Windows 11
Windows 11:

Windows 11 -tietokoneesi saa pian päivityksen Muistio-sovellukseen, jonka myötä mm. teksti on parempi silmille.

Muistiosta ja Media Playeristä tulee entistä parempia

Windows 11 -käyttöjärjestelmään sisältyvän Media Playerin ja klassisen Muistion versioita päivitetään pian, ja niihin tulee entistä enemmän toimintoja.

maanantai 20. kesäkuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Kun Microsoft lanseerasi Windows 11:n, sillä on ollut aikaa myös perintöhopeiden puhdistamiseen.

Uusi käyttöjärjestelmäversio sisälsi muun muassa klassisten Windows-sovellusten Muistion ja Media Playerin uudet versiot.

Juuri nämä kaksi ohjelmaa päivitetään pian Insider-ohjelman vapaaehtoisille testaajille, joilla on mahdollisuus kokeilla tulevia Windows-toimintoja ennen muita käyttäjiä.

Pitkien asiakirjojen nopeampi selaaminen

Muistio tunnetaan pienenä ja resursseja säästävänä ohjelmana tekstiasiakirjojen lukemiseen ja muokkaamiseen, mutta jos asiakirjat ovat liian pitkiä, ohjelma voi muuttua epävakaaksi.

Tulevan päivityksen myötä Muistion pitäisi pystyä käsittelemään suuria asiakirjoja paremmin ilman nykimistä.

Tekstien skaalausmahdollisuudet ovat myös parempia, mikä helpottaa entisestään näytön lukemista, ja sisäinen näytönlukija toimii paremmkin, jos käytät tekstin lukijatoimintoa.

> Lue lisää Windows 11:stä täältä

Muistion uudemmat versiot noudattavat tietokoneen yleistä väriteemaa, joten ohjelmassa on tummat värit, jos olet valinnut tumman teeman.
Muistio:

Muistion uudemmat versiot noudattavat tietokoneen yleistä väriteemaa, joten ohjelmassa on tummat värit, jos olet valinnut tumman teeman.

Musiikkia on helpompi lajitella

Voit edelleen hakea perinteistä Windows Media Playeria aloitusvalikosta, mutta Microsoft esitteli Windows 11:n yhteydessä suositusta soittimesta uuden version, jota kutsutaan vain Mediasoittimeksi suomeksi.

Tämä mediasoittimen uusi versio saa pian suuremman päivityksen.

Kun päivitys on vastaanotettu, voit myös lajitella kappaleet ja albumit päivämäärän mukaan. Lisäksi suorituskyky on parantunut suurten musiikkikokoelmien käsittelemistä varten.

Media Player löytyy kirjoittamalla Mediasoitin Windowsin hakukenttään ja napsauttamalla sen jälkeen hakutulosta.

Oletuksena musiikki ja elokuvat näkyvät musiikki- ja videokirjastoissa, mutta ohjelman asetuksissa voit lisätä tiedostoja myös kiintolevyn muista paikoista ja raahata mediatiedostoja ohjelmaan. 

Windows 11:n Mediasoitin on parempi kuin aikaisempien Windows-versioiden vanha Media Player.
Media Player:

Windows 11:n Mediasoitin on parempi kuin aikaisempien Windows-versioiden vanha Media Player.

Emme vielä tiedä, milloin Muistion ja Media Playerin päivitetyt versiot tulevat tavallisille Windows 11 -laitteille heille, jotka eivät ole mukana Windows Insider -ohjelmassa.

Veikkaamme kuitenkin, että ne tulevat tämän syksyn suuren Windows 11 -päivityksen mukana, jota odotetaan lokakuussa. 

Lue myös: Näin aktivoit Windows 11:n pienoissovellukset

Ehkä sinua kiinnostaa...