Haluatko osallistua Windows 12:n testaamiseen?
Windows 12:

Tie haarautuu, ja nyt Windows Insider -testaajien on mietittävä, haluavatko he jatkaa Windows 11:n uusien versioiden testaamista vai siirtyä Windows 12:n testiohjelmaan.

© Microsoft

Microsoft etsii Windows 12 -testaajia

Windows Insiderin uudella testikanavalla, jossa Microsoft testaa tulevia Windows-julkaisuja, yritys aloittaa tulevien vuosien testit käyttöjärjestelmästä, josta todennäköisesti tulee Windows 12.

torstai 23. maaliskuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Windows 10:n kehittämisen aikana Microsoft otti vuonna 2014 käyttöön Windows Insider -testiohjelman, jossa vapaaehtoiset Windows-käyttäjät testasivat käyttöjärjestelmän uusia toimintoja ennen kuin ne tulivat suuren yleisön saataville.

Tämä ohjelma on avoin kaikille, ja voit lukea oppaastamme, miten pääset itse mukaan ohjelmaan, jos haluat päästä kokeilemaan erilaisia Windowsin vähemmän vakaita versioita.

> Lue myös: Ole valmiina: Kaikki, mitä Windows 11:stä täytyy tietää

Testaa Windows 10:tä ja 11:tä ennen muita

Kun Microsoft julkaisi Windows 11:n muutama vuosi sitten, Windows Insider -ohjelma jatkui tämän käyttöjärjestelmäversion osalta, joten sinustakin voi tulla Windows 11:n tulevien ominaisuuksien testaaja. 

Windows Insiderissa on useita kanavia: 

  • Kehityskanava varhaisia mutta usein epävakaita toimintoja testaaville
  • Betakanava, jossa toiminnot ovat hieman luotettavampia ja vakaampia
  • Release Preview, joka on viimeinen vaihe ennen Windows-päivityksen julkaisua

Seuraavan Windowsin testi alkaa nyt

Microsoft on nyt perustanut uuden kanavan, jota kutsutaan Canary-kanavaksi. Se sisältää todennäköisesti Windows 11:n korvaajan varhaisversiot – tulevan Windows 12:n, jonka asiantuntijat odottavat tulevan markkinoille syksyllä 2024.

Microsoft itse kirjoittaa Canary-kanavasta, että se "sopii erittäin teknisille käyttäjille" ja että "sillä julkaistaan rajoitettua ja mahdollisesti epävakaata dokumentaatiota".

Jos avaat Windows 11:ssä Asetukset ja Windows Updaten ja napsautat Windows Insider Program -kohtaa, voit aktivoida Windows Insiderin itse ja löytää Canary-kanavan.

Emme kuitenkaan suosittele, että teet niin, jos et ole valmis ratkaisemaan mahdollisia vakausongelmia itse.

Se, että tämä uusi testikanava käyttää täysin uutta Windows-ydintä, näkyy siinä, että se edellyttää käyttöjärjestelmän puhdasta asentamista USB-tikun avulla, mikä on sinänsä hieman tekninen toimenpide.

> Lue myös: Kaikki, mitä tiedämme Windows 12:sta

Sähköpostia valituille testaajille

Microsoft on lähettänyt sähköpostiviestin valituille Windows Insider -ohjelman osallistujille, jotka voivat jopa rekisteröityä ilmaisen 8 Gt:n USB-muistitikun vastaanottajiksi Windows 12:n asennusta varten.

Tämän sähköpostin onnekkaat vastaanottajat voivat napsauttaa tätä linkkiä, syöttää sähköpostiviestin sisältämän koodin ja hakea maksutonta USB-muistitikkua.

> Lue myös: USB-muisti – tikusta asiaa

Testaa Windows 12:ta Windows Insider -ohjelmassa
Puhdas asennus:

Microsoftin Windows Insider -ohjelmaan osallistuville lähettämässä sähköpostiviestissä yritys paljastaa, että asennus on tehtävä puhtaasti USB-muistitikulla, jos haluaa osallistua seuraavan sukupolven Windows-testiin.

© Microsoft

Vain teknisesti taitaville käyttäjille

Valituille testaajille lähetetyssä sähköpostiviestissä Microsoft kirjoittaa, että kaikki, joilla on Windows 11:n Build 25000 tai uudempi, siirretään automaattisesti uudelle Canary-kanavalle, ja kekrrotaan, että käyttäjien on oltava valmiita testaamaan täysin uusia muutoksia alustaan varhaisimmassa kehitysvaiheessa.

Kehityskanava sisältää jatkossa 23000-versiot, eli jatkuvat päivitykset Windows 11:een.

Toisin sanoen Canary-kanavalla pääsee testaamaan Windows 11:n seuraajaa – jos et pelkää tietokoneen epävakautta.

Jos siis olet kiinnostunut kokeilemaan tulevaa Windows 12:ta, suosittelemme, ettet rekisteröidy ohjelmaan sellaisella tietokoneella, jota tarvitset päivittäin.

Jos sinulla on kuitenkin ylimääräinen, uudempi tietokone, voit rekisteröityä ohjelmaan sillä, jolloin et ole vaarassa jäädä ilman toimivaa tietokonetta. 

Mitä tiedämme Windows 12:sta?

Microsoft ei ole itse vahvistanut, että yritys työstää Windows 12 -käyttöjärjestelmää, mutta siitä on monia merkkejä.

Viime vuonna järjestetyssä Microsoft Ignite -konferenssissa yritys esitteli grafiikkaa, joka vaikutti olevan Windows 12:sta.

On käynyt ilmi, että laitevalmistajat kehittävät ohjaimia Windows 11:n korvaavaan versioon, ja hiljattain on paljastunut, että prosessorivalmistaja Intel kehittää parhaillaan prosessoreita, jotka toimivat parhaiten Windows 12:ssa. 

Huhujen mukaan Windows 12:sta tulee myös ensimmäinen tekoälyyn perustuva käyttöjärjestelmä. Tätä oletusta on vahvistanut Microsoftin äskettäinen sijoitus OpenAI:iin, joka on tekoäly-chatbotti ChatGPT:n taustalla oleva yritys.

Tälle sivulle olemme koonneet kaiken, mitä tällä hetkellä tiedämme Windows 12:sta.

> Lue myös: ChatGPT: Kokeile chatbottia, josta kaikki puhuvat – Kotimikro.fi

Ehkä sinua kiinnostaa...