Clipchamp-videoeditoinnista tulee Windows 11:n oletussovellus
Clipchamp Windows 11:ssä:

Vihdoinkin Windowsiin tulee uusi sisäänrakennettu, erityinen videoeditointiohjelma. Clipchamp-ohjelma on nimittäin osa uusia Windows 11 -tietokoneita.

© Clipchamp

Windows 11 saa Clipchamp-ohjelman videoeditointia varten

Jos kaipaat Windows Movie Makeria tietokoneellesi, meillä on hyviä uutisia. Windows 11:een tulee nimittäin uusi ohjelma videoiden editointiin. Clipchamp-ohjelma tulee käyttöjärjestelmään kiinteänä sovelluksena.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Muistat ehkä Windows Movie Maker -videonmuokkausohjelman, joka oli sisäänrakennettuna Windows-tietokoneissa vuosien ajan.

Superhelppo videoiden editointiohjema poistettiin kokonaan käytöstä vuonna 2017, ja siitä tuli Windowsin Kuvat-sovelluksen sisäänrakennettu (ja ei kovin suosittu) ominaisuus nimeltä Videoeditori. 

Siitä lähtien tietokoneiden käyttäjät ympäri maailmaa ovat toivoneet yksinkertaisen videoeditointiohjelman paluuta – tai vähintään edes toisen hyvän ja yksinkertaisen videoeditointiohjelman lisäämistä Windowsiin.

Nyt näyttää siltä, että Windows-käyttäjien pyynnöt on kuultu. 

Ainakin Clipchamp-videoeditointiohjelmasta tulee kiinteä osa Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

LUE MYÖS: Tässä on Windows 11:n uusi Tehtävienhallinta

Clipchamp: Windowsin uusi videoeditointiohjelma

Jos kuulut niihin, jotka ovat kaivanneet upeaa videoiden muokkausohjelmaa Windowsiin, odotat jo varmasti sitä, että Microsoft tekee Clipchampista osan Windows 11:tä.

Microsoft osti Clipchamp-käyttöoikeudet viime vuonna. Ohjelmaa optimoidaan paljon, ennen kuin siitä tulee osa Windows 11:tä.

Clipchampin tärkein ominaisuus on ennen kaikkea aikajana, kuten useimmissa kalliissa videoeditointiohjelmissa.

Videoeditointiohjelma Clipchampin aikajana Windows 11:ssä
Clipchampin aikajana:

Clipchampin aikajanalla voit leikata videopätkiä, jakaa niitä ja tehdä erilaisia siirtymiä, ja voit työstää useita raitoja edistyneempien videoeditointiohjelmien tapaan. 

© Microsoft


Clipchampissa on myös kirjasto, jossa on erilaisia suodattimia ja tehosteita, joita voi helposti käyttää aikajanalla, ja erityisenä ominaisuutena Clipchampissa on myös näytön tallennustoiminto.

Kaikki tämä asennetaan kaikkiin uusiin Windows 11 -tietokoneisiin automaattisesti, sillä Clipchampista tulee pysyvä osa käyttöjärjestelmää – aivan kuten Windows Movie Maker oli ennen vanhaan.

LUE MYÖS: Näppärä työkalu: Pienennä videoitasi hetkessä

Lisää videoeditointiohjelmia Etunurkassa

Clipchamp on uusi ohjelma, jolla voi editoida videoita Windows 11:ssä. Jos haluat muokata videoita jo nyt – tai jos tietokoneellasi on vain Windows 10 – tarkoitukseen on tietysti olemassa muita ohjelmia. 

Useimmat niistä ovat maksullisia, mutta Etunurkassa on useita videoeditointiohjelmia, joihin saat käyttöoikeuden tilaajana. Sieltä saat tuttuun tapaan tarkat ohjeet. 

Voimme esimerkiksi suositella DaVinci Resolve -ohjelmaa, joka voitti uusimman videoeditointiohjelmien suurtestimme. Ohjelma on melko kattava ja pystyy lähes kaikkeen samaan, mitä kalliilla maksullisillakin ohjelmilla voi tehdä.

Jos etsit yksinkertaisempia editointiohjelmia, Shotcut-ohjelma on hyvä ratkaisu. Shotcut sopii paremmin lyhyisiin videoprojekteihin ja aloittelijoille, kun taas DaVinci Resolve sopii suurempiin projekteihin.

Lataa DaVinci Resolve Etunurkasta napsauttamalla tästä.

Lataa Shotcut Etunurkasta napsauttamalla tästä.

Molempien mukana tulee tietenkin kattavat ohjeet, joiden avulla pääset nopeasti alkuun videoiden editoinnissa.

LUE MYÖS: Näin voit toistaa videoita kaikkialla

Ehkä sinua kiinnostaa...