Windows 11:n tilanne
Vaihtaminen:

Microsoftin mielestä kaikkien pitäisi nyt siirtyä Windows 11:een, mikäli tietokone tukee uutta käyttöjärjestelmää.

Microsoft: Windows 11 on valmis kaikkien käyttöön

Microsoft on ilmoittanut, että nyt kaikki käyttäjät voivat ladata Windows 11:n. Uusi Windows-versio on ollut olemassa nyt puolisen vuotta. Teemme tilannekatsauksen.

perjantai 3. kesäkuuta 2022 teksti S. Nielsen

Uusi versio tuli käyttöön jo kesällä 2021. Microsoftin suosittu Windows 10 korvattiin kuuden vuoden kuluttua uudella Windows-versiolla: Windows 11:llä

Virallinen lanseerauspäivä oli 5. lokakuuta 2021. Toisin sanoen Windows 11 on ollut nyt olemassa yli puoli vuotta, ja nyt on aika tarkistaa uuden käyttöjärjestelmän tilanne.

Windows 11 valmis "kaikille tietokoneille"

Microsoft on itse tehnyt tilannekatsauksen Windowsista, ja johtopäätös julkaistiin hiljattain yhtiön tiedotteessa. 

Siinä kerrottiin, että Windows 11 on nyt valmiina kaikille tietokoneille (broad deployment ammattitermein ilmaistuna). 

Tämä tarkoittaa, että Microsoftin mielestä järjestelmä on nyt niin vankka, että kaikkien Windows 10 -käyttäjien, jotka epäröivät päivittää uuteen versioon, pitäisi unohtaa epäilyksensä ja siirtyä uuteen järjestelmään välittömästi.

Onko tietokoneesi riittävä?

Se, että Windows 11 olisi valmis kaikkien käyttöön, ei aivan pidä paikkaansa. 

Windows 11 asettaa nimittäin tiukat vaatimukset tietokoneesi laitteille, eikä ole lainkaan varmaa, että tietokoneesi voi käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää, vaikka se toimisikin moitteettomasti Windows 10 -järjestelmää käytettäessä.

Jos et ole varma, onko tietokoneesi riittävän tehokas Windows 11:een, lue artikkeli Näin saat Windows 11:n tietokoneellesi.  Seuraavassa kerromme Ashampoon työkalusta, jolla selvität, soveltuuko tietokoneesi Windows 11 -käyttöjärjestelmän käyttöön.

Voit kuitenkin käyttää Windows 10 -käyttöjärjestelmää vielä pitkään. Microsoft lopettaa Windows 10:n tuen vasta vuonna 2025.

Windows 11 toimii hyvin

Kaiken kaikkiaan Microsoft on saanut hyvää palautetta Windows 11:stä, jossa on ilmennyt vain pieniä ongelmia päivityksen kanssa. Järjestelmä tarjoaa myös useita uusia toimintoja ja upean käyttöliittymän. 

Jos kaipaat yhteenvetoa Windows 11:n ihanuuksista, voit lukea artikkelin Kaikki mitä sinun tulee tietää Windows 11:stä

Windows 11:n pienoissovellukset
Windows 11:n pienoissovellukset:

Pienoissovellukset – kuten vasemmalla olevassa kuvassa – ovat yksi Microsoftin Windows 11:n myyntiargumenteista.

Kaksi muuta versiota suositumpia kuin Windows 11

Microsoftin pihlajanmarjat ovat kuitenkin vielä hieman happamia. Windows 10 on nimittäin edelleen suositumpi kuin seuraajansa. 

Tämän kertovat kaikki aihetta koskevat tilastot. EsimerkiksiGlobalStatin huhtikuun luvut osoittavat esimerkiksi, että Windows 11 löytyy vain 8,9 prosentista kaikista Windows-tietokoneista. 

Vertailun vuoksi yli 73 prosentissa Windows-tietokoneista on Windows 10. 

Jopa vanha Windows 7 on 12,7 prosenttia suositumpi kuin Windows 11.

On kuitenkin luultavasti kyse vain kuukausista, ennen kuin Windows 7 joutuu väistymään. Lähes kaikki uudet, myytävät tietokoneet toimitetaan varustettuna Windows 11 -käyttöjärjestelmällä.

Lue myös: Näin määrität asetukset Windows 11:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...