Tietojen kopiointi ja liittäminen muihin ohjelmiin on pian entistä helpompaa. Windows 11:n uusi toiminto ehdottaa, mihin voit käyttää kopioituja tietoja.
Windows 11:

Tietojen kopiointi ja liittäminen muihin ohjelmiin on pian entistä helpompaa. Windows 11:n uusi toiminto ehdottaa, mihin voit käyttää kopioituja tietoja.

Leikepöytä ehdottaa kopioitujen tietojen käsittelytapoja

Microsoft testaa uutta Windows 11 -toimintoa, jossa CTRL + C -toiminnolla kopioidut tiedot voidaan liittää muihin ohjelmiin entistä kätevämmällä ja automaattisella tavalla.

keskiviikko 18. toukokuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Olet varmasti huomannut, että uudemmat älypuhelimet ehdottavat sopivia toimenpiteitä, kun esimerkiksi valitset kuvan tai puhelinnumeron verkkosivustolta.

Windows 11:ssä on pian samoja mahdollisuuksia.

Microsoft testaa täysin uutta Windows 11 -toimintoa, jossa järjestelmä tunnistaa itse tiedot, jotka kopioit leikepöydälle CTRL + C -toiminnolla ja ehdottaa, mihin tietoja voi käyttää.

> Lue kaikki Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat artikkelimme täältä

Mitä haluat tehdä seuraavaksi?

Microsoftin Windows Insider -testausohjelman testaajien käytettävissä oleva uusi toiminto aktivoituu heti, kun kopioit tietoja tietokoneen leikepöydälle. 

Tietojen kopiointimahdollisuudet ovat vielä melko vähäisiä, mutta odotamme toiminnon laajentuvan jatkuvasti. 

Uuden päivitetyn leikepöydän avulla voit esimerkiksi kopioida puhelinnumeron, jolloin Windows ehdottaa sinulle numeroon soittamista.

Voit myös kopioida päivämäärän, jolloin saat ehdotuksen tapahtuman luomisesta tietokoneen kalenteriin juuri kyseiselle päivälle. 

Jos hyväksyt ehdotukset, esimerkiksi puhelinnumero tai päivämäärä lisätään automaattisesti Microsoft Teamsiin tai Windowsin kalenteriin, jotta pääset nopeasti eteenpäin. 

Tee itse muita ehdotuksia

Jos olet mukana Windows Insider -ohjelmassa, voit itse lähettää Microsoftille ehdotuksia tietotyypeistä ja niihin perustuvista toiminnoista. Yritys itse kannustaa sinua tekemään niin, jotta toiminto voisi olla entistäkin parempi tulevaisuudessa.

Jos haluat itse ehdottaa eri toimintoja kopioiduille tiedoille tai jos sinulla on muita toiveita Windowsiin lisättävistä toiminnoista, voit käyttää Windows 11:een sisältyvää Feedback Hub -sovellusta.

Windows 11 ehdottaa, mihin tietoja voi käyttää.
Lisää kalenteriin:

Kun kopioit päivämäärän uudella toiminnolla, näkyviin tulee ehdotus, jossa voit heti luoda tehtävän Windowsin kalenteriin kopioidulle päivämäärälle.

Windows 11 ehdottaa soittamista, kun kopioit puhelinnumeron.
Soita numeroon:

Tässä esimerkissä merkittynä on puhelinnumero, jonka Windows tunnistaa välittömästi. Nyt voit soittaa numeroon Microsoft Teamsin kautta.

Haluatko sinäkin kokeilla Windowsin uusia toimintoja?

Kaikki Windowsin uusimmat toiminnot ovat ensimmäisenä Microsoftin Windows Insider -testausohjelman osallistujien käytössä. 

Voit myös itse osallistua ohjelmaan, jos haluat kokeilla kaikkia KotiMikro-lehdessämme esittelemiämme uusia toimintoja.

> Lue lisää Windows Insider -ohjelmasta Etunurkasta tästä

Lataa Windows 11 build 25115, jossa on uusi leikepöytä.

Ehkä sinua kiinnostaa...