÖS: Parhaat kuvankäsittelysovellukset puhelimella

Tällaisissa tehtävissä Faststone Photo Resizer -ohjelma toimii näppärästi. Voit nimittäin valita useita kuvia kerralla ja lisätä saman muokkauksen useampiin kuviin.

KotiMikro-lehden uudessa numerossa näytämme, miten ohjelmaa käytetään kuvien nopeaan hallintaan.

> Voit jo nyt lukea artikkelin Etunurkasta tästä linkistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...