Windows 11:n tietosuoja
Windows 11:n tietosuoja

Microsoftilla on valmisteilla uusia tietosuoja-asetuksia Windows 11:een.

© Shutterstock

Katso, mitkä ohjelmat urkkivat yksityisyyttäsi

Voit pian suojata yksityisyytesi helpommin Windows 11:ssä asetusten uuden ominaisuuden ansiosta.

maanantai 20. kesäkuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Sen jälkeen, kun Windows 11 näki päivänvalon, käyttöjärjestelmään on lisätty joukoittain uusia ominaisuuksia. On kehitetty muun muassa kätevämpi leikepöytä, Resurssienhallinta on saanut välilehdet, ja nyt on julkaistu uusi ohjelma videoeditointiin.

Windows 11:een on jälleen tulossa kätevä toiminto. Asetuksiin lisätty toiminto helpottaa yksityisyydestä huolehtimista.

Pian voit selata luetteloa tietokoneeseen asennetuista sovelluksista ja ohjelmista, joilla on pääsy muun muassa tietokoneen webkameraan, mikrofoniin ja sijaintitietoihin.

LUE MYÖS: Kätevä Android-toiminto tulossa Windows 11:een

Näet tietojasi urkkivat ohjelmat

Windows 11:n uusi tietosuoja-asetus sisältää luettelon tietokoneelle asennetuista ohjelmista ja sovelluksista. Luettelosta näet tarkalleen, mitkä ohjelmat ja sovellukset ovat käyttäneet arkaluontoisia tietojasi viimeisten seitsemän päivän aikana.

Microsoftin käyttöjärjestelmien tietoturvaosaston David Weston on kertonut siitä Twitterissä seuraavasti:

Arkaluonteisiin tietoihin – joihin sovellukset ja ohjelmat ovat voineet päästä käsiksi – kuuluvat kamera, mikrofoni, yhteystietoluettelot, tietokoneen sijainti, puhelut, viestit ja kuvakaappaukset.

LUE MYÖS: Kaksi suosittua Windows 11 -sovellusta ovat entistäkin parempia

Toiminto löytyy asetuksista

Uusi luettelo sovellusten ja sovellusten käytettävissä olevista yksityisyystiedoista ei ole vielä Windows 11:ssä. Kun toiminto tulee saataville, se löytyy Windows 11:n asetuksista sovellusten käyttöoikeussivulta.

Tässä näet painikkeen, jota napsauttamalla voit avata luettelon sovelluksista, jotka urkivat yksityisyyttäsi. Luettelo näyttää tarkan päivämäärän ja kellonajan, jolloin ohjelma tai sovellus käytti esimerkiksi tietokoneen mikrofonia.

Vielä ei tiedetä, milloin toiminto tulee virallisesti Windows 11 -tietokoneisiin, mutta KotiMikro seuraa kehitystä tarkasti.

Voit myös lukea kaiken Windows 11:stä Etunurkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...