Windows 10 landskab

Jaksaako pc-vanhus pyörittää kymppiä?

Windows 10:n ilmainen päivitystarjous on voimassa tämän kuun loppuun. KotiMikro selvitti, kuinka veteraanimikro pärjää kympin kanssa.

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti E. Christensen

Windows 10:n julkaisusta on kohta kulunut vuosi, ja juhlapäivä – 29. heinäkuuta – on myös viimeinen päivä, jolloin Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat maksutta päivittää järjestelmänsä.

Windows XP:n ja Windows Vistan käyttäjät joutuvat sen sijaan pohtimaan sitä, onnistuuko päivitys ylipäätään ja kannattaako Windows 10:stä maksaa 135 euroa vai onko se vain rahan ja ajan haaskaamista? Siitähän piti ehdottomasti ottaa selvää.

Millaisessa tietokoneessa Windows 10 toimii? Microsoft suosittelee Windows 10:n asentamista vain tietokoneisiin, joissa on ollut aiemmin Windows 7 tai Windows 8.

Se ei estänyt meitä kokeilemasta, joten kävimme Microsoftin kaupassa, vingutimme luottokorttia verkkokaupassa, latasimme Windows 10:n ja paistoimme dvd-asennuslevyn.

Ladattavana tai tossupostina usb-muistilla Windows 10 ostamiseen ja asennusmedian luontiin käytettiin uutta tietokonetta.

Asennustavaksi voi valita myös muistitikun. Sen saapuminen kestää Microsoftin mukaan viitisen päivää. Käyttäjäb pitää myös selvittää, voiko oman koneen käynnistää muistitikulta. Varminta on ladata Windows 10 -asennuspaketti ja tallentaa se dvd:lle.

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2002

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2003

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2006

> Kymppi ja Vista-kone vuodelta 2009

> Lisää Windows 10 -asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...