Näin saat Windows 11:n tietokoneellesi
Windows 11

Voiko tietokoneesi käyttää uutta Windows 11 -käyttöjärjestelmää – ja milloin se on saatavilla? Vastaukset saat täältä. 

© Shutterstock

Näin saat Windows 11:n tietokoneellesi

Pian on saatavana aivan uusi käyttöjärjestelmä, joka on valmis tietokoneellesi. Tässä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää saadaksesi Windows 11 -käyttöjärjestelmän tietokoneellesi.

perjantai 25. kesäkuuta 2021 teksti N. Ernst

Microsoft on nyt virallisesti julkistanut teknisen jättiläisen seuraavan suuren askeleen, joka on Windows 11.

Se on käyttöjärjestelmä, joka perii Microsoftin vuonna 2015 julkaiseman suositun Windows 10:n.

Windows 11 esiteltiin virallisesti torstai-iltana, jolloin Microsoft esitteli käyttöjärjestelmän ja kaikki sen uudet toiminnot ja ulkoasun.

Jos haluat lukea lisää kaikista Windows 11:n suurimmista uutuuksista, olemme keränneet ne tähän artikkeliin.

Mutta miten saat Windows 11:n, sitten kun se on saatavilla – ja mitä Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä maksaa?

Näin saat Windows 11:n

Windows 11 -käyttöjärjestelmän käyttäminen ei vaadi kovin tehokasta tietokonetta, vaikka niin voisi pelätä käyvän. Windows 11 tulee tietokoneellesi päivityksen kautta.

Microsoftin mukaan tietokoneesi vähimmäisvaatimukset ovat 64-bittinen suoritin, 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa. Lisäksi näytön on oltava vähintään 9-tuumainen ja resoluution vähintään 1 366 x 768 pikseliä.

Huomaa kuitenkin, että tämä on vähimmäisvaatimus ja että saat paremman ja sujuvamman kokemuksen, jos sinulla on enemmän RAM-muistia, uusi suoritin, paljon vapaata tallennustilaa ja tietokoneessasi integroitu tai erillinen grafiikkakortti.

> Lue myös: 5 parasta Windows 11 -uutuutta

Tämän verran maksaa Windows 11

Ja seuraavaksi todella hyvä uutinen. 

Kuten Windows 10 oli ilmainen, jos käytössäsi oli Windows 7 tai 8 tietokoneellasi, samalla tavoin Windows 11 on ilmainen Windows 10 -käyttäjille.

Sinun ei siis tarvitse ostaa uutta Windows-versiota. Lataa se vain päivityksenä Windows-päivityksestä, kun se tulee saataville.

Voit myös ladata Windows 11:n varhaisena betaversiona jo viikon kuluttua. Onko se hyvä idea, selviää tästä artikkelista.

Milloin Windows 11 on käytettävissä?

Microsoft ei ole päättänyt virallista päivämäärää sille, milloin Windowsin uusi versio tulee saataville.

Syksyn aikana kuitenkin käy niin, että ensimmäiset uudet Windows 11 -tietokoneet ovat valmiina myymälöissä. Samoihin aikoihin ensimmäiset käyttäjät voivat alkaa ladata Windows 11 -käyttöjärjestelmän päivityksenä.

Kaikki eivät kuitenkaan saa päivitystä heti, joten sinulta ehkä edellytetään ylimääräistä kärsivällisyyttä.

Lisäksi kyseessä on valinnainen päivitys, joten voit jatkaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän käyttöä vielä vuosia. Microsoft tekee Windows 10 -päivityksiä aina vuoteen 2025 saakka.

Jos olet tietokoneiden ystävä, voit kokeilla Windows 11 -käyttöjärjestelmää jo ensi viikolla. Voit lukea lisää tästä artikkelista.

> Lue myös: Siihen saakka voit käyttää Windows 10:tä

Ehkä sinua kiinnostaa...